Round-up HK (D): Top 3 foutloos; strafcorner levert Laren winst op OR

Speelronde 14 van de Hoofdklasse Dames had opnieuw een wisseling van de middenmoot in petto. Hdm en Hurley deelden de punten, waardoor Laren, na winst op Oranje-Rood, de kans schoon zag zich weer in de top 4 te spelen. Het erepodium maakte geen fouten: Den Bosch, SCHC en Amsterdam wonnen alledrie.

Kampong – Groningen 3-2 (0-1)

Kampong pakte een belangrijke slag door Groningen met 3-2 te verslaan in eigen huis, na twee nederlagen. De Utrechters houden de vijfde plek vast, met nog altijd zicht op meer.  Groningen, nummer tien op de ranglijst, zal nog niet in paniek raken van de drie nederlagen op rij. In de eerste seizoenshelft kwamen de punten ook pas later. Niettemin spreekt coach Marc Materek over een zure nederlaag. ‘We zijn heer en meester in de eerste helft. Maar na tien minuten na rust zakt dat in en beginnen we foutjes te maken. Op dit niveau wordt dat natuurlijk afgestraft.’ Materek hinkt op twee gedachten na de wedstrijd. ‘Aan de ene kant zie ik goede dingen en nemen we initiatief tegen Kampong. Aan de andere kant helpen onze fouten hen in het zadel voor de overwinning.’

’33 Willemijn Bos 0-1 (sc)
’46 Lisette Korink 1-1
’59 Sophie Bray 2-1
’64 Marijn Veen 3-1
’65 Klaartje de Bruijn 3-2

Amsterdam – Pinoké 4-1 (2-1)

Het lukte Pinoké niet om te stunten tegen de grote zus Amsterdam. Het werd 4-1. Gelukkig voor de hekkensluiter pakten de drie ploegen boven hen ook geen punten. Amsterdam doet het prima met een derde plek. Het lijkt erop dat die derde plek ook niet meer in gevaar gaat komen voor de ploeg van Rick Mathijssen. De voorsprong op de huidige nummer 4 is zeven punten. Coach Robert Justus toont zich ondanks de nederlaag tevreden over wat hij gezien heeft. ‘We hebben goed gespeeld, een goal gemaakt en lang in de wedstrijd gezeten. Amsterdam wint hem terecht op kwaliteit.’ Mooi dat de coach tevreden is, maar Pinoké moet toch echt punten gaan pakken. Justus: ‘Volgende week spelen we Laren uit, dat is een pittige. Maar daarna komt een reeks met Kampong- en MOP-thuis en Groningen-uit, waar we punten kunnen gaan pakken en gewoon erin blijven.’

’19 Ilse Kappelle 1-0
’30 Charlotte Vega 2-0
’31 Kari Stam 2-1
’46 Sterre Deetman 3-1
’59 Felice Albers 4-1

Laren – Oranje-Rood 3-1 (0-1)

Laren deed wat het moet doen om de traditionele top 4 weer in ere te herstellen. De Gooise vrouwen zetten een 0-1 achterstand na rust om in een 3-1 zege. De strafcorners gaven dit keer de doorslag bij Laren. Niet alleen Lieke van Wijk scoorde voor het eerst sinds haar blessure weer, ook Stephanie De Groof vond het net twee keer.

’31 Yibbi Jansen 0-1 (sc)
’42 Stephanie De Groof 1-1 (sc)
’46 Stephanie De Groof 2-1 (sc)
’51 Lieke van Wijk 3-1 (sc)

SCHC – MOP 4-0 (1-0)

SCHC is bezig met een fraaie reeks. De Bilthovense dames wonnen 4-0 van MOP. Het is de vierde zege op rij van Stichtsche en bovendien liet keeper Maddie Hinch al drie wedstrijden geen doelpunt door. Het levert SCHC een tweede plek op op de ranglijst. MOP is juist bezig met een negatieve reeks. De Vughtse vrouwen verloren voor de derde keer op rij en hebben zelfs al vier duels op rijd niet gescoord.

’13 Roos Drost 1-0
’48 Delfina Merino 2-0
’56 Ginella Zerbo 3-0
’61 Delfina Merino 4-0

hdm – Hurley 2-2 (0-0)

Hdm en Hurley deelden de punten in Den Haag. Het werd 2-2 en alle doelpunten vielen na de rust. Hdm is bezig aan een prima reeks, de ploeg van scheidend coach Erik van Driel is na de winterstop nog ongeslagen. Voor Hurley is de remise juist het eerste punt sinds de hervatting.

’50 Laura Keibel 1-0
’54 Margot Zuidhof 1-1
’59 Lisa Visser 1-2
’65 Fay van der Elst 2-2

Den Bosch – Bloemendaal 5-0 (3-0)

Den Bosch maakte een einde aan de ongeslagen reeks van Bloemendaal. In het eigen stadion Oosterplas won de regerend kampioen met ruime cijfers: 5-0. Maartje Paumen, die deze week aankondigde na dertien seizoenen de recordkampioen te verlaten, scoorde twee keer. Ook Sian Keil was twee keer trefzeker.

‘4 Sian Keil 1-0
’28 Maartje Paumen 2-0 (sc)
’34 Marloes Keetels 3-0
’69 Sian Keil 4-0
’70 Maartje Paumen 5-0 (sc)