Round-up HK (D): Den Bosch wint kraker en pakt koppositie

De Hoofdklasse Dames kent een nieuwe koploper. In Bilthoven won Den Bosch de kraker van SCHC en daarmee veroverden de Bossche dames de nummer 1 positie op de ranglijst. Verder boekte Amsterdam op bezoek bij hdm alweer haar 6e zege op rij, pakte Hurley in het Amsterdamse bos een punt tegen Laren en sleepte Pinoké tegen Groningen het 1e punt van dit seizoen in de wacht. In eigen huis won MOP knap van Oranje-Rood en Bloemendaal ging op ’t Kopje ten onder aan Kampong.

SCHC – Den Bosch 2-3 (1-2)

Den Bosch heeft de koppositie in de Hoofdklasse overgenomen van SCHC door de kraker in Bilthoven te winnen met 2-3. De nederlaag op eigen bodem betekende voor Stichtse het eerste puntverlies van dit seizoen. Ginella Zerbo schoot de thuisploeg binnen 10 minuten nog wel op voorsprong, hierna nam Den Bosch de leiding in de wedstrijd over via Lidewij Welten en Maartje Paumen.

Welten, die na een indrukwekkende solo met een prachtige backhand de Stichtse doelvrouw Maddie Hinch verschalkte, tekende daarmee voor haar 5e doelpunt van dit seizoen. Paumen, die 7 minuten voor rust de verdiende strafcorner verzilverde en een kwartier voor tijd ook de winnende (2-3) voor haar rekening nam, schoot haar 6e en 7e seizoenstreffer tegen de touwen.

Na rust liet namens SCHC ook de huidige topscorer van dit seizoen, Caia van Maasakker, van zich horen. Zij zorgde met haar benutte strafcorner voor de 2-2 en alweer haar 10e goal van dit seizoen. Lidewij Welten leek halverwege de 2e helft het duel nog vroegtijdig te moeten verlaten met een verdraaide rechterenkel, maar na een blessurebehandeling keerde de sterspeler minuten later alsnog terug binnen de lijnen.

hdm – Amsterdam 0-3 (0-1)

Net als de laatste 10 onderlinge ontmoetingen won Amsterdam ook vandaag van hdm. Op slag van rust was het de Amsterdamse Maria Verschoor die in de Den Haag de score opende en de ploeg van haar jongere zusje Julia Verschoor op achterstand zette.

Na rust vertaalden Kelly Jonker en Ellen Hoog het krachtsverschil tussen beide ploegen met 2 treffers in een 0-3 eindstand. Voor Amsterdam betekende de zege van vandaag alweer de 6e overwinning op rij. De hoofdstedelingen blijven daarmee wel op de 3e plek van de ranglijst staan, maar staan nu in punten gelijk met nummer 2 SCHC.

Voor hdm betekende de nederlaag de 3e achtereenvolgende verliespartij.

’35 Maria Verschoor 0-1
’59 Kelly Jonker 0-2
’67 Ellen Hoog 0-3

Hurley – Laren 1-1 (1-1)

Aan de rand van het Amsterdamse bos heeft Hurley op eigen bodem een punt overgehouden aan het thuisduel met Laren. Het vuurwerk zat aan het begin van het duel toen Hurley in de 7e minuut de voorsprong nam dankzij een benutte strafcorner van Sabine van Silfhout.

5 minuten later bracht Laurien Leurink Laren knap op gelijke hoogte, maar in de resterende 55 minuten hielden beide doelvrouwen hun doel schoon. Met het gelijke spel komt voor Laren een einde aan een zegereeks van 4 gewonnen wedstrijden. Waar Hurley na 3 verloren duels weer eens een punt kon bijschrijven op de ranglijst.

‘7 Sabine van Silfhout 1-0 (sc)
’12 Laurien Leurink 1-1

MOP – Oranje-Rood 2-1 (1-0)

MOP heeft zondag voor eigen publiek voor een stuntje gezorgd door met 2-1 te winnen van Oranje-Rood. Daarmee komen de Vughtse dames, met 9 punten uit 7 duels, op de ranglijst nu langszij aan de ploeg uit Eindhoven.

Beide treffers van de thuisploeg werden overigens wederom gescoord vanuit een strafcorner. Wederom, want tussen de acht goals die MOP dit seizoen op het wedstrijdformulier schoot, vinden we slechts 1 veldgoal.

De aansluitingstreffer die Oranje-Rood een kwartier voor tijd scoorde, en waarmee de spanning in het duel terugkeerde, kwam van de stick van Donja Zwinkels. Zij maakte vorig seizoen nog furore in het rood-witte shirt van MOP.

’13 Rosalie de Beer 1-0 (sc)
’45 Floor Hogers 2-0 (sc)
’55 Donja Zwinkels 2-1

Pinoké – Groningen 0-0 (0-0)

Beide ploegen stonden 10 jaar geleden voor het laatst tegenover elkaar. Toen wonnen de Steekneuzen thuis met 5-1, vandaag bleef het scorebord steken op 0-0. Met het gelijke spel pakte Pinoké na 7 speelrondes het 1e punt van dit seizoen. Ondanks dat de Groningse dames het dit seizoen nog altijd niet is gelukt om in een uitduel te scoren, pakten zij met de 0-0 wel hun eerste punt buitenshuis.

Bloemendaal – Kampong 3-5 (1-0)

Ook in de 7e speelronde is het Bloemendaal niet gelukt om het eerste punt van dit seizoen in de wacht te slepen. Bij rust stonden de mussen dankzij een goal van Myrthe van Kesteren nog wel op een 1-0 voorsprong en mocht het thuispubliek aan de zonnige Aelbertsbergweg hopen op het volle pond.

Die hoop leek 6 minuten na rust vervolgen toen Kampong dankzij 2 treffers de leiding nam. Kim van Leeuwen schoot Bloemendaal een kwartier voor tijd wel weer op gelijke hoogte, maar een minuut later namen de Utrechtse dames alweer afstand. Toen Sophie Bray in de 65e minuut, met haar 2e goal van de wedstrijd, voor de 2-4 tekende en nog geen 60 seconden later ook de 2-5 viel, leek het doek voor Bloemendaal definitief gevallen.

Bloemendaal staat vanwege de 7e nederlaag op rij nu met 0 punten eenzaam op de laatste plaats van de ranglijst. Kampong vinden we terug op plek 5 met 11 punten.

’12 Myrthe van Kesteren 1-0
’39 Georgina Oliva Isern 1-1 (sc)
’41 Sophie Bray 1-2
’53 Kim van Leeuwen 2-2
’54 Michelle Fillet 2-3
’65 Sophie Bray 2-4
’66 Karlijn van der Linden 2-5
’70 Joëlle Ketting 3-5