Round-up Hoofdklasse (D): Push gedegradeerd

Het doek is zondag definitief gevallen voor Push. De Bredase formatie verloor met 4-1 van Hurley en zag Pinoké een punt pakken, waardoor de dames van Push na een seizoen Hoofdklasse een stapje terug moeten doen. Koploper Amsterdam raakte de ongeslagen status kwijt. In de topper bleek SCHC te sterk.

Hurley-Push 4-1 (1-0)

Het degradatiespook waarde al weken rond, maar de nederlaag bij Hurley maakte de degradatie van Push definitief. De Bredase ploeg putte heel kort hoop uit de gelijkmaker van Kiki van der Kreek, nadat Hurley op voorsprong was gekomen door Lisa Visser, die raak schoot uit een strafcorner. De hoop duurde slechts 3 minuten. Yentl Leemans maakte 2-1, waarna Sabine van Silfhout en Pamela Raaff, beiden uit een corner, het vonnis over Push velden.

24.Lisa Visser 1-0 (sc)
42.Kiki van der Kreek 1-1
45.Yentl Leemans 2-1
63.Sabine van Silfhout 3-1 (sc)
70.Pamela Raaff 4-1 (sc)

SCHC-Amsterdam 3-1 (2-1)

Amsterdam reisde naar Bilthoven af met een ongeslagen status van 21 wedstrijden. SCHC maakte hier een eind aan en steeg naar de derde plek. Het profiteerde van het gelijke spel van Laren tegen Kampong. Amsterdam kwam op bezoek in Bilthoven goed uit de startblokken. Kelly Jonker scoorde al na 7 minuten, maar lang kon de koploper niet genieten van de voorsprong. Maike Stöckel maakte gelijk, waarna twee doeltreffende strafcorners van Caia van Maasakker Amsterdam te machtig waren.

7.Kelly Jonker 0-1
10.Maike Stöckel 1-1
32.Caia van Maasakker 2-1 (sc)
36.Caia van Maasakker 3-1 (sc)

Pinoké-MOP 1-1 (1-0)

In de onderste regionen is Pinoké er niet in geslaagd het gat met concurrent MOP, dat op een veilige negende plaats staat, te dichten. Bij winst was het verschil tussen beide ploegen 2 punten geweest. Na het gelijkspel is dat nu vijf punten en lijkt Pinoké zich met nog 3 duels te gaan definitief te kunnen opmaken voor de play-outs. Het zag er goed uit voor de ploeg uit het Amsterdamse Bos toen Merel de Blaey de score opende. Lang leek dit doelpunt voldoende te zijn voor de zege, maar tien minuten voor tijd scoorde Sabine van den Assem uit een strafcorner de belangrijke gelijkmaker voor MOP. Ondanks de remise stijgt Pinoké in de stand een plek ten koste van Bloemendaal.

35.Merel de Blaey 1-0
60.Sabine van den Assem 1-1 (sc)

Bloemendaal-Den Bosch 1-5 (1-2)

Het eerste duel tussen beide ploegen eindigde eerder dit seizoen in een 10-0 zege voor Den Bosch. Toen Lieke Hulsen zondag in de 2e minuut de score opende, vreesde men in Bloemendaal even opnieuw voor een monsterscore. 3 minuten na de openingstreffer was het alweer gelijk dankzij Josien Galama. Maartje Paumen zette de landskampioen via een strafcorner weer op voorsprong, waarna in de tweede helft Den Bosch uitliep naar een ruime overwinning door doelpunten van Marloes Keetels, Maartje Krekelaar en Frédérique Matla.

Oranje Zwart-hdm 3-2 (2-0)

Oranje Zwart leek op een makkelijke overwinning af te stevenen, maar het werd in de slotfase nog spannend. De Eindhovense ploeg kwam in de 4e minuut al op voorsprong door een doelpunt van Lisa Scheerlinck. Valerie Magis bepaalde vervolgens de ruststand op 2-0. In de tweede helft tekende Jill Boon voor de derde treffer en was er geen vuiltje aan de lucht voor Oranje Zwart. Elf minuten voor tijd verkleinde Fay van der Elst de achterstand, waarna het doelpunt van Milla Muyselaar zorgde voor een spannende slotfase waarin echter niet meer werd gescoord. Door de zege steeg Oranje Zwart van plek 8 naar 7 ten koste van hdm.

4.Lisa Sheerlinck 1-0
27.Valerie Magis 2-0 (sb)
47.Jill Boon 3-0
59.Fay van der Elst 3-1
66. Milla Muyselaar 3-2

Laren-Kampong 2-2 (1-1)

Door de puntendeling met Kampong is Laren in de ranglijst een plek gezakt van 3 naar 4. De ploeg uit ’t Gooi kwam in de 10e minuut op achterstand door een doelpunt van Michelle Fillet. Negen minuten voor het rustsignaal maakte Lieke van Wijk uit een strafcorner gelijk. In de tweede helft zette Fleur Kok Laren op voorsprong, maar Marijn Veen bepaalde uit een strafcorner de eindstand op 2-2.

10.Michelle Fillet 0-1
26.Lieke van Wijk 1-1 (sc)
51.Fleur Kok 2-1
59.Marijn Veen 2-2 (sc)