Round-up Hoofdklasse (D): Kampong lijkt de boot te gaan missen

Plaatsen voor de play-offs lijken vergeven na winst van SCHC en verlies van Kampong. Onderin heeft Push de winst van vorige week geen positief vervolg kunnen geven.

Amsterdam – hdm

In het Wagener Stadion heeft hdm niet kunnen stunten tegen Amsterdam. De ongeslagen koploper uit Amsterdam won het duel, dat vanwege een rechtstreekse tv-uitzending al om 12.15 uur begon, met 5-1. Sterre Deetman opende de score voor de Amsterdamse dames. Na een klein kwartier bracht Pien Dicke de stand weer in evenwicht. Nog voor rust liep Amsterdam uit naar een 3-1 voorsprong, via Leiah Brigitha en Ellen Hoog (7e competitietreffer).

Na het rustsignaal bouwde de thuisploeg de marge uit via Eva de Goede (uit een strafcorner, haar 9e doelpunt dit seizoen) en Maria Verschoor. De nederlaag voor hdm was gezien de statistieken niet zo verrassend; de ploeg won op 20 september 1992 voor het laatst in Amsterdam. De Haagsche hockeysters moeten door dit verlies naar beneden blijven kijken op de ranglijst, met enkele clubs die in hun nek hijgen om uit de gevarenzone te blijven.

8’ Sterre Deetman 1-0
13’ Pien Dicke 1-1
21’ Leiah Brigitha 2-1
35’ Ellen Hoog 3-1 (sc)
42’ Eva de Goede 4-1 (sc)
51’ Maria Verschoor 5-1

SCHC – Bloemendaal 7-0 (2-0)

SCHC heeft voor de vijfde opeenvolgende keer Bloemendaal verslagen. Op ’t Kopje werd het 5-0. Caia van Maasakker wist met haar sterke strafcorner de 1-0 op het scorebord te zetten. Ginella Zerbo verdubbelde voor rust de score voor de Stichtsche. Bloemendaal, dat dit seizoen pas 6 velddoelpunten heeft weten te maken, kon in de tweede helft de spanning niet terugbrengen in de wedstrijd. Sterker, SCHC liep alleen maar verder uit.

Michelle van der Pols bracht de stand naar 3-0 en daarna was het Caia van Maasakker met haar 15e treffer van dit seizoen. Maike Stöckel wist vervolgens binnen twee minuten twee keer raak te schieten. Het slotakkoord was voor Roos Drost, waardoor Bloemendaal met een 7-0 nederlaag naar huis werd gestuurd. De Mussen blijven daardoor op de niet gewenste 10e plaats staan, terwijl SCHC zich steviger heeft genesteld op de 4e positie en richting de play-offs lijkt te gaan.

9’ Caia van Maasakker 1-0 (sc)
31’ Ginella Zerbo 2-0
43’ Michelle van der Pols 3-0
48’ Caia van Maasakker 4-0 (sc)
51’ Maike Stöckel 5-0
53’ Maike Stöckel 6-0
70′ Roos Drost 7-0

Pinoké – Den Bosch 0-2 (0-2)

Via twee doelpunten van Lidewij Welten heeft Den Bosch in Amstelveen gewonnen van Pinoké. De thuisploeg blijft daardoor op de 1-na-laatste plaats staan in de Hoofdklasse en zal in de komende duels de broodnodige punten moeten pakken om niet in de play-outs terecht te komen. Het gat met de veilige 9e positie is opgelopen tot 5 punten.

De eindstand stond bij het rustsignaal op het scorebord. Lidewij Welten wist in de slotfase van het eerste bedrijf via twee velddoelpunten Den Bosch de drie punten te schenken. Maartje Paumen wist tegen haar favoriete tegenstander niet tot scoren te komen. De topscorer in de Hoofdklasse wist tegen Pinoké al 40 keer tot een doelpunt te komen, maar bleef dit keer op nul treffers staan. Den Bosch blijft door de winst op de tweede plek staan, achter Amsterdam.

30’ Lidewij Welten 0-1
35’ Lidewij Welten 0-2

Oranje Zwart – Push 3-2 (1-1)

Push is er niet in geslaagd om de eerste winst van vorige week een positief vervolg te geven. In Eindhoven moesten de dames het onderspit delven tegen Oranje Zwart, dat daardoor goede zaken heeft gedaan en wat afstand heeft genomen van de negende positie. Fleur Broers bracht de thuisploeg op voorsprong, waarna Kiki van der Kreeg vlak voor rust de stand weer gelijk wist te trekken uit een strafcorner. Vlak na rust braken de minuten aan van Jill Boon, die eerste via een rake strafbal de Eindhovense formatie weer op voorsprong bracht en niet veel later de stand naar 3-1 tilde.  Fee Schreuder bracht met 45 minuten op de klok de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd door een strafbal te benutten. Push slaagde er echter niet meer in om verder tot score te komen.

28’ Fleur Broers 1-0
35’ Kiki van der Kreek 1-1 (sc)
37’ Jill Boon 2-1 (sb)
43’ Jill Boon 3-1
45’ Fee Schreuder 3-2 (sb)

MOP – Kampong 1-0 (0-0)

MOP heeft na vier verliespartijen op rij weer gewonnen. Op eigen veld werd Marcella van der Poel tegen Kampong matchwinnaar door in de 49e minuut de enige treffer te maken uit een strafcorner. Door deze winst is MOP nu op drie punten gekomen van Kampong. MOP heeft dankzij de winst meer afstand genomen van de onderste regionen. Kampong lijkt na dit verlies een ticket voor de play-offs niet meer te kunnen bemachtigen. De achterstand op SCHC is opgelopen tot 11 punten, een gat dat niet meer te overbruggen lijkt.

49’ Marcella van der Poel

Laren – Hurley 1-0 (1-0)

Een vroeg doelpunt van Fieke Holman was zondag voor Laren voldoende om de winst te pakken op Hurley. Door die uitslag blijft Laren op de 3e plaats staan en Hurley op plek 6. De Amstelveense formatie bevindt zich daardoor nu in een soort van ‘niemandsland’; de play-offs zijn onbereikbaar geworden, maar zorgen over play-outs hoeft Hurley zich ook niet te maken.

9’ Fieke Holman 1-0 (sc)