Senna Bombach (Nijmegen) kiest voor Hurley

Ze speelde tien jaar lang bij Nijmegen, maar besloot daar te vertrekken vanwege het ontbreken van een klik met coach Matthijs Brouwer. Aanvalster Senna Bombach kreeg daarna van diverse clubs aanbiedingen, maar heeft nu gekozen voor de Amsterdamse hoofdklasser Hurley.

Bombach raakte enthousiast over Hurley na gesprekken met coach Jorge Nolte. ‘Ik heb een goed gevoel bij hem en bij de club’, reageert Bombach. ‘Voor mij is dat belangrijk. Amsterdam is voor mij aan de andere kant van het land. Dat is toch wel een stap, maar Hurley voelt als een familieclub. Daarnaast wilde ik graag op het hoogste niveau blijven spelen. In vergelijking met Nijmegen is Hurley een mooie stap omhoog. De club heeft daarnaast nog een voordeel: ik blijf net als bij Nijmegen in het blauw spelen, haha.’

Degradatie

Bombach degradeerde dit jaar met Nijmegen uit de Hoofdklasse door een nederlaag op de laatste speeldag tegen Huizen. De aanvalster was jarenlang basisspeler maar verhuisde onder Brouwer steeds vaker naar de bank en werd door de coach in de laatste wedstrijd tegen Huizen zelfs buiten de selectie gelaten. Omdat Brouwer ook volgend seizoen bij Nijmegen coacht, besloot Bombach te vertrekken. Ze nam direct na de laatste wedstrijd tegen Huizen afscheid. Bij Hurley komt Bombach bij een stabiele hoofdklasser terecht. De Amsterdamse formatie eindigde afgelopen seizoen als zevende.


Wat vind jij? Praat mee...