Round-up Hoofdklasse (D): Amsterdam wint topper van Den Bosch

De Dames van Amsterdam hebben zondag de topper in en tegen Den Bosch gewonnen. Het werd 2-0. Charlotte Vega en Ilse Kapelle brachten de Bosschenaren de eerste nederlaag van het seizoen toe. Kampong kende weinig moeite met het nog puntloze Push: 0-5.

Den Bosch-Amsterdam 0-2 (0-0)

Amsterdam heeft een aanval op de koppositie door Den Bosch afgeslagen. In een spannende wedstrijd viel de beslissing in de 2e helft. Charlotte Vega rondde een prima rush van Kitty van Male doeltreffend af. 6 minuten later maakte Ilse Kapelle er 0-2 van. Den Bosch drong vervolgens nog aan, maar Ireen van den Assem raakte uit een strafcornervariant de paal en Julia Müller haalde een Bossche inzet nog van de lijn.

50. Charlotte Vega 0-1
56. Ilse Kapelle 0-2

Push-Kampong 0-5 (0-2)

De confrontatie eerder dit seizoen werd met 9-0 gewonnen door Kampong. Ditmaal bleef de teller steken op 5 treffers van de Utrechtse formatie. Malou Pheninckx zette Kampong uit een strafcorner op voorsprong, die 7 minuten later werd verdubbeld door Georgina Oliva Isern. Na rust ging het snel. Binnen 12 minuten liep Kampong uit van 0-2 naar 0-5 via Karlijn van der Linden, Floor Plokker en Marijn Veen, uit een strafcorner.

22. Malou Pheninckx 0-1( sc)
29. Georgina Oliva Isern 0-2
44. Karlijn van der Linden 0-3
50. Floor Plokker 0-4
56. Marijn Veen 0-5 (sc)

Bloemendaal-MOP 3-1 (1-0)

De overwinning betekent dat Bloemendaal 2 plaatsen op de ranglijst stijgt, naar een 9e plaats. Joëlle Ketting opende de score. Na een uur spelen zette Valerie van Odijk Bloemendaal uit een strafbal op 2-0. Zo’n 4 minuten later bracht MOP de spanning terug in het duel dankzij een doelpunt van Rosalie de Beer. In de slotminuut maakte Josien Galema aan alle hoop van de Vughtse ploeg een einde: 3-1.

31. Joëlle Ketting 1-0
60. Valerie van Odijk 2-0 (sb)
64. Rosalie de Beer 2-1
70. Josien Galema 3-1

Hurley-Oranje Zwart 0-0 (0-0)

Oranje Zwart zal nog even moeten wachten op de 150ste overwinning in de Hoofdklasse. De Eindhovenaren deelden net als eerder dit seizoen de punten met Hurley. Was er in Eindhoven nog sprake van een doelpuntrijke wedstrijd (3-3) in het Amsterdamse Bos werd niet gescoord. Het bleef 0-0.

Laren-Pinoké 2-0 (0-0)

Laren boekte een gedegen overwinning op het laaggeklasseerde Pinoké. Na een doelpuntloze eerste helft kwam Laren in de 54ste minuut op voorsprong. Vicky van den Broek was trefzeker. 10 minuten later tekende ze ook voor de 2e Larense treffer. Door de nederlaag zakt Pinoké naar de 11e en voorlaatste plaats.

54. Vicky van den Broek 1-0
64. Vicky van den Broek 2-0

hdm-SCHC 0-1 (0-0)

Het is hdm opnieuw niet gelukt te winnen van een ploeg uit de top 4. Na nederlagen tegen Amsterdam, Laren en Den Bosch ging de Haagse formatie voor de tweede keer dit seizoen onderuit tegen SCHC. Na een 6-1-nederlaag in Bilthoven ging hdm zondag met miniem verschil onderuit: 0-1. De enige treffer kwam op naam van Maike Stöckel.

53. Maike Stöckel 0-1