Round-up HK (D): Verrassing Bloemendaal, tien goals Amsterdam tegen Victoria

Op de derde speeldag heeft Bloemendaal voor een verrassing gezorgd door vrijdag in Eindhoven Oranje-Rood met 2-1 te verslaan. Het was de enige overwinning van een bezoekende club op deze speeldag. Amsterdam kende geen genade voor Victoria. Het werd 10-1. hdm boekte haar derde overwinning van het seizoen door Laren met 2-0 te verslaan.

De grote verrassing van de derde speeldag was de overwinning van Bloemendaal op Oranje-Rood. De Eindhovense ploeg kende met twee zeges een betere seizoensstart dan Bloemendaal, dat na twee duels nog zonder punten was. Alle doelpunten vielen pas na rust. Oranje-Rood kwam op voorsprong via een benutte strafbal van Marlena Rybacha. Zes minuten later maakte Demi Hilterman gelijk uit een strafcorner, waarna Teuntje Horn ervoor zorgde dat Bloemendaal met de volle buit naar ’t Kopje terugkeerde.

Freeke Moes juicht na het scoren van de 1-0 voor Amsterdam tegen Victoria. Foto: Orange Pictures / Ilse Schaffer

Mede dankzij drie doelpunten van Freeke Moes en Lauren Stam boekte Amsterdam een 10-1 overwinning op Victoria. Dat is geen clubrecord. Op 22 november 2015 wonnen de Amsterdammers met 14-0 van Push. Na dertig minuten stond in het Wagener Stadion al de stand 7-0 op het bord en vlak voor rust tilde Stam de stand zelfs naar 8-0. Zeven minuten voor tijd deed Daphne Voormolen nog iets terug voor Victoria, dat hiermee het eerste doelpunt van het seizoen maakte.

Na drie speeldagen is hdm nog ongeslagen en bezet de ploeg de vierde plaats. Op eigen veld werd Laren met 2-0 verslagen. Pien van Nes opende na twee minuten de score. De 1-0 bleef lang op het bord staan. Laren kreeg mogelijkheden op de gelijkmaker, maar Erica Sanders gooide het duel vlak voor tijd definitief in het slot. Laren kon dit duel geen beroep doen op vier speelsters: Bente van der Veldt, Bieke Wijnmalen, Florine Klinkhamer en Liselot Timmermans.

Lees het volledige wedstrijdverslag

De eerste drie punten voor HGC zijn binnen. Dat zijn al twee punten meer dan in het afgelopen afgebroken seizoen toen de ploeg in zeventien wedstrijden slechts een keer gelijkspeelde. Stefania Antoniazzi Brondino bezorgde haar ploeg vier minuten voor tijd de overwinning. Tegenstander Hurley kent een moeilijke start van de Hoofdklasse met slechts één punt uit drie wedstrijden.

Den Bosch boekte een minieme zege op een sterk Kampong. In de twintigste minuut maakte Joosje Burg de enige treffer van het duel. Voor de derde wedstrijd op rij hielden de Bossche bazen de nul. Den Bosch is het enige team in de Hoofdklasse zonder tegentreffers. Topscorer Frédérique Matla kwam niet tot scoren voor Den Bosch. Hiermee kwam een einde aan de reeks waarin de international acht speeldagen op rij het doel trof. Pilar Romang maakte haar eerste minuten voor Kampong. Ze was in het vierde kwart dichtbij de gelijkmaker.

Voor de tweede maal op rij wist SCHC dit seizoen vijf keer te scoren. Met de 3-0 scoorde Caia van Maasakker haar 200ste doelpunt in de Hoofdklasse. De strafcornerspecialiste bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 5-0. Ginella Zerbo wist drie keer het net te vinden, waardoor ze nu gedeeld topscorer in de Hoofdklasse is met Frédérique Matla. Beide speelsters hebben vijf doelpunten gemaakt. Voor Pinoké waren de druiven zuur, want in de eerste twee competitieduels incasseerden de Steekneuzen geen enkele treffer.