Round-up Hoofdklasse (D): Bloemendaal en Pinoké naar play-outs

De dames van Den Bosch hebben zondag Push met liefst 15-0 verpulverd. Daarmee is het de grootste zege ooit in de Hoofdklasse Dames. Minder vreugde was er bij Bloemendaal en Pinoké, die na deze speelronde definitief zijn veroordeeld tot de play-outs. En na 2 opeenvolgende nederlagen heeft koploper Amsterdam weer gewonnen.

SCHC – Oranje Zwart 7-1 (2-1)

SCHC heeft zondag met 7-1 gewonnen van Oranje Zwart. De formatie uit Bilthoven, al zeker van de play-offs kwamen in eigen huis nog wel achter, door een doelpunt van Valerie Magis. Bij rust was de stand echter al omgebogen naar een 2-1 voorsprong. Na rust gooide Caia van Maasakker met 2 strafcorners het duel op slot, waarna SCHC in het verloop van de wedstrijd de score nog verder wist uit te bouwen.

5’ Valerie Magis 0-1
8’ Maike Stöckel 1-1
11’ Ginella Zerbo 2-1
53’ Caia van Maasakker 3-1 (sc)
56’ Caia van Maasakker 4-1 (sc)
58’ Carlien Dirkse van den Heuvel 5-1
66’ Floor Verheul 6-1 (sc)
70’ Maike Stöckel 7-1

Den Bosch – Push 15-0 (8-0)

Den Bosch heeft het al gedegradeerde Push op een fors pak slaag getrakteerd. In het Brabantse onderonsje werden de dames uit Breda met 15-0 afgedroogd, na een 8-0 ruststand. Met enkele knappe reflexen wist de doelvrouw van Push nog grotere schade te voorkomen. Lidewij Welten en Maartje Paumen namen beiden 4 doelpunten voor hun rekening. Welten heeft daardoor haar doelpuntentotaal opgekrikt naar 12, Paumen naar 30 treffers. Den Bosch is nu zeker van de tweede plek, maar heeft tevens nog zicht op de koppositie.

De 15-0 betekent de hoogste score ooit in de Hoofdklasse Dames. Het oude record stond op 13-0 (Amsterdam – Push op 22 november 2015).

1’ Vera Vorstenbosch 1-0
2’ Lidewij Welten 2-0
6’ Maartje Krekelaar 3-0 (sc)
7’ Lidewij Welten 4-0
15’ Maartje Paumen 5-0 (sc)
17’ Maartje Paumen 6-0 (sc)
29’ Sian Keil 7-0
31’ Lidewij Welten 8-0
39’ Lieke Hulsen 9-0
41’ Lidewij Welten 10-0
55’ Marloes Keetels 11-0
58’ Maartje Paumen 12-0
60’ Maartje Paumen 13-0
66’ Frédérique Matla 14-0
68’ Marlies Verbruggen 15-0 (sc)

Bloemendaal – Kampong 0-2 (0-1)

Bloemendaal is er niet in geslaagd om de play-outs te ontlopen. Op eigen veld moesten de dames hun meerdere erkennen in Kampong. De Utrechtse formatie deed daarmee haar sportieve plicht, ondanks dat Kampong niks meer had te winnen of te verliezen in deze competitieronde. Michelle Fillet opende de score, waarna na rust Carmel Bosch de eindstand van 0-2 op het scorebord bracht.

19’ Michelle Fillet 0-1
46’ Carmel Bosch 0-2

Hurley – Amsterdam 0-3 (0-2)

Na twee nederlagen op rij heeft koploper Amsterdam weer het zoet van de overwinning geproefd. De derby tegen Hurley werd met 0-3 gewonnen. Voor Hurley stond naast prestige niks meer op het spel, voor Amsterdam nog wel, met de hete adem van Den Bosch in de nek. De Amsterdamse dames gaan de laatste speelronde van de reguliere competitie in met een voorsprong van een punt op Den Bosch. Tegen Hurley was het al snel raak via Kelly Jonker. Voor rust verdubbelde Ellen Hoog de score. Het slotakkoord in de tweede helft was voor Maria Verschoor.

1’ Kelly Jonker 0-1
34’ Ellen Hoog 0-2
64’ Maria Verschoor 0-3

Laren – MOP 0-0

Laren en MOP zijn zondag een doelpuntloze remise overeengekomen. Laren blijft daardoor op de 3e plaats staan en MOP heeft zich verzekerd van handhaving in de Hoofdklasse.

hdm – Pinoké 1-1 (0-1)

Pinoké zal zwaar teleurgesteld het veld van hdm verlaten hebben. De Amstelveense dames leken lange tijd op weg naar de winst, waardoor het nog kans zou hebben om de play-outs te ontlopen. Een benutte strafcorner van Pien van Nes in de laatste minuut zal dan ook als een mokerslag zijn aangekomen. Joy Meester had in de eerste helft Pinoké op voorsprong gebracht en de hoop levend gehouden op rechtstreekse plaatsing . Tot de laatste minuut dus, waardoor Pinoké in de play-outs zal moeten strijden voor handhaving in de Hoofdklsasse.

31’ Joy Meester 0-1
70’ Pien van Nes 1-1 (sc)