Round-up Hoofdklasse (D): Den Bosch zeker van play-offs

Na Amsterdam heeft ook Den Bosch zich geplaatst voor de play-offs. In de topper won de regerend landskampioen met 3-4 bij Laren. De thuisploeg is door de overwinning van Kampong op Pinoké nog niet helemaal zeker van een plek bij de eerste 4.

Laren – Den Bosch 3-4 (1-2)

Halverwege de 1e helft kwam de thuisploeg – waar Willemijn Bos terugkeerde op het veld na 4 wedstrijden schorsing – op voorsprong door een doelpunt van Sierou Frankema. Nog geen 2 minuten later schoot Lidewij Welten de bezoekers langszij. En de dames van Den Bosch konden gaan rusten met een voorsprong. Marlies Verbrugge prikte de bal achter Joyce Sombroek. Met haar 21e doelpunt van het seizoen zette Paumen de Bosche dames op 2 doelpunten voorsprong. Ruim 10 minuten voor tijd bracht Burggraaf-Holman Laren weer terug in de wedstrijd door een strafcorner te verzilveren. Maar door het 2e doelpunt van Verbruggen was het verschil weer 2. Laren mocht 5 minuten voor tijd opnieuw hopen op een punt, maar het doelpunt van Fleur Kok kwam te laat.

18’ Sierou Frankema 1-0
20’ Lidewij Welten 1-1
30’ Marlies Verbuggen 1-2
40’ Maartje Paumen 1-3 (sc)
58’ Fieke Burggraaf-Holman 2-3 (sc)
61’ Marlies Verbruggen 2-4
65’ Fleur Kok 3-4

SCHC – Push 6-0 (4-0)

De wedstrijd tussen de nummer 4 SCHC en nummer laatst Push – waar coach Stan Huijsmans er nog een jaar aan vastplakt – was ook een strijd tussen de zussen Mol. Emilie Mol was met SCHC te sterk voor haar oudere zus Sabine Postma-Mol (Push). In de 1e helft liep Stichtsche uit naar 4-0 door doelpunten van Xan de Waard, Claire Verhage en 2 van Ginella Zerbo. De laatste maakte ze uit een strafcorner. Na rust schroefden Floor Verheul en nogmaals Claire Verhage de score op tot 6-0.

22’ Xan de Waard 1-0
25’ Claire Verhage 2-0
33’ Ginella Zerbo 3-0
34’ Ginella Zerbo 4-0 (sc)
48’ Floor Verheul 5-0
63’ Claire Verhage 6-0

Oranje Zwart – Amsterdam 0-2 (0-1)

Ellen Hoog maakte zondag het verschil voor de koploper in de wedstrijd tegen Oranje Zwart. Voor en na rust was de Oranje-international trefzeker. Amsterdam gaat door de overwinning nog steeds soeverein aan de leiding, met 7 punten voorsprong op naaste belager Den Bosch, dat ondanks de winst in de topper tegen Laren, niet dichterbij kwam.

9’ Ellen Hoog 0-1 (sc)
49’ Ellen Hoog 0-2

Pinoké – Kampong 0-2 (0-0)

Voor het 6e thuisduel op rij hebben de dames van Pinoké het thuispubliek niet kunnen verblijden met een overwinning. Kampong was met 0-2 te sterk. In de 1e helft vielen er geen doelpunten te bewonderen. Na rust namen de bezoekers afstand door goals van Karlijn van der Linden en de Spaanse Georgina Oliva Isern. Door de winst handhaven de Utrechtse dames zich op de 5e plaats.

42’ Karlijn van der Linden 0-1
65’ Georgina Oliva Isern 0-2

MOP – hdm 0-2 (0-1)

In de strijd om de bovenste plaatsen van het rechterrijtje heeft hdm goede zaken gedaan. In Vught was van Pien van Nes voor de Haagse dames weer goed op schot. Met een benutte strafcorner en een rake strafbal maakte de aanvoerster haar 15e en 16e doelpunt van dit seizoen. Door de overwinning van hdm passeert het MOP op de ranglijst en staat nu bovenaan het rechterrijtje.

23’ Pien van Nes 0-1 (sc)
50’ Pien van Nes 0-2 (sb)

Hurley – Bloemendaal 3-0 (2-0)

De dames van Hurley hebben een ruime zege geboekt op Bloemendaal. Het werd in het Amsterdamse bos 3-0, na een 2-0 ruststand. Die stond op het scorebord door een doelpunt halverwege de 1e helft van Yentl Leemans en vlak voor rust van Charlotte Adegeest. Na de pauze scoorde Hurley nog 1 keer. Vlak voor tijd was het Tess van Ramshorst die de eindstand bepaalde. Door de nederlaag blijft Bloemendaal de voorlaatste plaats op de ranglijst bezetten. Hurley staat stevig in het linkerrijtje.

20’ Yentl Leemans 1-0
33’ Charlotte Adegeest 2-0
65’ Tess van Ramshorst 3-0