Round-up PO HK (D): Groningen en Huizen ook volgend jaar in HK

De dames van Groningen en Huizen hebben in twee duels afgerekend met de concurrentie, respectievelijk Rotterdam en HGC. Zowel Rotterdam als HGC kwam op voorsprong, maar Groningen en Huizen trokken de duels toch over de streep. Beide wedstrijden eindigden in 2-1, waardoor Groningen en Huizen ook volgend jaar weer in de Hoofdklasse uitkomen.

Groningen liet de beslissing in de competitie op het laatste duel aankomen: of de ploeg direct zou degraderen of toch play-offs zou spelen. Het werd dat laatste. Na de 2-4 winst in Rotterdam afgelopen woensdag, was het deze keer spannender. Rotterdam kwam op voorsprong in de 24ste minuut, maar in de tweede helft wist Groningen de wedstrijd naar zich toe te trekken. Daardoor zien we Groningen dus ook volgend jaar in de Hoofdklasse terug.

Huizen en HGC beslisten het vorige duel met shoot-outs, maar Huizen wist nu toch de winst over de streep te trekken. HGC kwam wel op voorsprong, via Bernice van Aken. Vijf minuten later lag de 1-1 er echter al in. Edmee Peijster besliste het duel twaalf minuten voor tijd. Daardoor maakte ook Huizen in de kortst mogelijke tijd duidelijk dat het volgend jaar wederom in de Hoofdklasse uitkomt. Lees hier de live-updates van de wedstrijd.