Round-up HK (d): Laren wint, A’dam laat wederom punten liggen

In de Hoofdklasse Dames heeft Laren de topper bij Amsterdam met 1-3 gewonnen, onder andere door 2 doelpunten van Vicky van den Broek. Den Bosch won op het nippertje bij hdm en Stichtsche, dat vorige week nog won van Amsterdam, laat nu de winst aan hun neus voorbij gaan bij en tegen MOP. De dames uit Vught schrijven daarmee clubgeschiedenis: nog niet eerder werd er in de Hoofdklasse van SCHC gewonnen.

Amsterdam – Laren 1-3 (0-1)

Na 23 minuten spelen konden de handen van het publiek voor het eerst op elkaar na een goal. De handen van het uitpubliek welteverstaan, want het was Lieke van Wijk die uit een strafcorner de dames uit Laren op voorsprong zette in het Amsterdamse bos. Na rust deed Amsterdam, ook uit de strafcorner, iets terug. Via Julia Muller kwam de 1-1 op het scoreboard. Laren had echter slechts 4 minuten nodig om wederom op voorsprong te komen. Via Vicky van den Broek werd het in de 49e minuut 1-2. Diezelfde Van den Broek deed Amsterdam in de 63e minuut nog een keer pijn, en bepaalde daarmee ook de eindstand op 1-3. Laren wint, koploper Amsterdam laat wederom punten liggen.

23’ Lieke van Wijk (sc) 0-1
45’ Julia Müller (sc) 1-1
49’ Vicky van den Broek 1-2
63’ Vicky van den Broek 1-3

hdm – Den Bosch 1-2 (0-1)

Een strafcorner van wie anders dan Maartje Paumen vloog in de 9e minuut al de goal van hdm in. Daarna kwam Den Bosch echter lange tijd niet tot scoren, waardoor hdm in de wedstrijd kon blijven. Fay van der Elst scoorde in de 55e minuut de aansluitingstreffer voor hdm. Lidewij Welten redde op het nippertje de 3 punten voor Den Bosch, door in de 67e minuut de winnende goal te scoren. Den Bosch kruipt door het oog van de naald, maar wint wel.

9’ Maartje Paumen (sc) 0-1
55’ Fay van der Elst 1-1
67’ Lidewij Welten 1-2

MOP – SCHC 1-0 (1-0)

Er moest in Vught lang gewacht worden op de eerste treffer, maar op slag van rust was het Donja Zwinkels die, uit een strafcorner de thuisploeg op voorsprong zette. Een belangrijke goal, zo bleek, die SCHC niet meer te boven kwam. MOP won met 1-0, en schrijft daarmee clubgeschiedenis: nog niet eerder wonnen de dames uit Vught in de Hoofdklasse van Stichtsche (8x verlies, 1x gelijkspel). Voor Stichtsche betekent deze nederlaag een einde aan de reeks van 11 ongeslagen wedstrijd op rij.

35’ Donja Zwinkels (sc) 1-0

Kampong – Hurley 1-2 (0-1)

In dit prestigeduel (Kampong en Hurley staan op evenveel punten, maar kunnen niet meer in play offs of outs terecht komen) was het Hurley dat op voorsprong kwam. Eind eerste helft scoorde Yentl Leemans de 0-1 voor de bezoekende ploeg in Utrecht. En Hurley ging door. Het was Margot Zuidhof die in de 51e minuut de score verdubbelde voor de dames uit het Amsterdamse Bos. Lisette Korink deed 5 minuten voor tijd nog iets terug, maar daar bleef het bij. Hurley wint, met 1-2.

29’ Yentl Leemans 0-1
51’ Margot Zuidhof 0-2
65’ Lisette Korink 1-2

Oranje Zwart – Pinoké 1-3 (0-1)

Djoeke Vogel zette Pinoké voor rust op voorsprong, maar de Steekneuzen zagen na rust Oranje Zwart terugkomen: Lisa Scheerlinck trok de stand weer gelijk. Een slotoffensief van Pinoké liet er echter geen twijfel over mogelijk wie er met de winst naar huis zou gaan. Florencia Habif zette de 1-2 op het scorebord, waarna Dana Luykx 7 minuten voor tijd de beslissende maakte: 1-3. Uit een strafcorner, en dat is best opvallend voor de Steekneuzen: dit was pas de 4e keer dit seizoen dat er uit een corner werd gescoord, waarmee Pinoké van alle ploegen het minst trefzeker is uit de strafcorner.

28’ Djoeke Vogel 0-1
41’ Lisa Scheerlinck 1-1
58’ Florencia Habif 1-2
63’ Dana Luykx (sc) 1-3

Push – Bloemendaal 0-4 (0-4)

Al voor de rust besliste Bloemendaal het duel met hekkensluiter Push. Josien Galema nam de eerste treffer voor haar rekening in de 7e minuut, waarna Pien Holleman de stand verdubbelde uit een strafcorner. Dezelfde Galema was in de 19e minuut opnieuw trefzeker en Amy Vloet bepaalde de ruststand in Breda op 0-4. Zo doelpuntrijk als de 1e helft was, zo doelpuntarm was de 2e. De ruststand bleek in Breda ook de eindstand: 0-4 in het voordeel van Bloemendaal.

7’ Josien Galema 0-1
16’ Pien Holleman (sc) 0-2
19’ Josien Galema 0-3
29’ Amy Vloet 0-4