Round-up Hoofdklasse (D): Laren onderuit tegen MOP

Laren is vrijdagavond verrassend onderuit gegaan tegen MOP (2-1). De ploeg uit het Gooi raakte de koppositie kwijt aan Amsterdam, dat met 2-1 van Hurley won. De andere ploegen uit de top 4, Den Bosch en SCHC, wonnen ook. Het zespuntenduel tussen Pinoké en hdm eindigde in een 1-1 gelijkspel.

MOP – Laren 2-1 (0-1)

MOP zorgde voor een grote verrassing door Laren de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. Het was Natalia Wisniewska die in de 69ste minuut de genadeklap uitdeelde door toe te slaan uit een strafcorner. Aan het begin van de wedstrijd leek er nog geen vuiltje aan de lucht voor Laren: Sierou Frankema maakte na 6 minuten de openingstreffer. Maar in de tweede helft kwam MOP op gelijke hoogte dankzij Pleun van der Plas. Daarna kreeg MOP een uitgelezen kans om op voorsprong te komen, maar Joyce Sombroek stopte de strafbal van Colette de Beaumont. Door het doelpunt van Wisniewska in de 69ste minuut moest Laren uiteindelijk alsnog een nederlaag slikken en zakte het van de eerste naar de derde plaats.

6. Sierou Frankema 0-1
47. Pleun van der Plas 1-1
69. Natalia Wisniewska 2-1 (sc)

Amsterdam – Hurley 2-1 (1-1)

De nieuwe koploper Amsterdam had het lastig tegen Hurley. Na 15 minuten bracht Maria Verschoor de thuisploeg op voorsprong, maar tien minuten later gaf Amsterdam die voorsprong alweer uit handen. Sabine van Silfhout maakte namens Hurley de gelijkmaker. Uiteindelijk ging de overwinning toch naar Amsterdam, dankzij een treffer van Eva de Goede in de 61ste minuut.

15. Maria Verschoor 1-0
26. Sabine van Silfhout 1-1 (sc)
61. Eva de Goede 2-1 (sc)

Push – Den Bosch 0-3 (0-1)

Ireen van den Assem maakte bij haar rentree bij Den Bosch meteen een doelpunt. De verdediger was de afgelopen weken afwezig vanwege een blessure aan haar oor. In de 49ste minuut werkte ze de 0-2 binnen. Maartje Paumen had Den Bosch na 18 minuten op voorsprong gezet, maar daarna bleef het nog puntloze Push lang in de wedstrijd. Lieke Hulsen maakte er uiteindelijk nog 0-3 van. Door deze uitslag blijft het de vraag wanneer Push het eerste punt van het seizoen binnenhaalt. Zondag gaat de hekkensluiter op bezoek bij hdm. Den Bosch stijgt door de overwinning naar de derde plaats.

18. Maartje Paumen 0-1 (sc)
49. Ireen van den Assem 0-2 (sc)
56. Lieke Hulsen 0-3

Oranje Zwart – SCHC 1-5 (0-2)

SCHC had weinig moeite met Oranje Zwart. Na 10 minuten opende Xan de Waard de score, waarna Claire Verhage er een kwartier later 0-2 van maakte. Na rust besliste Caia van Maasakker de wedstrijd door een strafcorner te benutten. Jill Boon maakte nog wel een eretreffer namens OZ, maar Maike Stöckel en Claire Verhage bepaalden de eindstand uiteindelijk op 1-5. SCHC blijft vierde op de ranglijst.

Pinoké – hdm 1-1 (1-0)

De spannendste wedstrijd op papier was die tussen Pinoké en hdm. De Steekneuzen hadden een belangrijke tik aan hdm uit kunnen delen door dit zespuntenduel te winnen, maar in de allerlaatste minuut stak Pien van Nes daar een stokje voor. Eline Florie had Pinoké, dat elfde op de ranglijst staat, na 25 minuten op voorsprong gezet. Hdm, de nummer 9 van de Hoofdklasse, leek er lange tijd niet in te slagen een gelijkspel uit het vuur te slepen. Tot de laatste minuut aanbrak. Toen zette Van Nes alsnog de gelijkmaker op het scorebord: 1-1.

25. Eline Florie 1-0
70. Pien van Nes 1-1

Kampong – Bloemendaal 5-1 (2-0)

Bloemendaal kon tegen Kampong niet voor een verrassing zorgen. De Mussen keken na ruim 10 minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. Het werd uiteindelijk 5-1. Floor Plokker scoorde 2 keer. De andere doelpunten van Kampong werden gemaakt door Marijn Veen, Malou Pheninckx en Karlijn van der Linden. Namens Bloemendaal scoorde Pien Tol. Kampong, dat vijfde op de ranglijst staat, heeft nog steeds een achterstand van 8 punten op nummer 4 SCHC.

5. Floor Plokker 1-0
12. Marijn Veen 2-0
37. Malou Pheninckx 3-0
52. Pien Tol 3-1
66. Karlijn van der Linden 4-1 (sc)
69. Floor Plokker 5-1

Bekijk de stand van de Hoofdklasse Dames.