SCHC-coach Etienne Spee treedt per direct terug

Etienne Spee treedt per direct terug als hoofdcoach van de dames van SCHC. Dat heeft de ploeg uit Bilthoven dinsdagavond laten weten. Lotte Smets, die vorig seizoen assistent-coach was, neemt de taken van Spee tot het einde van het seizoen over.

‘Aanleiding voor het voortijdig beëindigen van de overeenkomst is een verschil van inzicht over de uitvoering van het technisch beleid voor Dames 1 de komende jaren’, schrijft SCHC in het persbericht.  ‘Na intensieve evaluatie hebben beide partijen, met respect voor elkaars mening, vastgesteld dat dit verschil van inzicht onoverbrugbaar is.’

Cruciale weken

‘Zowel het bestuur van SCHC als Etienne Spee vindt het van groot belang dat dit besluit geen negatief effect heeft op de prestaties van Dames 1’, aldus Stichtsche in de persverklaring. ‘Sportief gezien zijn de komende weken, waarin de play-offs en de EHCCC (Europacup) op het programma staan, cruciaal. Om de rust rondom de selectie te waarborgen, hebben het bestuur van SCHC en Etienne Spee daarom besloten dat hij per direct terugtreedt.’

Spee tekende afgelopen zomer een contract voor 3 seizoenen. Hij volgde Nettie van Maasakker op, die vorig jaar halverwege het seizoen als interim-coach het stokje overnam van Giles Bonnet. Bonnet legde zijn functie neer na de dood van keepster Inge Vermeulen.


2 Reacties

  1. albertmonpellier

    Zoals gewoonlijk weer eens een slap aftreksel van besturen😏Wat een klappen zo'n team heeft te verwerken.

  2. TonForch

    Het is een trieste ontwikkeling dat hockey in toenemende de mate alle 'ziektesymptomen' van het (prof)voetbal gaat vertonen. Nog even en ook het hockey wordt slachtoffer van matchfixing of verenigingen worden overgenomen door kapitaalkrachtige Russen of Chinezen. Is dan toch vooral een kwestie van 'eigen schuld, dikke bult'. Zeg straks niet dat ik niet heb gewaarschuwd.


Wat vind jij? Praat mee...