Round-up HK (D): Yibbi Jansen schiet Oranje-Rood naar zege op MOP

Yibbi Jansen. Dat is de naam van het weekend. Het jonkie van Oranje-Rood scoorde tegen MOP vier keer uit de strafcorner. Daarmee schonk zij haar ploeg de overwinning en blijven ze in het spoor van Kampong. De Utrechters wonnen ook, terwijl Laren juist verrassend punten liet liggen. De topper van het weekend, Den Bosch – SCHC eindigde onbeslist.

Den Bosch – SCHC 1-1 (0-0)

Het mooiste affiche van de achttiende speelronde van de dames bleef lang zonder doelpunten. Toen Caia van Maasakker in de 66ste minuut de score opende, leek dat de beslissing van het duel. Maar Den Bosch heeft nog altijd Maartje Paumen. Een minuut later schoot de aanvoerder van de Brabanders uit een strafcorner de gelijkmaker binnen.

’66 Caia van Maasakker 0-1 (sc)
’67 Maartje Paumen 1-1 (sc)

Kampong – Bloemendaal 2-1 (1-0)

Een heerlijker dag voor Kampong. De Utrechters wonnen van Bloemendaal en voornaamste concurrent Laren pakte geen punten tegen Hurley. Santi Freixa en zijn dames verstevigen hun vierde positie op de ranglijst. Dat is nodig, want er komt een reeks pittige wedstrijden aan voor Kampong.

Kampong – Bloemendaal 2-1 (1-0)
’18 Renee van Laarhoven 1-0 (sc)
’48 Marijn Veen 2-0
’55 Myrthe van Kesteren 2-1

Groningen – Pinoké 1-1 (1-0)

Het bleef 1-1 in Groningen en dat was een teleurstelling voor beide ploegen. Groningen had met een overwinning zich, voorlopig, uit de nacompetitiezone kunnen spelen en de Steekneuzen hadden een overwinning nodig om de aansluiting met nummer 11 te vinden. Zoals wel vaker schieten de teams dus weinig op met dit gelijke spel.

Groningen – Pinoké 1-1 (1-0)
’19 Pam van Asperen 1-0
’53 Marjolein Ceulen 1-1

Laren – Hurley 1-2 (1-0)

Hurley verrast Laren. De ploeg van Donald Drost verloor in eigen huis van de Amsterdammers en laat dus hele dure punten liggen. Belangrijkste concurrent Kampong won wel. De ploeg van Jorge Nolte heeft door de zege de aansluiting met de middenmoot weer te pakken. Het linkerrijtje zit er naar alle waarschijnlijk niet meer in, maar eventuele zorgen over een tiende plek, en daarmee nacompetitie, kunnen worden vergeten.

’23 Lieke van Wijk 1-0 (sc)
’41 Margot Zuidhof 1-1
’50 Maartje van der Vis 1-2 (sc)

Oranje-Rood – MOP 4-1 (1-0)

Yibbi Jansen sleept de overwinning voor MOP binnen. Jansen schoot zondag tegen MOP met scherp, zij scoorde liefst vier keer uit de strafcorner. En dat was precies het aantal doelpunten dat haar ploeg Oranje-Rood maakte. MOP kwam slechts één keer tot scoren, via Janneke van de Venne. Een prachtig resultaat voor de Eindhovenaren, die nog volop in de race zijn om plek 4.

‘8 Yibbi Jansen 1-0 (sc)
’42 Janneke van de Venne 1-1
’45 Yibbi Jansen 2-1 (sc)
’54 Yibbi Jansen 3-1 (sc)
’56 Yibbi Jansen 4-1 (sc)

Amsterdam – hdm 6-0 (2-0)

Amsterdam had geen kind aan hdm zondagmiddag. De hoofdstedelingen, nummer 3 van de ranglijst, kwamen voor rust op 2-0. Na de pauze verdrievoudigden zij deze stand. 6-0 dus, met zes verschillende doelpuntenmakers. Hdm vinden we terug bovenaan het rechterrijtje, op plek zeven. De Haagsen zullen daar of op plek 8 gaan eindigen. Hurley staat in punten én doelsaldo gelijk, maar heeft minder gewonnen wedstrijden.

‘8 Julia Müller 1-0 (sc)
’25 Maria Verschoor 2-0
’45 Kimberly Thompson 3-0 (sc)
’53 Ellen Hoog 4-0 (sc)
’56 Charlotte Vega 5-0 (sc)
’64 Kitty van Male 6-0