SCHC toont na achterstand veerkracht tegen Amsterdam (2-2)

Twee weken geleden tegen topploeg Den Bosch was het vertoonde spel van SCHC ondermaats, maar tegen Amsterdam kwam Stichtsche zondag beter voor de dag. De uitslag van 2-2 was een redelijke weerspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Waarmee Amsterdam vooral gevaarlijk was in de openingsfase, waren de drie strafcorners op rij die in het eerste kwart werden versierd. Getest werd Alexandra Heerbaart, keepster van SCHC, echter niet één keer, omdat twee corners werden uitgelopen en één fout werd gestopt.

De koelbloedigheid van Amsterdam, dat dit seizoen met dertig goals het vaakst scoorde van alle hoofdklasseteams, kwam halverwege het tweede kwart toch naar voren. Rond de 23-meterlijn passte Eva de Goede de bal de cirkel in, die via een stick bij Ilse Kappelle belandde, links van het doel. Met haar backhand bediende ze bij de tweede paal Fay van der Elst. Glijdend op haar buik tipte de van hdm overgekomen aanvaller de 1-0 binnen. Een verdiende voorsprong, waarna Kappelle voorlangs schoot en bijna de 2-0 maakte.

Fay van der Elst wordt gefeliciteerd door haar teamgenoten nadat ze Amsterdam op voorsprong heeft gezet tegen SCHC (2-2). Foto: Koen Suyk

Twee goals van SCHC

Met een kans voor Ginella Zerbo en een schot van Xan de Waard zette SCHC de toon in het derde kwart. Miloe Jaeger speelde aanvaller Mette Winter aan, die wegdraaide bij haar verdediger en snoeihard de gelijkmaker (1-1) binnenschoot. Het was loon naar werken voor Stichtsche, dat een sterk derde kwart speelde.

Pien Dicke bracht SCHC in het vierde kwart vervolgens op een roze wolk door de 2-1 te scoren. Over de achterlijn dribbelde ze naar binnen, waarna Amsterdam-verdediger Hester van der Veld pech had en de bal in eigen doel werkte. De thuisploeg gaf de wedstrijd op dat moment uit handen.

Mette Winter na haar gelijkmaker voor SCHC tegen Amsterdam. Het duel eindigde in 2-2. Foto: Koen Suyk

Gelijkmaker van Amsterdam

Het vasthouden van die voorsprong lukte echter niet voor de ploeg van Lucas Judge. Negen minuten voor tijd pushte Eva de Goede een strafcorner binnen. De strafcorner die Amsterdam vervolgens in de laatste vier minuten kreeg, werd niet verzilverd, waardoor de uitslag 2-2 was. Vooral voor SCHC is dat een mentale opsteker, na de nederlaag tegen Den Bosch en het gelijkspel tegen Oranje-Rood.