Round-up Hoofdklasse (D): SCHC en Den Bosch in evenwicht

De topper tussen SCHC en Den Bosch is zondagmiddag in een gelijkspel geëindigd. In Bilthoven bleven de regerend Europees kampioen en de regerend landskampioen steken op 2-2. Pinoké won met 2-1 van Push en greep de eerste punten van het seizoen. Laren en Amsterdam liepen geen schade op.

SCHC–Den Bosch 2-2 (0-1)

De topper begon fantastisch voor Den Bosch, dat na een minuut al op voorsprong kwam via Lieke Hulsen. Daarna slaagde de landskampioen, bij wie de geblesseerde Vera Vorstenbosch ontbrak, er niet in om SCHC van zich af te schudden. Dat leidde ertoe dat Caia van Maasakker in de 55ste minuut de 1-1 op haar naam schreef.

SCHC nam echter geen genoegen met een gelijkspel. In de 63ste minuut was het Claire Verhage die de 2-1 in het vijandelijke doel werkte. Toch won ook Stichtse niet, want wie anders dan Maartje Paumen trok de stand weer gelijk? Met nog 3 minuten te spelen, sloeg zij uit de allereerste strafcorner van Den Bosch meteen toe: 2-2.

1. Lieke Hulsen 0-1
55. Caia van Maasakker 1-1 (sc)
63. Claire Verhage 2-1
67. Maartje Paumen 2-2 (sc)

Pinoké–Push 2-1 (0-0)

Zowel Pinoké als Push had deze wedstrijd de uitgelezen kans om het eerste punt van het seizoen te pakken. De overwinning ging uiteindelijk naar de Steekneuzen. Tot de 67e minuut bleef het 1-0, waarna Eline Florie de 2-0 maakte. Het slotoffensief van Push had nog wel de 2-1 tot gevolg, maar Pinoké kon na het laatste fluitsignaal de eerste punten van het seizoen gaan vieren.

48. Frédérique Malefason 1-0 (sb)
67. Eline Florie 2-0
68. Vivian Kowalski 2-1

Laren–Bloemendaal 6-0 (3-0)

Laren behield de koppositie door gehakt te maken van Bloemendaal. De ploeg uit het Gooi besliste het duel al voor rust. Vooral clubtopscorer Lieke van Wijk, die dit seizoen al 4 doelpunten heeft gemaakt, was op dreef. Ze scoorde in de eerste helft 2 keer uit een strafcorner. Het andere doelpunt voor rust werd gemaakt door Willemijn Bos. In de tweede helft denderde de trein van Laren door. Vicky van den Broek (tweemaal) en Lisanne de Lange bepaalden de eindstand op 6-0.

MOP-Amsterdam 0-3 (0-1)

Het nog ongeslagen Amsterdam boekte een overwinning op MOP. In de eerste helft kon de ploeg uit Vught nog aanklampen. De schade bleef beperkt tot een 0-1 achterstand door een doelpunt van Maria Verschoor. Maar in de tweede helft, die later begon omdat het water op het veld niet wegliep na het sproeien, liep Amsterdam verder uit. Dankzij Kitty van Male en Kelly Jonker werd het uiteindelijk 0-3.

25. Maria Verschoor 0-1 (sc)
36. Kitty van Male 0-2
42. Kelly Jonker 0-3

Oranje Zwart–Kampong 1-3 (1-1)

In de middenmoot ging Oranje Zwart op eigen veld onderuit tegen Kampong. OZ kwam na 3 minuten nog wel op 1-0 dankzij een treffer van Daphne van der Velden, maar de Eindhovenaren konden die voorsprong niet vasthouden. Karlijn van der Linden maakte 10 minuten voor rust de gelijkmaker. Lang bleef het 1-1, maar in de slotfase ging Kampong er toch met de overwinning vandoor. 4 minuten voor tijd scoorde Van der Linden opnieuw, waarna Kiki van Wijk voor de 1-3 zorgde.

3. Daphne van der Velden 0-1
25. Karlijn van der Linden 1-1
66. Karlijn van der Linden 1-2
69. Kiki van Wijk 1-3

Hurley–hdm (0-1)

Hdm ging tegen Hurley op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. Het was aan Pien van Nes te danken dat de 3 punten ook daadwerkelijk gepakt werden. Lang leek het erop dat beide ploegen met een 0-0 tussenstand de rust in gingen, maar Van Nes zette in de 32ste minuut toch de 0-1 op het scorebord. Hurley slaagde er de rest van het duel niet meer in de gelijkmaker te forceren, waardoor hdm Hurley passeerde op de ranglijst.

32. Pien van Nes 0-1 (sc)

Bekijk de stand van de Hoofdklasse Dames.