Round-up HK (D): Topper Den Bosch-Laren, spannende zussenbattle

De eerste speelronde in de Hoofdklasse Indoor Dames zit erop. Amsterdam, Den Bosch en MOP doen goede zaken en pakken 6 punten, Laren vertrekt met 0 punten uit Arnhem. In poule A was de topper Den Bosch-Laren bijzonder spannend. In poule B was er de zussenbattle: 3 zusjes Kappelle (Union) tegen 2 zusjes Admiraal (hdm).

Poule A

Den Bosch-Laren 2-1

Laren komt op voorsprong na een harde binnengepushte strafcorner van Lieke van Wijk. De dames uit het Gooi combineren sneller, Den Bosch laat zich ver terug zakken en komt er in de eerste helft nauwelijks aan te pas. De Brabantse dames komen er wel een paar keer uit met een counter, maar dat zorgt niet voor veel gevaar. Laren krijgt een aantal strafcorners, maar is niet scherp in de afronding. Daardoor verzuimt Laren de wedstrijd te beslissen. Den Bosch komt er dan uit. Als er voordeel was gegeven was het al een goal, maar via een sterke strafcorner-variant is het alsnog raak: 1-1 door Lieke Hulsen.

Na rust krijgt Laren weer een strafcorner, maar weer komt die niet goed uit de verf. Den Bosch probeert in een strafcorner dezelfde variant, maar wordt er nu goed uitgelopen door Laren. Laren zit er dicht op, maar Den Bosch groeit in de wedstrijd. Het wordt 2-1 door een prachtige tip-in. En Den Bosch heeft nog kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien: Sandras wordt onderuit gehaald door de keepster Manouk Visscher, maar diezelfde Visscher verricht een knappe redding op de harde strafbal van Lieke Hulsen links in de hoek. Lieke van Wijk krijgt in de laatste minuut nog een levensgrote kans voor Laren, maar pusht hard net naast de goal. Den Bosch wint met 2-1.

hdm-Union 3-2

Union is sterker in de openingsfase, maar het is hdm die de score opent met een intikker: 1-0 door Mascha Sterk. Meteen daarna kan de keepster van hdm de gelijkmaker voorkomen. Union dringt aan, maar ziet de kansen steeds stranden op de sterke hdm-keepster. Een strafcorner van Union komt niet uit de verf. Het is een open wedstrijd met kansen aan beide kanten. Pien van Nes scoort de 2-0 voor hdm uit een strafcorner. Hdm gaat zorgvuldig om met kansen, Union minder. Een mooie tip-in van Demi Dreis zet Union uiteindelijk toch op een verdiende 2-1. Kansen volgen elkaar in rap tempo op. Do Rutten scoort voor Union uit een strafcorner: 2-2 met nog 11 minuten op de klok. Hdm zet meer druk, Union komt er minder goed uit. Uit een strafcorner scoort Mila Muyselaar voor hdm de 3-2. Een slotoffensief van Union mag niet meer baten.

De zusjes Kappelle, Ilse, Nynke en Josine, allen uitkomend voor Union, verliezen in Arnhem dus in een spannende strijd van de zusjes Daphne en Denise Admiraal (hdm).

Craeyenhout-MOP 2-5

1-0 Cherish de Looze
2-0 Elise Sterk
2-1 Rosalie de Beer
2-2 Colette de Beaumont
2-3 Donja Zwinkels
2-4 Merel Aarts
2-5 Donja Zwinkels