Round-up HK (D): Top 3 wint hun uitwedstrijden; Kampong 4de

Speelronde 15 van de Hoofdklasse Dames heeft voor de top 3 geen grote verrassingen opgeleverd. De top 3 deed hun plicht door hun relatief zware uitwedstrijden allemaal te winnen. Wel verrassend was het gelijke spel van Laren in Groningen, waardoor Kampong de vierde plek overnam.  

Pinoké – Kampong 0-2 (0-1)

De bijna zekere degradant Pinoké (nummer laatst met slechts drie punten uit vijftien wedstrijden) wist thuis tegen Kampong het tij niet te keren. Ondanks aardig veldspel kon de thuisclub erg weinig kansen creëren en zag de Utrechtse ploeg haar dadendrang uiteindelijk beloond, vlak voor de rust dankzij Karlijn van der Linden. Voor Pinoké wordt het een hels karwei om directe degradatie te ontlopen. Kampong daarentegen mag nog hopen op play-offs. Concurrent Laren verspeelde punten in Groningen, waardoor Kampong over Laren heen ging. Kampong zal vrijdagavond tegen nummer 5 Laren er in hun inhaalwedstrijd alles aan doen om in Utrecht die vierde plek te behouden.

Pinoké – Kampong 0-2 (0-1)
’28 Karlijn van der Linden 0-1
’44 Sophie Bray 0-2

Oranje-Rood – Den Bosch 0-4 (0-3)

Landskampioen Den Bosch maakte vandaag geen fout in de Brabantse derby tegen Oranje-Rood. Met een knappe overwinning onderstreepte Den Bosch nog maar eens hun suprematie in de competitie. Deze keer was het niet de  Maartje Paumen – die na dit seizoen in België gaat hockeyen – die de goals maakte. Velddoelpunten van Pleun van der Plas, Marlies Verbruggen en een rake strafcorner van Ireen van den Assem zorgden al voor een veilige 0-3 ruststand.

Oranje-Rood – Den Bosch 0-4 (0-3)
’20 Lidewij Welten 0-1
’24 Marlies Verbruggen 0-2
’28 Ireen van den Assem 0-3 (sc)
’70 Maartje Paumen 0-4 (sc)

Hurley – SCHC 0-2 (0-2)

De hockeysters van SCHC blijven stevig op de tweede plaats staan door de scoringsdrift van Claire Verhage en international en topscorer Caia van Maasakker. Omdat concurrent op die lijst Maartje Paumen ook scoorde, blijven de dames de koppositie delen. De dames van Hurley blijven in de middenmoot staan en moet nog oppassen voor de ploegen onder ze.

Hurley – SCHC 0-2 (0-2)
’13 Claire Verhage 0-1 (sc)
’17 Caia van Maasakker 0-2 (sc)

MOP – Amsterdam 1-6 (0-1)

MOP uit Vught wist lang stand te houden tegen de Amsterdamse druk, maar capituleerde vlak voor de rust door een strafcorner van Amsterdam-verdedigster Lauren Stam. Na de gelijkmaker van MOP in de 53ste minuut via Pili Romang, zette Amsterdam en toen ging het hard. Internationals Lauren Stam, Kitty van Male en Maria Verschoor zorgden ervoor dat hun team snel uitliep. Amsterdam blijft door de ruime overwinning stevig op de derde plek staan. Door de nederlaag van MOP voelen de Vughtse dames de hete adem van Groningen nu in de nek.

MOP – Amsterdam 1-6 (0-1)
’35 Lauren Stam 0-1 (sc)
’53 Pili Romang 1-1
’54 Lauren Stam  1-2 (sc)
’59 Kitty van Male 1-3
’62 Maria Verschoor 1-4
’64 Ellen Hoog 1-5
’70 Charlotte Vega 1-6

Groningen – Laren 1-1 (0-1)

Groningen uit. Altijd lastig. Weten de dames van Laren nu ook. Het zal een lange terugrit worden voor de speelsters van Laren, die nog wel op voorsprong kwamen tegen de ploeg van hun oude teamgenoot Willemijn Bos, maar Groningen via Pam van Asperen langszij zagen komen. Een teleurstellend resultaat voor het team met Naomi van As, dat nu vrijdagavond tegen Kampong strijdt om de vierde plaats. Lees hier het verslag van de wedstrijd.

Groningen – Laren 1-1 (0-1)
’27 Maxime Kerstholt 0-1
’44 Pam van Asperen 1-1 (sc)

Bloemendaal – hdm 0-0

Bloemendaal pakt opnieuw een punt, ditmaal bij hdm. Beide ploegen kwamen niet tot scoren. De Haagsen konden bij winst de vierde plek bezetten. Dat lukte de ploeg van Erik van Driel niet, al maakte hdm, onder andere met een bal op de paal, het meest aanspraak op de overwinning. Bloemendaal verdiende een paar strafcorners, maar het wapen van de afgelopen weken, werd door de Haagse eerste corneruitloopster Laura Keibel diverse keren onklaar gemaakt.

 


Wat vind jij? Praat mee...