Round-up Hoofdklasse (D): SCHC-coach Spee niet langs oude ploeg

De topper van dit weekend was het duel tussen Laren en Stichtse. Door de Larense 1-0 overwinning gaan zij na twee speelronden alleen aan kop van de Hoofdklasse dames. Ook ging er dit weekend aandacht uit naar de topscorers allertijden van de Hoofdklasse. Zou nummer 1 Kim Lammers voorbijgestreefd worden door nummer 2 Maartje Paumen? Het antwoord is: net niet.

Laren – SCHC 1-0 (0-0)

De topper Laren – SCHC was op voorhand ook het duel van coach Etienne Spee. Hij verruilde deze zomer Laren voor SCHC, de ploeg die Laren vorig seizoen de voet dwars zette in de halve finale van de play-offs. Maar nu gezeten in de dug-out van SCHC, wist hij geen punten weg te halen bij zijn oude ploeg. Juliette Hentenaar tekende 8 minuten voor tijd voor het beslissende doelpunt.

62’ Juliette Hentenaar 1-0

Den Bosch – MOP 2-0 (2-0)

Voorafgaande aan de Brabantse derby was het niet zozeer de vraag of Den Bosch zou winnen van MOP, maar of Maartje Paumen erin zou slagen het doelpuntenrecord van Kim Lammers (318 goals in de Hoofdklasse) te evenaren. Omdat Paumen eenmaal wist te scoren is zij Lammers (die vandaag het net niet vond) nu genaderd tot op 1 doelpunt: 317. De 2-0 eindstand was halverwege het duel al bereikt, ook door een benutte strafcorner van Maartje Krekelaar.

7’ Maartje Paumen 1-0 (sc)
22’ Maartje Krekelaar 2-0 (sc)

Push – Amsterdam 0-3 (0-1)

Na de 9-0 nederlaag tegen Kampong vorige week en na het snelle openingsdoelpunt van Eva de Goede, kon Push vrezen voor weer een grote nederlaag. Maar dat bleef de club uit Breda bespaard. Tot een kwartier voor tijd hield de ploeg goed stand, maar doelpunten van De Goede uit een strafcorner en Van Male zorgden toch voor een afgetekende Amsterdamse overwinning.

2’ Eva de Goede 0-1
56’ Eva de Goede 0-2 (sc)
60’ Kitty van Male 0-3

Hurley – Pinoké 1-0 (0-0)

Sabine Plönissen is matchwinnaar geworden van de Amsterdamse Bos-derby. Zij scoorde in de 43e minuut uit een strafcorner het enige doelpunt van de wedstrijd. Pinoké heeft nu al 4 duels bij Hurley het net niet weten te vinden. Hurley klimt door deze overwinning naar een gedeelde tweede plaats op de ranglijst.

43’ Sabine Plönissen 1-0 (sc)

Hdm – Kampong 2-2 (0-0)

Net als vorig seizoen was hdm-Kampong een gelijk opgaand duel. Alle spanning van deze wedstrijd zat in het tweede bedrijf. De van HGC afkomstige Fay van de Elst opende 4 minuten na rust de score. Lisette Koring, vorig seizoen spelend voor Leonidas, tekende 10 minuten later voor de gelijkmaker. De 2-1 en 2-2 vielen vervolgens in een tijdsbestek van 3 minuten. Pien van Nes zette de Haagse ploeg uit een strafcorner op 2-1. De van Wageningen overgekomen Claudia Veenendaal bepaalde, ook uit een strafcorner, de eindstand.

39’ Fay van der Elst 1-0
50’ Lisette Korink 1-1
57’ Pien van Nes 2-1 (sc)
60’ Claudia Veenendaal 2-2 (sc)

Bloemendaal – Oranje Zwart 0-0 (0-0)

Op 11 mei 2003 was het voor het laatst dat De Mussen Oranje Zwart wisten te verslaan. En ook vandaag lukte het niet. Het duel eindigde zoals het was begonnen: 0-0. Voor beide ploegen betekende dit bovendien het tweede gelijkspel van de competitie.

Kijk voor alle uitslagen en standen op de poulepagina van de Hoofdklasse Dames.