Round-up Hoofdklasse (D): Topper tussen SCHC en Laren onbeslist

De topper tussen SCHC en Laren leverde geen winnaar op. Hierdoor staat Laren net als Den Bosch 5 punten achter Amsterdam. Stichtsche volgt op 8 punten en staat 4e. Koploper Amsterdam haalde zondagmiddag flink uit tegen de nummer laatst Push en tekende met 13-0 voor een ongekend hoge score: nooit eerder werd een wedstrijd in de Dames Hoofdklasse zo ruim gewonnen door een ploeg. De nummer 2 Den Bosch behaalde een eenvoudige overwinning op MOP (0-4). Kampong won zuinig van hdm en Hurley was de beste in het Amsterdamse onderonsje. De topper SCHC tegen Laren wordt op dit moment gespeeld.

SCHC – Laren 2-2 (0-1)

Door het gelijkspel tussen SCHC en Laren blijft het verschil tussen beide ploegen 3 punten in het voordeel van de Larense dames. Roos Drost leek matchwinner te worden, maar in de allerlaatste minuut maakte Maxime Kerstholt gelijk uit een corner. Laren kwam op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Fieke Holman (sc), een paar minuten voor rust. Heel lang konden ze daar niet van genieten, want 4 minuten in de 2 helft kwam Stichtsche op gelijke hoogt. De Duitse Maike Stöckel benutte een strafcorner. Het werd nog mooier voor de thuisploeg. Voor het oog van de camera’s van de NOS én ZIGGO schoot Roos Drost Stichtsche zelfs langs de bezoekers. Maar die goal was dus niet voldoende voor de overwinning.

31’ Fieke Holman 0-1 (sc)
39’ Maike Stöckel 1-1 (sc)
55’ Roos Drost 2-1
70’ Maxime Kerstholt 2-2 (sc)

Amsterdam – Push 13-0 (5-0)

Het duel tussen de nummer 1 en de nummer 12 was nooit een echte wedstrijd. Al na 9 minuten spelen stond er 3-0 op het scorebord. In de 4e minuut opende Stam uit een strafcorner de score voor de koploper. 2 Minuten later was het weer raak; Kappelle tekende voor het doelpunt. Brigitha maakte de 3e Amsterdamse goal. Vervolgens duurde het tot de 31e minuut voor Amsterdam de score verder opdreef: Hoog en Vega (foto) zorgden voor een 5-0 ruststand. In het 2e bedrijf ging de thuisploeg verder waar het gebleven was. Nu waren het de strafcorners die achtereenvolgens Vega, Jonker en Hoog de gelegenheid gaven te scoren. Verschoor was hierna weer goed voor een Amsterdams velddoelpunt en Vega vervolmaakte de tienklapper met haar 3e van de middag. Maar de koploper was nog niet verzadigd. Met 3 doelpunten in de laatste 3 minuten maakten Verschoor, Hoog en Deetman de vernedering compleet.

4’ Lauren Stam 1-0 (sc)
6’ Ilse Kappelle 2-0
9’ Leiah Brigitha 3-0
31’ Ellen Hoog 4-0
35’ Charlotte Vega 5-0
42’ Charlotte Vega 6-0 (sc)
47’ Kelly Jonker 7-0 (sc)
51’ Ellen Hoog 8-0 (sc)
55’ Maria Verschoor 9-0
64’ Charlotte Vega 10-0
67’ Maria Verschoor 11-0
69’ Ellen Hoog 12-0
70’ Sterre Deetman 13-0

MOP – Den Bosch 0-4 (0-2)

In de Brabantse derby zette Marloes Keetels de bezoekers halverwege de 1e helft op 1-0. 1 Minuut voor rust was het Lieke Hulsen die de Bosche dames aan een ruimere marge hielp. Maartje Paumen liet ook weer van zich horen door te tekenen voor de 3e goal, uiteraard uit de strafcorner. In de allerlaatste minuut zorgde Margot van Geffen dat er een aanzienlijke uitslag  op het scorebord terechtkwam. Afhankelijk van de topper SCHC – Laren bezet Den Bosch op dit moment de 2e plaats op de ranglijst, 5 punten achter Amsterdam.

14’ Marloes Keetels 0-1
34’ Lieke Hulsen 0-2
43’ Maartje Paumen 0-3 (sc)
70’ Margot van Geffen 0-4

Kampong – hdm 1-0 (1-0)

Voorafgaand aan de wedstrijd was het verschil tussen de middenmoters 4 punten, in het voordeel van de vrouwen van Kampong. Een kleine 10 minuten voor rust brak Lisette Korink de ban voor de thuisclub. Het bleek ook de enige goal van de wedstrijd. Hierdoor blijven de Utrechtse hockeysters op de 5e plaats staan, nu met 7 punten voorsprong op de Haagse ploeg.

26’ Lisette Korink 1-0

Oranje Zwart – Bloemendaal 2-1 (0-0)

Door de 2-1 overwinning is Oranje Zwart Bloemendaal gepasseerd op de ranglijst. In de wedstrijd die een klein half uurtje later begon, bracht Gaelle Kramer de bezoekers uit Bloemendaal op voorsprong. 5 Minuten later stond het alweer gelijk; Valerie Magis benutte een strafbal voor Oranje Zwart. In de 2e helft besliste Charlotte Derkx de wedstrijd, waardoor OZ nu 2 punten meer heeft dan de vrouwen uit Bloemendaal. Die laatsten bezetten in de winterstop de 10e plaats.

15’ Gaelle Kramer 0-1 (sc)
20’ Valerie Magis 1-1 (sb)
50′ Charlotte Derkx 2-1

Pinoké – Hurley 0-3 (0-1)

In de heenwedstrijd waren doelpunten schaars in dit Amsterdamse onderonsje. Lang werd er deze zondag ook niet gescoord, maar op slag van rust was het dan toch raak; Tess van Ramshorst scoorde voor de bezoekende buren. In de 2e helft verdubbelde Anouk Lambers de score. Vlak voor tijd gooide Lisa Visser via een strafbal de wedstrijd helemaal in het slot. Hurley gaat in het linkerrijtje de winterstop in, de dames van Pinoké blijven één-na-laatste met 8 punten.

34’ Tess van Ramshorst 0-1
47’ Anouk Lambers 0-2
67’ Lisa Visser 0-3 (sb)

Bekijk hier de stand in de Dames Hoofdklasse.


Wat vind jij? Praat mee...