Round-up Hoofdklasse (D): Push wint en is van hatelijke nul af

De Hoofdklasse hockey bij de dames is hervat met een winnend Push, Charlotte Vega die voor Amsterdam liefst 4 keer doel trof en drie wedstrijden die eindigden zoals ze begonnen.

Kampong – Amsterdam 1-5 (1-3)

De dames van Kampong mogen zich na het verlies tegen Amsterdam flink zorgen gaan maken over het bereiken van de play-offs. Het gat met de 4e positie op de ranglijst is na de kansloze 1-5 nederlaag opgelopen tot 8 punten. Daarmee verloren de Utrechtse dames met dezelfde cijfers van Amsterdam als in de heenwedstrijd. Woman of the match was Charlotte Vega met 4 doelpunten voor Amsterdam, waarvan eentje via een strafcorner.

De nog ongeslagen Amsterdamse ploeg opende de score via Ellen Hoog. 5 Minuten na de openingsgoal werd de stand naar 0-2 getild door Charlotte Vega. Lisette Korink deed via een strafcorner nog iets terug voor Kampong, maar nog voor rust bracht Vega de 1-3 ruststand op het bord. De blonde Amsterdamse spits van Oranje en Amsterdam ging in de tweede helft door met scoren en bracht uiteindelijk met nog 2 treffers de 1-5 eindstand op het scorebord. De laatste overwinning van Kampong op Amsterdam blijft dan ook dateren van 4 oktober 2009.

8’ Ellen Hoog 0-1
13’ Charlotte Vega 0-2
25’ Lisette Korink 1-2 (sc)
27’ Charlotte Vega 1-3
38’ Charlotte Vega 1-4 (sc)
69’ Charlotte Vega 1-5

Push – MOP 2-0 (2-0)

In Breda is zondagmiddag ongetwijfeld een klein feestje gevierd. Want de dames van Push zijn eindelijk van de hatelijke 0 punten af, na de overwinning op MOP. Push blijft weliswaar hekkensluiter in de Hoofdklasse, maar is door de eerste overwinning nu op 6 punten van Pinoké gekropen. In Breda zullen ze ongetwijfeld denken aan het gezegde: als er een schaap over de dam is, volgen er meer. Wie weet is deze winst dan ook de opmaat naar een sterke eindsprint.

Het zoet van de overwinning werd ingeleid door een doelpunt van Judith Quirijnen. Met 19 minuten op de klok schoot Kiki van der Kreek de 2-0 eindstand op het scorebord. Ander hoogtepunt was de rentree van Sabine Mol bij Push. En MOP? Die had na de eerder eenvoudige winst op Push (6-1) ongetwijfeld op meer gerekend. Trainer-coach Karel Alferink en assistent Pim Houben, die onlangs hun contract in Vught hebben verlengd, moesten in aanloop naar de wedstrijd overigens al een domper incasseren. MOP moet het waarschijnlijk lang doen zonder Natalia Wisniewska, die een zware knieblessure heeft opgelopen. Onbekend is hoe lang het herstel gaat vergen.

15’ Judith Quirijnen 1-0
19’ Kiki van der Kreke 2-0

Den Bosch – Oranje Zwart 5-1 (2-1)

Den Bosch heeft zondagmiddag eenvoudig weten te winnen van Oranje Zwart. Maartje Paumen had de eer om het eerste doelpunt in het nieuwe stadion van Den Bosch te maken. Dat deed ze uiteraard via een strafcorner. Lidewij Welten verdubbelde de score, waarna Fleur Broers vlak voor het rustsignaal de aansluitingstreffer voor de dames van Oranje Zwart wist te noteren. Het zou geen opmaat betekenen voor een Eindhovens offensief in de 2e helft, simpelweg omdat Den Bosch te sterk was. In de 53e minuut tilde Lieke Hulsen de stand naar 3-1, waarna Sian Keil ook haar naam op het scoreformulier wist te zetten. Het slotakkoord was voor Maartje Paumen, die dankzij een benutte strafcorner haar inmiddels 20 doelpunt van de competitie wist te maken.

16’ Maartje Paumen 1-0 (sc)
20’ Lidewij Welten 2-0
35’ Fleur Broers 2-1
53’ Lieke Hulsen 3-1
59’ Sian Keil 4-1
68’ Maartje Paumen 5-1 (sc)

Bloemendaal – Pinoké 0-0

Bloemendaal en Pinoké hebben zondagmiddag niet weten te scoren. Ondanks de remise zijn beide teams wel een puntje ingelopen op de veilige 9e plaats, doordat Oranje Zwart verloor van Den Bosch. In het kelderduel tussen de nummer 10 en 11 had Pinoké zeker in de eerste helft het beste van het spel en ook het meeste balbezit. In de tweede helft kwam het duel wat meer in evenwicht, maar sprong met name Bloemendaal zeer slordig om met de toegekende strafcorners, door stopfouten te maken. Door het gelijke spel is Bloemendaal er niet in geslaagd om de eerste ‘dubbelslag’ tegen Pinoké in een reguliere competitie te noteren, nadat de Mussen uit bij Pinoké met 1-2 hadden gewonnen.

Hurley – SCHC 0-0

Hurley en SCHC hebben de toeschouwers niet weten te trakteren op doelpunten. Ondanks de rentree van SCHC-aanvalster Xan de Waard, die in de winter buitenspel stond vanwege een schouderblessure, bleef de brilstand na 70 minuten op het scorebord staan. SCHC was met het nodige vertrouwen afgereisd naar Amstelveen, omdat Hurley in de reguliere Hoofdklasse nog nooit van de dames uit Bilthoven heeft weten te winnen. Dat lukte ook deze editie niet, waarbij SCHC toch met het beste gevoel van het veld is afgestapt. De vierde plaats is namelijk weer iets steviger in handen, doordat nummer 5 Kampong verloor van Amsterdam.

hdm – Laren 0-0

De laatste keer dat Laren op bezoek bij hdm verloor was in 1996 (2-1). Sindsdien won Laren 11 van de 12 duels en speelde het één keer gelijk. Na afgelopen zondag heeft Laren die lange ongeslagen reeks weten te behouden. In Den Haag kwamen hdm en Laren, een strijd tussen de nummer 8 en 3 van de ranglijst, namelijk een remise overeen. Na de 0-0 staan beide teams nog steeds op die plaats. In een wedstrijd met weinig hoogtepunten konden de dames van hdm de contractverlenging van coach Erik van Driel niet vieren met een broodnodige driepunter.

De dames uit Den Haag hebben na de remise tegen Laren nu 14 punten verzameld, 2 punten meer dan Bloemendaal dat op de 10e plaats bivakkeert. De Haagse hockeyvereniging zal dan ook in de komende weken nog aardig wat punten bijeen moeten sprokkelen om weg te blijven uit de gevarenzone. Laren daarentegen hoeft zich wat minder druk te maken en lijkt zich eenvoudig te plaatsen voor de play-offs.


1 Reactie

  1. gijssegers

    hdm - Laren 0-0. Reporter van Hockey.nl, vriendelijk verzoek, geef deskundig commentaar of hou je mond. Kijk eens goed naar een wedstrijd, misschien zie je dan meer dan datgene wat je nu blijkbaar gezien hebt. hdm - Laren 0-0 ik heb genoten, reportage onder nul!


Wat vind jij? Praat mee...