Round-up Hoofdklasse (D): Van Maasakker 3 x trefzeker

Caia van Maasakker heeft met 3 doelpunten in één helft Bloemendaal over de knie gelegd. Voor Maartje Paumen was het vanavond ook feest: zij passeerde Kim Lammers als topscorer allertijden in de Hoofdklasse. Opvallend is dat er vanavond maar liefst 4 keer is gescoord uit een strafbal: De Beaumont (MOP), Van Wijk (Laren), Jill Boon (OZ) en Georgina Oliva (Kampong) faalden niet van 6 meter 40 van de goal.

Bloemendaal – SCHC 0-6 (0-1)

SCHC bezorgde Bloemendaal vandaag de eerste nederlaag van het seizoen. Na de eerste helft leek het verschil nog klein, maar na rust gaf SCHC gas met 4 doelpunten in de tweede helft. De Duitse Maike Stöckel had met 2 doelpunten een groot aandeel in de zege. Van Maasakker deed er echter nog een schepje bovenop: de Oranje-international benutte vlak na rust een strafcorner en scoorde vervolgens ook nog met een veldgoal en wederom uit een strafcorner. Claire Verhage tekende voor het 5e Bilthovense doelpunt uit een corner. Stichtse staat nu 4 punten voor op Bloemendaal.

3’ Maike Stöckel 0-1
36’ Caia van Maasakker 0-2 (sc)
46’ Maike Stöckel 0-3
55’ Caia van Maasakker 0-4
60’ Claire Verhage 0-5 (sc)
65’ Caia van Maasakker 0-6 (sc)

Kampong – MOP 2-3 (1-3)

MOP heeft goede zaken gedaan door te winnen van Kampong. Ze nemen hierdoor 3 punten voorsprong op de Utrechtsen op de ranglijst. De wedstrijd begon in sneltreinvaart. Na 4 minuten hadden beide ploegen al weten te scoren. Het was vervolgens MOP dat via een strafcorner van de Poolse Rybacha en een strafbal van Beaumont afstand nam. Een kwartier voor tijd bracht de Spaanse Oliva de spanning terug door ook een strafbal te benutten. Maar verder kwam de Utrechtse ploeg niet.

2’ Donja Zwinkels 0-1
4’ Lisette Korink 1-1
18’ Marlena Rybacha 1-2 (sc)
22’ Colette de Beaumont 1-3 (sb)
55’ Georgina Oliva 2-3 (sb)

Push – Oranje Zwart 1-4 (1-3)

Push is er in het Brabantse onderonsje niet in geslaagd te winnen van Oranje Zwart. Daarmee blijft de club uit Breda nog zonder punten. De Eindhovense ploeg heeft deze vrijdagse competitieronde benut om het puntenaantal van 2 op te krikken naar 5. De Belgische Jill Boon was weer trefzeker met 2 doelpunten. De andere treffers kwamen op naam van Magis en De Groof, beide uit een strafcorner. Van der Kreek scoorde namens Push.

5’ Valerie Magis 0-1 (sc)
15’ Jill Boon 0-2
21’ Kiki van der Kreek 1-2
32’ Stephanie de Groof 1-3 (sc)
46’ Jill Boon 1-4 (sb)

Den Bosch – Pinoké 2-0 (2-0)

Voorafgaand aan de wedstrijd Den Bosch – Pinoké was het vooral de vraag of Maartje Paumen (317 goals) topscorer aller tijden Kim Lammers (318 goals) zou evenaren of zelfs kon passeren. Dat gebeurde. In de eerste helft was het 2 keer raak voor Paumen uit de strafcorner en daarmee voert de strafcornerspecialist nu de topscorerslijst van de Hoofdklasse aan met 319 doelpunten. In de tweede helft vielen geen doelpunten meer en door de nederlaag blijft Pinoké puntloos in deze competitie.

9’ Maartje Paumen 1-0 (sc)
33’ Maartje Paumen 2-0 (sc)

Hurley – Laren 0-1 (0-1)

Koploper Laren heeft een krappe overwinning geboekt op Hurley. 3 minuten voor rust maakte Lieke van Wijk via een strafcorner het enige doelpunt van de wedstrijd. Door de tweede nederlaag op rij belandt de Amsterdamse ploeg in het rechterrijtje. Laren staat 2 punten los van Amsterdam en Den Bosch.

32’ Lieke van Wijk 0-1 (sc)

hdm – Amsterdam 1-2 (1-1)

Lang hield hdm stand tegen de nummer 2 Amsterdam. Door doelpunten van Julia Müller uit de strafcorner en Pien van Nes was de ruststand gelijk. Tot het doelpunt van Van Male een klein kwartier na rust mocht hdm ruiken aan een gelijkspel, maar een verdubbeling van het seizoenstotaal zat er net niet in voor de Haagse club.

3’ Julia Müller 0-1 (sc)
29’ Pien van Nes 1-1
48’ Kitty van Male 1-2