Sian Keil wil knallen na gebroken enkel door aanrijding

Nietsvermoedend fietste Den Bosch-speelster Sian Keil (21) aan het begin van het seizoen door Amsterdam toen een auto met geblindeerde ramen en zonder kentekenplaat haar aanreed.

Het was woensdagmiddag en Keil had net met een vriendin geluncht toen ze een bruggetje op fietste. De automobilist kwam aangescheurd, sloeg linksaf en sneed Keil de weg af. Daarbij knalde hij tegen haar stuur. Keil raakte uit balans en probeerde een val te voorkomen door haar rechterenkel op de grond te zetten. Maar die klapte dubbel.

De bestuurder gaf nog eens gas en reed door, vermoedelijk omdat hij of zij in een gestolen auto reed. ‘Het was heel erg’, blikt Keil nu terug. ‘Ik heb geen schadevergoeding op hem kunnen verhalen. Mijn ouders hebben het café waar het gebeurde nog gebeld, maar precies op die hoek waren er geen camerabeelden gemaakt.’

Dikke enkel

Normaal gesproken heeft Keil niet snel veel pijn, zegt ze zelf, maar nu werd haar enkel wel heel erg dik. ‘Ik ben naar het ziekenhuis gegaan en daar bleek dat m’n enkel gebroken was. Hij werd meteen in het gips gezet. In principe staan er zes weken revalidatie voor. Ik dacht dus dat ik pas in 2017 weer zou spelen, maar topsporters revalideren meestal wat sneller. Na vier weken kon ik alweer hockeyen’, zegt Keil, die vóór de aanrijding al bij Jong Oranje was afgevallen en het WK in Chili al uit haar hoofd had gezet.

Na haar revalidatie speelde Keil de laatste drie wedstrijden van de eerste competitiehelft alweer mee. Nu is ze ook in de zaal van de partij. ‘Op het veld merkte ik dat ik nog ritme miste, dus komt het zaalseizoen fantastisch voor mij uit. Het is de uitgelezen kans om weer in vorm te raken. Want de tweede seizoenshelft wil ik natuurlijk weer keihard knallen.’

Sian Keil-KS

(c) Koen Suyk


Wat vind jij? Praat mee...