Round-up Hoofdklasse (D): Laren op valreep langs Oranje Zwart

Na de nederlaag afgelopen vrijdag tegen MOP leek Laren zondag opnieuw tegen puntenverlies aan te lopen. Oranje Zwart hield de Larense formatie lang op 2-2, maar in de slotminuut schoot Lieke van Wijk uit de strafcorner de 3-2 voor Laren binnen. Koploper Amsterdam had geen kind aan Bloemendaal. Het werd 7-0. Landskampioen Den Bosch won met 3-1 van Kampong en SCHC liet punten liggen door gelijk te spelen tegen Pinoké: 2-2.

Laren-Oranje Zwart 3-2 (2-2)
Laren wilde zich voor eigen publiek revancheren voor de nederlaag afgelopen vrijdag tegen MOP. Het was echter Oranje Zwart dat de score opende. Jill Boon benutte in de zevende minuut een strafbal. Vier minuten later zorgde Sierou Frankema voor de gelijkmaker. En twee minuten later kwam Laren op voorsprong door een doelpunt van Vicky van den Broek. Beide ploegen leken met deze stand de rust te halen, maar vlak voor het rustsignaal maakte Oranje Zwart gelijk. Lieke van Wijk kroonde zich uiteindelijk tot matchwinnaar door in de laatste minuut een strafcorner te benutten, waardoor Laren de drie punten in eigen huis hield.

7. Jill Boon 0-1 (sb)
11. Sierou Frankema 1-1
13. Vicky van den Broek 2-1
34. Freeke Moes 2-2
70. Lieke van Wijk 3-2 (sc)

SCHC-Pinoké 2-2 (0-1)
SCHC kwam tegen het laaggeklasseerde Pinoké niet verder dan 2-2. De Bilthovense ploeg keek tot twee keer toe tegen een achterstand aan. Dana Luykx zette Pinoké na 25 minuten uit een strafcorner op voorsprong, maar vlak na rust maakte Carlien Dirkse van den Heuvel gelijk. Nadat Djoeke Vogel Pinoké in de 55ste minuut aan de leiding had gebracht, maakte Caia van Maasakker vlak voor tijd uit een strafcorner gelijk.

25. Dana Luykx 0-1 (sc)
38. Carlien Dirkse van den Heuvel 1-1
55. Djoeke Vogel 1-2
65. Caia van Maasakker (sc) 2-2

Den Bosch-Kampong 3-1 (1-0)
Kampong mocht vijf minuten denken aan een stuntje in Den Bosch. Floor Plokker bracht de Utrechtse formatie op gelijk hoogte, nadat Maartje Krekelaar uit een strafcorner de score voor Den Bosch had geopend. Vijf minuten na de gelijkmaker kwam Den Bosch weer op voorsprong door Marlies Verbruggen. Het slotakkoord was voor Maartje Paumen. De topscoorder aller tijden in de Hoofdklasse scoorde negen minuten voor tijd uit een strafcorner: 3-1.

15. Maartje Krekelaar 1-0 (sc)
46. Floor Plokker 1-1
51. Marlies Verbruggen 2-1
61. Maartje Paumen 3-1 (sc)

Bloemendaal-Amsterdam 0-7 (0-1)
Koploper Amsterdam had weinig moeite met Bloemendaal. Al in de eerste minuut kwamen de Amsterdammers aan de leiding door een doelpunt van Maria Verschoor. Dat was ook de ruststand. In de tweede helft draaide Amsterdam op volle toeren. Ellen Hoog en Sterre Deetman tilden de score op naar 0-3, waarna in de laatste elf minuten Amsterdam nog vier keer scoorde dankzij Kelly Jonker (2 keer), Julia Müller en Kimberly Thompson.

Hurley-MOP 2-1 (1-1)
Hurley heeft de tweede thuisoverwinning van het seizoen te pakken dankzij twee treffers van Tess Ramshorst. Colette de Beaumont zette MOP al na vier minuten op voorsprong. Van Ramshorst bracht de stand voor rust nog op gelijke hoogte, waarna ze negen minuten voor tijd de drie punten voor Hurley veiligstelde.

4. Colette de Beaumont 0-1
22. Tess van Ramshorst 1-1
61. Tess van Ramshorst 2-1

hdm-Push 3-0 (1-0)
Het is Push niet gelukt om van de hatelijke nul af te komen. De Bredase formatie bleef ook op de elfde speeldag met lege handen achter. Hdm was met 3-0 te sterk. In de achtste minuut opende Pien van Nes de score. Ze benutte een strafcorner. Na rust vergrootte Laure Keibel de voorsprong, waarna Fay van der Elst de eindstand op het bord zette.

8. Pien van Nes 1-0 (sc)
38. Laura Keibel 2-0
59. Fay van der Elst 3-0