Round-up HK (D): Hurley herpakt zich, Bloemendaal nog puntloos

Een mooie zondag voor de thuisspelende ploegen: zij wonnen allemaal op Oranje-Rood na. Eclatant, maar niet verrassend, was de zege 8-1 zege van Den Bosch op Pinoké. Ook Laren won vrij simpel, hekkensluiter Bloemendaal werd met 4-1 naar huis gestuurd. Belangrijke punten waren er voor Groningen, zij wonnen van MOP en hebben de aansluiting met de, nogal brede, middenmoot gevonden. Na 4 wedstrijden zonder overwinning was de volle buit zondag weer eens voor Hurley

Laren – Bloemendaal 4-1 (1-0)

Laren klaarde het klusje tegen Bloemendaal vrij simpel, dankzij 3 doelpunten van de Vlaamse Stephanie de Groof, die voor vandaag nog geen officieel goal in het shirt van Laren maakte. Al haar treffer kwamen voort uit een strafcorner. Pien Holleman deed nog wel wat terug voor Bloemendaal, maar die treffer kwam te laat om nog voor serieuze dreiging te zorgen. Laren komt iets dichterbij de 3e plek op de ranglijst, het verschil met SCHC is nog maar 1 puntje. Bloemendaal is na 8 wedstrijden nog altijd puntloos.

’19 Stephanie de Groof 1-0 (sc)
’42 Lisanne de Lange 2-0
’44 Stephanie de Groof 3-0 (sc)
’45 Pien Holleman 3-1 (sc)
’53 Stephanie de Groof 4-1 (sc)

Den Bosch – Pinoké 8-1 (6-1)

De makkelijke overwinning van Den Bosch op Pinoké zal voor niemand als een verrassing zijn gekomen. Waar minder mensen rekening mee zullen hebben gehouden, is dat de Amsterdammers nog wel op voorsprong kwamen. Jet Zwolsman, uiteraard zij, opende de score in de 9e minuut voor de bezoekers. Haar 4e treffer van het seizoen en de 5e, allemaal uit een strafcorner, voor Pinoké. Vanaf de 16e minuut tot aan de rust ging het hard voor Den Bosch. De recordkampioen boog de achterstand om naar 6-1. Na rust legde Maartje Paumen er nog 2 extra in. Den Bosch blijft de ranglijst aanvoeren, Pinoké staat nog altijd 11e, maar ziet de nummer 10, Groningen, verder uitlopen.

Kampong – hdm 3-0 (0-0)

Hdm verliest voor de 4e keer op rij en komt voor de 2e wedstrijd achter elkaar niet aan scoren toe. Desalniettemin staat de Haagse ploeg nog altijd 8e. Zondag bleek Kampong, of liever gezegd Lisette Korink, te sterk voor de formatie van Erik van Driel. Korink scoorde tussen de 39e en de 67e minuut 3 keer een verzekerde haar ploeg zo van de 3e achtereenvolgende overwinning. De Utrechters staan 5e, op een overbrugbare 3 punten met nummer 4 Laren.

’39 Lisette Korink 1-0
’58 Lisette Korink 2-0
’67 Lisette Korink 3-0 (sc)

Groningen – MOP 1-0 (1-0)

Groningen blijft maar punten pakken. De promovendus scoort vooralsnog alleen maar in het eigen Harener Holt, maar die doelpunten zijn voorlopig genoeg voor de 2e zege  dit seizoen. Op slag van rust maakte Klaartje de Bruijn de enige treffer van de wedstrijd. Groningen staat voorlopig 10e, met slechts 1 punt achter op de 7e plek, waar nu Oranje-Rood bivakkeert. MOP is 8e, ook met 9 punten.

’34 Klaartje de Bruijn 1-0

Amsterdam – SCHC 1-0 (0-0)

De treffer halverwege de 2e helft van Charlotte Vega besliste de wedstrijd in Amsterdams voordeel. De 1-0 betekent de 2e nederlaag op rij voor SCHC, dat van een 1e plek naar een 3e positie op de ranglijst is gedaald. Amsterdam bezet nu de 2e plek en kan uitzien naar dé topper volgende week tegen lijstaanvoerder en regerend kampioen Den Bosch, een herhaling van de finale om het landskampioenschap van afgelopen seizoen.

’53 Charlotte Vega 1-0

Oranje-Rood – Hurley 0-1 (0-0)

Slechts 1 doelpuntje had Hurley nodig om de 1e overwinning sinds 4 wedstrijden veilig te stellen. De goal kwam van de stick van Renée van den Brand, in de uitwedstrijd tegen Oranje-Rood. De Amsterdammers stijgen door de zege naar de 6e plek op de ranglijst, het linkerrijtje dus. Oranje-Rood levert die plek juist in en staat nu 7e, met slechts 1 punt voorsprong op de 10e plek.

’41 Renée van den Brand 0-1