Round-up Hoofdklasse (D): Topper gelijk, Push verder achterop

Voor een goed gevulde tribune in Den Bosch eindige de topper tussen Den Bosch en SCHC in 1-1, waardoor koploper Amsterdam (9-0 tegen MOP) haar koppositie kon verstevigen en zich en passant al verzekert van deelname aan de play-offs. Onderin is door het 1-3 verlies van Push tegen directe concurrent Pinoké, de achterstand gegroeid tot maar liefst 9 punten.

Den Bosch – SCHC 1-1 (0-1)

De topper tussen nummer 2 Den Bosch en nummer 4 SCHC is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Bij de officieuze opening van de nieuwe Bosche tribune kwamen de bezoekers al vroeg op voorsprong door een goal van Claire Verhage, haar 10e doelpunt van dit seizoen. Halverwege de 2e helft trok Vera Vorstenbosch de stand gelijk. Dat was meteen de eindstand. Het onderlinge verschil blijft daardoor 5 punten in het voordeel van de thuisploeg.

6’ Claire Verhage 0-1
50’ Vera Vorstenbosch 1-1

Push – Pinoké 1-3 (1-1)

Push is er niet in geslaagd de aansluiting te vinden met Pinoké. In het onderlinge ‘degradatieduel’ deed Pinoké goede zaken en liep uit tot 9 punten. Het duel werd vlak voor rust nog opengebroken door Push-speelster Kiki van der Kreek. Net als vorige week was de aanvoerder trefzeker uit de strafcorner. Maar 2 minuten daarna was de voorsprong alweer verdwenen: Chiara Spee scoorde namens Pinoké. En vlak na rust keken de dames uit Breda zelfs tegen een achterstand aan door toedoen van Bo Peijs. Frances Westenberg maakte het verschil tussen de nummer 11 en 12 van de ranglijst nog groter.

30’ Kiki van der Kreek 1-0 (sc)
32’ Chiara Spee 1-1
38’ Bo Peijs 1-2
57’ Frances Westenberg 1-3

Amsterdam – MOP 9-0 (5-0)

De Amsterdamse koploper had geen kind aan de aanvoerder van het rechterrijtje MOP. In de rust stond het al 5-0 door doelpunten van Julia Müller, Maria Verschoor (2x) en Kitty van Male (2x). Na rust krikten de Leiah Brigitha, Ellen Hoog, Sterre Deetman en Charlotte Vega de score nog op tot 9-0. Amsterdam gaat door het gelijkspel tussen Den Bosch en Stichtsche nog ruimer aan kop. Het verschil met de Brabantse dames is nu 7 punten.

3’ Julia Müller 1-0 (sc)
15’ Maria Verschoor 2-0
23’ Kitty van Male 3-0
25’ Maria Verschoor 4-0
27’ Kitty van Male 5-0 (sc)
42’ Leiah Brigitha 6-0
44’ Ellen Hoog 7-0
65’ Sterre Deetman 8-0
68’ Charlotte Vega 9-0 (sc)

Kampong – Oranje Zwart 2-2 (1-2)

Het duel tussen de nummer 5 en 8 begon doelpuntrijk. Binnen 6 minuten stond er al 1-2 op het scorebord door achtereenvolgens Jill Boon, Karlijn van der Linden (Kampong) en Fleur Broers. Vervolgens duurde het tot 4 minuten voor het einde van de wedstrijd voordat er weer een doelpunt viel te noteren. Michelle Fillet tekende voor de Utrechtse gelijkmaker. Die treffer zorgde ervoor dat Kampong een voorsprong van 2 punten behoudt op naaste belager Hurley.

2’ Jill Boon 0-1
4’ Karlijn van der Linden 1-1
6’ Fleur Broers 1-2
66’ Michelle Fillet 2-2

Bloemendaal – Laren 0-4 (0-1)

Laren kwam op ’t Kopje goed uit de startblokken. Fieke Burggraaf-Holman zette de ploeg uit het Gooi uit een strafcorner na 5 minuten op voorsprong. Daarbij liet Laren het in de 1e helft. Na rust kwam de nummer 3 van de ranglijst iets beter op stoom. Lieke van Wijk en opnieuw Fieke Burggraaf-Holman scoorden uit de strafcorner. Fabienne Roosen zorgde voor het 1e velddoelpunt van de wedstrijd en bepaalde daarmee de eindstand op 0-4.

5’ Fieke Burggraaf-Holman 0-1 (sc)
39’ Lieke van Wijk 0-2 (sc)
46’ Fieke Burggraaf-Holman 0-3 (sc)
64’ Fabienne Roosen 0-4

Hdm – Hurley 3-1 (1-0)

Hdm is Hurley door de overwinning tot op 2 punten genaderd. 10 Minuten voor rust opende Manouk Vernij uit een strafcorner de score namens de Haagse ploeg. Pien van Nes deed dat vlak na rust dunnetjes over en verdubbelde de score. Met een strafbal 8 minuten voor tijd besliste diezelfde Van Nes het duel. Lisa Visser mocht namens de ploeg uit Amstelveen nog iets terugdoen. Ook uit een strafbal bepaalde zij de eindstand op 3-1.

26’ Manouk Vernij 1-0 (sc)
38’ Pien van Nes 2-0 (sc)
62’ Pien van Nes 3-0 (sb)
64’ Lisa Visser 3-1 (sb)