Round-up Hoofdklasse (D): Topper Den Bosch – Laren in evenwicht

De vrouwen van Laren zijn na speelronde 6 nog steeds ongeslagen door een gelijkspel tegen Den Bosch. De koppositie moet nu echter worden gedeeld met Amsterdam, dat een benauwde overwinning behaalde op Oranje Zwart. Hurley boekte een tweede belangrijke zege van het seizoen. Push en Pinoké blijven verlegen zitten om punten na nederlagen tegen respectievelijk SCHC en Kampong.

Den Bosch – Laren 2-2 (1-1)

Het duel tussen de nummer 1 en 3 van de ranglijst – zonder Kim Lammers die rust nam na haar optreden in de Australian Hockey League – is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Na 12 minuten spelen zette Lieke Hulsen (foto) de thuisclub op voorsprong. Uit een strafcorner bracht Willemijn Bos de koploper weer terug in de wedstrijd, waardoor de teams met een gelijke stand de kleedkamers opzochten. Rui m 10 minuten na rust was het opnieuw Hulsen die de Bosche ploeg op voorsprong zette. Lang duurde dat niet, opnieuw wist Laren te scoren uit een strafcorner, met ditmaal Naomi van As als schutter. Door de overwinning blijft het verschil op de ranglijst 4 punten in het voordeel van Laren.

12’ Lieke Hulsen 1-0
30’ Willemijn Bos 1-1 (sc)
47’ Lieke Hulsen 2-1
53’ Naomi van As 2-2 (sc)

Amsterdam – Oranje Zwart 1-0 (1-0)

De nummer 2 op de ranglijst Amsterdam kwam goed uit de startblokken tegen de aanvoerder van het rechterrijtje OZ. Na 2 minuten opende Charlotte Vega de score. Gezien de goede statistieken tegen Oranje Zwart in het verleden en de veelbelovende start van het seizoen, leek het snelle doelpunt een opmaat naar een grote uitslag. Die bleef echter uit. Omdat de ploeg uit Eindhoven niet wist te scoren, nestelen de Amsterdamse vrouwen naast Laren aan kop van de ranglijst.

2’ Charlotte Vega 1-0

Bloemendaal – Hurley 1-4 (1-1)

De confrontatie tussen de nummers 8 en 9 in de stand, leverde Hurley de tweede winst van het seizoen op. Nadat Melle Spruijt het duel openbrak door uit een strafcorner het eerste thuisdoelpunt van het seizoen te maken, bracht Margot Zuidhof 4 minuten later de gelijkmaker op het scorebord voor de ploeg uit Amsterdam. In de tweede helft trok Hurley de wedstrijd naar zich toe door doelpunten van Van Ramshorst, Van Silfhout en Siersema. Door de overwinning staat Hurley nu bovenaan het rechterrijtje.

4’ Melle Spruijt 1-0 (sc)
8’ Margot Zuidhof 1-1
46’ Tess van Ramshorst 1-2
61’ Sabine van Silfhout 1-3
69’ Renske Siersema 1-4

Kampong – Pinoké 4-1 (2-1)

Na de eerste overwinning van Pinoké vorige week was de Amsterdamse ploeg vastbesloten opnieuw punten te pakken vandaag. De dames van Kampong waren echter niet van plan daaraan mee te werken. Halverwege de eerste helft kamen de Utrechtse dames op voorsprong dankzij een doelpunt van Korink. Vlak voor rust verdubbelde Veen de score, maar een minuut later deed Pinoké iets terug door een goal van Bo Peijs. 4 Minuten na rust vergrootte Plokker de Utrechtse voorsprong. Met haar tweede doelpunt bepaalde Veen de eindstand op 4-1, waardoor Kampong de nummer 4 Den Bosch tot op 2 punten is genaderd.

19’ Lisette Korink 1-0
32’ Marijn Veen 2-0
33’ Bo Peijs 2-1
39’ Floor Plokker 3-1
66’ Marijn Veen 4-1

Push – SCHC 1-3 (1-1)

Ondanks dat de statistieken tegen de nummer 4 SCHC niet al te gunstig gezind waren, kwam Push toch verrassend op voorsprong. Judit Quirijnen schoot na 9 minuten de 1-0 raak voor de thuisclub. Maar halverwege het eerste bedrijf trok Van der Pols de stand gelijk. In een tijdsbestek van 2 minuten nam de ploeg uit Bilthoven afstand van de Bredase dames. Verhage en Wijsman – die haar eerste Hoofdklassedoelpunt maakte – troffen doel. Daarmee was de eindstand bepaald en klimt Stichtse over Den Bosch heen naar de derde plaats.

9’ Judith Quirijnen 1-0
18’ Michelle van der Pols 1-1
53’ Claire Verhage 2-1
54’ Carmen Wijsman 3-1

hdm – MOP 1-1 (0-0)

De wedstrijd tussen hdm, die vorige week de eerste overwinning van het seizoen boekte en MOP, goede middenmoter, eindigde in een gelijkspel. In de allerlaatste minuut maakte Natalia Wisniewska de gelijkmaker voor MOP en snoepte zo 2 belangrijke punten af van hdm. Die ploeg kwam na 50 minuten op voorsprong, nadat Manouk Vernij via een strafcorner trefzeker was. Met die goal leek de ploeg uit Den Haag de weg omhoog voort te zetten, maar de Vughtse ploeg had geen zin om daaraan mee te werken.

50’ Manouk Vernij 1-0 (sc)
70’ Natalia Wisniewska 1-1

Bekijk de stand van de Hoofdklasse Dames.