Round-up HK Dames: Laren uit top vier na gelijkspel tegen MOP

Kampong heeft zondag de vierde plaats op de ranglijst terugveroverd van Laren. De ploeg van Santi Freixa won zelf met 2-4 van Hurley en zag Laren met 1-1 gelijkspelen tegen MOP. Den Bosch plaatste zich dankzij een zege op Groningen voor de play-offs.

MOP – Laren 1-1 (1-1)

Het dit seizoen kwakkelende Laren kukelde opnieuw uit de top vier. Dit keer bleef het tegen MOP steken op een 1-1 gelijkspel. MOP kwam na 26 minuten zelfs op voorsprong dankzij een doelpunt van Janneke van de Venne. Twee minuten later stelde Lieke van Wijk orde op zaken door een strafcorner te benutten, maar verder kwam Laren niet. Daardoor staat de ploeg van Donald Drost inmiddels vijfde en blijft de strijd om het vierde play-off-ticket razend spannend.

’26 Janneke van de Venne 1-0
’28 Lieke van Wijk 1-1 (sc)

Hurley – Kampong 2-4 (1-1)

Kampong profiteerde van het puntverlies van Laren en klom naar de vierde plaats dankzij een overwinning op Hurley. Drie minuten voor tijd stond het nog 1-2, maar de wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-4. Kampong heeft nu evenveel punten als Laren, maar een wedstrijd meer gewonnen en staat daarom vierde.

Pinoké – Oranje-Rood 0-5 (0-2)

Oranje-Rood vecht voor zijn laatste kans om de play-offs te halen. Uit bij Pinoké wonnen de Eindhovenaren met 0-5. Daardoor is de achterstand op nummer vier Kampong en nummer vijf Laren vier punten. Pinoké staat door de nederlaag nog altijd stijf onderaan, zes punten achter Bloemendaal. Met nog vijf wedstrijden te spelen moeten de Steekneuzen een eindsprint inzetten om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

’18 Kyra Fortuin 0-1
’28 Laura Nunnink 0-2
’60 Yibbi Jansen (sc)
’61 Laura Nunnink 0-4
’66 Yibbi Jansen 0-5

Groningen – Den Bosch 1-2 (1-0)

Den Bosch plaatste zich voor de play-offs dankzij een 1-2 zege op Groningen. Daar zag het in eerste instantie niet naar uit, omdat Groningen via Marle Brenkman na een kwartier op voorsprong kwam. In de tweede helft sleepte Den Bosch de overwinning echter binnen dankzij een rake strafbal van Maartje Paumen en een velddoelpunt van Sian Keil.

’15 Marle Brenkman 1-0
’44 Maartje Paumen 1-1 (sb)
’55 Sian Keil 1-2

Hdm – SCHC 0-3 (0-0)

SCHC had zich voor de play-offs kunnen plaatsen, maar dat gebeurde nog niet. Dan had óf Laren óf Kampong moeten verliezen. Desondanks boekte SCHC wel een zege op hdm. In de rust stond het nog 0-0, maar in de tweede helft begon de aanval van de ploeg uit Bilthoven te draaien en scoorde het drie keer.

’47 Ginella Zerbo 0-1
’68 Claire Verhage 0-2
’70 Delfina Merino 0-3

Bloemendaal – Amsterdam 0-2 (0-2)

Amsterdam ging niet in de fout tegen Bloemendaal. De ploeg van Rick Mathijssen kwam na een kwartier op voorsprong door een doelpunt van Ellen Hoog. Voor rust maakte Ilse Kappelle er 0-2 van, wat uiteindelijk de eindstand was. Bloemendaal staat nog altijd elfde op de ranglijst met een achterstand van vier punten op Groningen en een voorsprong van zes punten op Pinoké.

’17 Ellen Hoog 0-1
’27 Ilse Kappelle 0-2