Round-up Hoofdklasse (D): Bloemendaal vijfde na zege op Pinoké

Bloemendaal heeft zondagmiddag met 2-1 gewonnen van Pinoké, dat na 3 duels nog altijd 0 punten heeft. Door de overwinning staan de Mussen nu op de vijfde plaats. Maartje Paumen scoorde niet en dus is Kim Lammers nog altijd de topscorer van de Hoofdklasse aller tijden.

Pinoké – Bloemendaal 1-2 (0-1)

Amy Vloet zette Bloemendaal al na 3 minuten op voorsprong. Daarna bleef het lang 0-1, tot de 44ste minuut aanbrak. Toen maakten de dames van Pinoké hun eerste doelpunt van dit seizoen. Uitgerekend Eline Florie, die vorig seizoen nog bij Bloemendaal speelde, schoot raak. Het leverde uiteindelijk niets op, want een kwartier voor tijd was het Melle Spruijt die Bloemendaal uit een strafcorner op 1-2 zette. Die klap kwamen de Steekneuzen niet meer te boven, waardoor de Mussen hun eerste 3 punten van het seizoen pakten.

3. Amy Vloet 0-1
44. Eline Florie 1-1
57. Melle Spruijt 1-2 (sc)

Oranje Zwart – Den Bosch 0-1 (0-0)

Den Bosch boekte een krappe 0-1 zege op Oranje Zwart. Pien Sanders maakte de enige treffer van het duel. In de 53ste minuut schoot ze raak uit een strafcorner, waarna de Bosschenaren de voorsprong niet meer uit handen gaven. Maartje Paumen scoorde niet. Daardoor blijft ze op 317 treffers staan en is Kim Lammers (318) nog altijd topscorer aller tijden van de Hoofdklasse.

53. Pien Sanders 0-1 (sc)

Laren – hdm 5-2 (3-0)

Kim Lammers kon haar record niet verdedigen, omdat ze deze week actief is in de Australian Hockey League. Ook zonder de oud-international bleef Laren koploper van de competitie. De ploeg van Ageeth Boomgaardt zette hdm met 5-2 opzij. Halverwege de wedstrijd stond het al 3-0, dankzij doelpunten van Lieke van Wijk, Lisanne de Lange en Naomi van As. In de tweede helft liep de koploper uit naar 5-0, dankzij treffers van Fieke Holman en opnieuw Lieke van Wijk. In de laatste 3 minuten scoorde hdm 2 keer, maar de zege van Laren kwam niet meer in gevaar.

Amsterdam – Kampong 5-1 (1-1)

Kampong bleef de eerste helft in het spoor van Amsterdam, maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met een nederlaag. In de rust stond het nog 1-1, maar daarna schoten Eva de Goede, Kelly Jonker, Charlotte Vega en Kitty van Male raak. Het lukte Kampong niet om zich terug te knokken: het bleef 5-1. De ploeg uit Utrecht kukelde door de nederlaag uit de top 4 en staat nu zesde.

SCHC – Hurley 4-0 (2-0)

Na de 1-0 nederlaag tegen Laren van vorige week herpakte SCHC zich tegen Hurley. In Bilthoven stapte de thuisploeg met een 4-0 overwinning van het veld af. Stichtse moest het zonder Ginella Zerbo doen, die afgelopen week één van haar vingers brak en naar verwachting 3 tot 4 weken uit de roulatie is. Caia van Maasakker, de huidige topscorer van de Hoofdklasse van dit seizoen, maakt 2 doelpunten. Haar teller staat nu op 6. Door de overwinning stijgt SCHC naar de vierde plaats en staan de traditionele topploegen (Den Bosch, Laren, Amsterdam en SCHC) in de top 4.

28. Claire Verhage 1-0
33. Caia van Maasakker 2-0 (sc)
43. Xan de Waard 3-0
46. Caia van Maasakker 4-0 (sc)

MOP– Push 6-1 (2-1)

In de onderste regionen van de Hoofdklasse lukte het Push niet om het eerste punt van het seizoen pakken. De promovendus kwam nog wel op voorsprong. Na ruim een kwartier zette Judith Quirijnen de 0-1 op het scorebord. Daarna was het woord aan MOP. Dankzij treffers van Colette de Beaumont en Natalia Wisniewska kwam de thuisploeg nog voor rust op een 2-1 voorsprong. Vijf minuten na rust liep MOP verder uit door een doelpunt van Rosalie de Beer. Daarna leek het gedaan met het verzet van Push. Het werd uiteindelijk 6-1.

17. Judith Quirijnen 0-1
22. Colette de Beaumont 1-1 (sc)
31. Natalia Wisniewska 2-1 (sc)
40. Rosalie de Beer 3-1
44. Colette de Beaumont 4-1 (sb)
68. Tess Olde Loohuis 5-1
70. Donja Zwinkels 6-1