Round-up Hoofdklasse (D): Laren en Amsterdam in evenwicht

De topper tussen Laren en Amsterdam is zondagmiddag in 1-1 geëindigd. Door dit resultaat blijven de ploegen op respectievelijk de eerste en de tweede plaats staan. Push staat nog steeds op 0 punten na een nederlaag tegen Bloemendaal. Den Bosch had het moeilijk tegen hdm, maar won toch.

Laren – Amsterdam 1-1 (0-1)

Een doelpuntrijke wedstrijd was de topper van dit weekend niet. Het werd 1-1. Na 18 minuten viel het eerste doelpunt. Het was Amsterdam dat op voorsprong kwam, door een treffer van Eva de Goede uit een strafcorner. De gelijkmaker kwam in de 46ste minuut op het scorebord, dankzij Lieke van Wijk. Daarna lukten het beide ploegen niet om de genadeklap uit te delen, waardoor ze de koppositie blijven delen, met 23 punten na 9 duels.

18. Eva de Goede 0-1 (sc)
46. Lieke van Wijk 1-1 (sc)

Den Bosch – hdm 2-1 (0-1)

Den Bosch had het een stuk moeilijker dan vorige week. Toen wonnen de Bosschenaren met 10-0 van Bloemendaal en scoorde Maartje Paumen 8 keer. De tegenstander van deze week, hdm, hield langer zicht op de overwinning dan de Mussen. Halverwege de tweede helft stond de uitploeg nog met 0-1 voor dankzij een doelpunt in de tiende minuut van Fay van der Elst. Daarna was het woord aan Den Bosch. Eerst benutte Maartje Paumen een strafbal, daarna schoot Lidewij Welten 6 minuten voor tijd de bevrijdende 2-1 binnen. Door de overwinning is de achterstand van Den Bosch op Laren en Amsterdam afgenomen van 4 naar 2 punten.

10. Fay van der Elst 0-1
56. Maartje Paumen 1-1 (sb)
64. Lidewij Welten 2-1

Bloemendaal – Push 3-1 (1-1)

In de strijd tegen degradatie begint Push er steeds slechter voor te staan. De nog puntloze hekkensluiter had de uitgelezen kans om 3 punten in te lopen op de nummer elf van de ranglijst, Bloemendaal, dat een voorsprong van 5 punten had. Na 3 minuten kwam Push nog op voorsprong. Een kwartier lang kon de ploeg uit Breda genieten van die 0-1, maar toen kwam Bloemendaal op gelijke hoogte. En na rust, in de laatste tien minuten van de tweede helft welteverstaan, werd het allemaal nog erger voor Push. Gaëlle Kramer en Ekki Lemmink tilden de eindstand namens Bloemendaal naar 3-1. Daardoor heeft Push na 9 duels nog steeds 0 punten en stevent het op rechtstreekse degradatie af.

3. Kiki van der Kreek 0-1 (sc)
17. Josien Galama 1-1 (sc)
60. Gaëlle Kramer 2-1
61. Ekki Lemmink 3-1

Pinoké – Oranje Zwart 1-2 (0-1)

De andere wedstrijd in de onderste regionen van de Hoofdklasse, Pinoké – Oranje Zwart, eindigde in een 1-2 overwinning voor OZ. Valerie Magis en Fleur Broers scoorden namens de Eindhovenaren. Het doelpunt van Frédérique Malefason van Pinoké, 5 minuten voor tijd, kwam te laat voor de Steekneuzen om nog een gelijkspel te kunnen forceren. De stand onderin is nu als volgt: OZ en hdm hebben 9 punten, Bloemendaal heeft er 8, Pinoké 6 en Push 0.

35. Valerie Magis 0-1 (sc)
61. Fleur Broers 0-2
65. Frédérique Malefason 1-2 (sc)

Hurley – Kampong 1-1 (0-1)

In de middenmoot speelde Kampong met 1-1 gelijk tegen Hurley. Karlijn van der Linden bracht Kampong na een kwartier op voorsprong. Het duurde tot de 46ste minuut tot Hurley iets terug deed. De thuisploeg kreeg een strafbal en Lisa Visser liet dit buitenkansje niet onbenut: 1-1. Daarna slaagden beide ploegen er niet meer in te scoren, waardoor ze allebei genoegen moesten nemen met een gelijkspel.

16. Karlijn van der Linden 0-1 (sc)
46. Lisa Visser 1-1 (sb)

SCHC – MOP 5-1 (2-0)

Dit duel was er één tussen de nummer 4 en de nummer 5 van de ranglijst. SCHC sloeg de aanval van MOP af, dat voorafgaand aan dit duel een achterstand van 5 punten had op Stichtsche.

Na ruim een kwartier lag de bal er voor het eerst in, dankzij Caia van Maasakker. Amper 5 minuten later was het weer raak. Claire Verhage bracht de 2-0 op het scorebord. In de tweede helft ging het nog harder. Dankzij treffers van Emilie Mol en Maike Stöckel stond het binnen 7 minuten 4-0. Floor Hoogers maakte er nog wel 4-1 van, maar Claire Verhage bepaalde de eindstand met haar tweede treffer van de middag op 5-1.

Door de overwinning is de voorsprong van de top 4 groter dan ooit dit seizoen. MOP zakt van de vijfde naar de zesde plaats en staat nu 8 punten achter SCHC, net als nummer 5 Kampong.

17. Caia van Maasakker 1-0 (sc)
23. Claire Verhage 2-0
38. Emilie Mol 3-0
42. Maike Stöckel 4-0
60. Floor Hoogers 4-1
62. Claire Verhage 5-1

Bekijk de stand van de Hoofdklasse Dames.