Senna Bombach helpt Hurley aan een punt tegen SCHC

Senna Bombach heeft met haar eerste treffer voor Hurley donderdagavond haar nieuwe ploeg aan een verrassend punt tegen SCHC geholpen. In het Amsterdamse Bos eindigde het inhaalduel in de Hoofdklasse Dames in 1-1.

‘We zijn echt heel blij met het punt’, reageerde Bombach na afloop. ‘Het is natuurlijk leuk dat ik mijn eerste doelpunt voor Hurley maak, maar dit was echt een teamprestatie. Verdedigend stond het vanavond bij ons echt heel goed en iedereen heeft kneiterhard gewerkt.’

De wedstrijd stond al voor afgelopen zondag op het programma, maar vanwege de hevige regenval bleek het veld van Hurley toen onbespeelbaar. Van een slecht veld hadden de speelsters donderdagavond geen last.

Het is natuurlijk leuk dat ik mijn eerste doelpunt voor Hurley maak, maar dit was echt een teamprestatie Senna Bombach, aanvalster van Hurley

Onder prima hockeyomstandigheden streden de twee ploegen tegen elkaar. SCHC-aanvalster Ginella Zerbo toonde in de 42ste minuut dat zij nog altijd in goede doen is. Met alweer haar achtste treffer van het seizoen schoot de topscorer van de Hoofdklasse Dames haar ploeg op voorsprong: 0-1. De gasten uit Bilthoven leken op weg naar een overwinning, maar Hurley gaf goed partij en bleef in de wedstrijd.

Ginella Zerbo (SCHC) scoorde tegen Hurley alweer haar achtste treffer van het seizoen. Foto: Willem Vernes Fotografie

Dat resulteerde uiteindelijk in de 59ste minuut in de gelijkmaker van Bombach. De van Nijmegen overgekomen aanvalster was tot nu toe nog niet heel succesvol bij haar nieuwe club. Dat gold overigens voor heel Hurley dat met de nodige verwachtingen aan het seizoen was begonnen, maar de ploeg van coach Jorge Nolten haalde uit de eerste vier ontmoetingen slechts een punt. Dat werden er door het gelijke spel tegen SCHC dus twee en brengt Hurley op plek negen in de stand.

SCHC kan zich zondag revancheren tegen Amsterdam

SCHC had bij een overwinning op Hurley alleen aan kop kunnen komen in de Hoofdklasse, maar moet voorlopig genoegen nemen met plek vier. Het team van coach Nettie van Maasakker krijgt zondag direct de kans zich te revancheren, want dan staat in Bilthoven de topper tegen Amsterdam op het programma.

Hurley moet het zondag opnemen tegen Huizen. De ploeg van coach Boaz Janssen staat met een punt, samen met Groningen, onderaan.


6 Reacties

 1. vostammer

  Misschien was Nettie nog niet uit Zwitserland?

  1. hvsm

   Flauw..

 2. ruurdjanrauwerda

  Leuk voor Hurley en ook leuk voor Senna Bombach. Dat Nijmegen haar heeft laten gaan is een kwestie van onderschatting geweest. En dan ook nog van iemand uit de eigen jeugdopleiding...

  1. michel

   Kunnen we dat Bombach en Nijmegen boek nu een keer sluiten. Als ze zo goed is had ze het vorig jaar moeten laten zien. Brouwer zit er nog steeds, er is nog steeds geen visie en Nijmegen Dames 1 krijgt binnen de club niet de aandacht die je zou verwachten. Geen omgeving voor succes dus.

 3. pietersmits

  @Michel024 Je spreekt jezelf tegen. Voor de zekerheid toch maar even uitgelegd: Je hebt gelijk, er is geen visie en geen aandacht. Geen omgeving voor succes. Dus is Bombach en het belangrijkste deel van het speelster kapitaal van Nijmegen al vertrokken. Zit Brouwer er nog steeds en functioneert het team inmiddels op middenmoter OVK niveau (Schat ik, misschien iets optimistisch) en ik heb niet het idee dat de club daar mee zit.

 4. gregor

  Gefeliciteerd Senna. Verdiend. Na een minder seizoen is het altijd leuk om succes te hebben. Ga zo door.


Wat vind jij? Praat mee...