Round-up Hoofdklasse (D): Paumen scoort 8 keer uit de strafcorner

Maartje Paumen heeft haar positie als all-time topscorer van de Hoofdklasse met maar liefst 8 (!) doelpunten flink verstevigd. Ze komt met al haar benutte strafcorners op een totaal van 328 goals. In de top van het klassement deed Amsterdam zeer goede zaken door te winnen van rivaal SCHC. De club uit Bilthoven (4e) verliest nu een plekje ten opzichte van Den Bosch, dat achter Laren (dat met 1-2 te sterk was voor Kampong) en Amsterdam nu op plaats 3 staat. Onderin pakte Pinoké 3 kostbare punten door te winnen bij MOP.

Amsterdam – SCHC 3-1 (1-0)

De topper tussen de nummers 2 en 3 van de ranglijst is gewonnen door de thuisclub. Hierdoor staat Amsterdam 6 punten los van de Bilthovense ploeg. Amsterdam ging rusten met een 1-0 voorsprong. Halverwege de eerste helft tekende Kelly Jonker voor de Amsterdamse treffer. Na rust schoot Julia Müller met scherp uit de strafcorner, 2 keer was het raak voor de Duitse. Een kleine 10 minuten voor tijd deed Claire Verhage iets terug. Ze verkleinde de achterstand tot 2 doelpunten, maar dichterbij kwamen de dames van Stichtse niet.

19’ Kelly Jonker 1-0
38’ Julia Müller 2-0 (sc)
43’ Julia Müller 3-0 (sc)
61’ Claire Verhage 3-1 (sc)

Den Bosch – Bloemendaal 10-0 (6-0)

De wedstrijd tussen Den-Bosch en Bloemendaal was een one-man-show van Maartje Paumen. Dankzij 5 benutte strafcorners zette zij Den Bosch op een 5-0 voorsprong na een half uur spelen. Lidewij Welten zorgde met een velddoelpunt voor de 6-0 ruststand. Ook in de tweede helft liet Paumen nog maar eens zien dat ze het scoren uit de strafcorner nog lang niet is verleerd. Haar zesde, zevende en achtste rake schoten van de dag, zorgden voor de 8, 9 en 10-0. Ondertussen had Welten de Bloemendaalse keepster ook nog een keer gepasseerd.

4’ Maartje Paumen 1-0 (sc)
6’ Maartje Paumen 2-0 (sc)
13’ Maartje Paumen 3-0 (sc)
28’ Maartje Paumen 4-0 (sc)
31’ Maartje Paumen 5-0 (sc)
32’ Lidewij Welten 6-0
54’ Lidewij Welten 7-0
57’ Maartje Paumen 8-0 (sc)
66’ Maartje Paumen 9-0 (sc)
69’ Maartje Paumen 10-0 (sc)

Kampong – Laren 1-2 (1-2)

Laren heeft door winst op Kampong de koppositie niet uit handen gegeven. Fieke Holman en Lieke van Wijk benutten 2 Larense strafcorners. Nog in de eerste helft bracht Michelle Fillet de spanning terug in de wedstrijd door de aansluitingstreffer te maken. Omdat er in de tweede helft geen doelpunt meer viel te noteren, bleef de thuisploeg met lege handen achter. Kampong staat met 10 punten nog net in het linkerrijtje.

20’ Fieke Holman 0-1 (sc)
26’ Lieke van Wijk 0-2(sc)
29’ Michelle Fillet 1-2

MOP – Pinoké 2-3 (1-1)

De nummer 5 van de competitie kwam al vroeg in de wedstrijd op een 1-0. Rybacha was trefzeker uit de strafcorner. Vlak voor rust kwam Pinoké terug in de wedstrijd, doordat het een strafbal mocht nemen. Merel de Blaey liet deze buitenkans niet aan zich voorbij gaan. In de tweede helft kwam Pinoké op voorsprong door een benutte strafcorner van Malefason. Maar de vreugde was van korte duur; Zwinkels tekende 4 minuten later voor de Vughtse gelijkmaker. Maar 6 minuten voor tijd bepaalde Vogel de eindstand op 2-3, en bezorgde Pinoké daarmee de tweede overwinning van het seizoen.

8’ Marlena Rybacha 1-0 (sc)
29’ Merel de Blaey 1-1 (sb)
49’ Frédérique Malefason 1-2 (sc)
53’ Donja Zwinkels 2-2
64’ Djoeke Vogel 2-3

Push – Hurley 0-3 (0-1)

Vooraf was het de vraag of Push tegen Hurley de eerste punten van het seizoen zou weten te behalen. Door de 0-3 nederlaag slaagde de Bredase ploeg daar niet in. Halverwege de eerste helft schoot Zuidhof de Amsterdamse dames op een 1-0 voorsprong.  Halverwege de tweede helft liep Hurley uit door doelpunten van Anouk Lambers (strafcorner) en Yentl Leemans. Hurley staat door deze overwinning bovenaan het rechterrijtje met 10 punten uit 8 wedstrijden.

15’ Margot Zuidhof 0-1
52’ Anouk Lambers 0-2 (sc)
61’ Yentl Leemans 0-3

Hdm – Oranje Zwart 2-2 (0-0)

Het kleine verschil op de ranglijst kwam ook tot uiting in de score. In de eerste helft werd niet gescoord. In de tweede helft daarentegen vielen over en weer doelpunten, alle uit de strafcorner gemaakt. Valerie Magis zette Oranje Zwart op. Vervolgens was het woord aan Pien van Nes die met 2 rake corners hdm aan de leiding hielp. Maar het was niet genoeg voor de overwinning. In de laatste minuut tekende Jill Boon voor de Eindhovense gelijkmaker.

37’ Valerie Magis 0-1 (sc)
39’ Pien van Nes 1-1 (sc)
61’ Pien van Nes 2-1 (sc)
69’ Jill Boon 2-2 (sc)