Sophie Bray verlengt contact bij Kampong

Sophie Bray speelt ook komend seizoen voor Kampong. De Engelse spits heeft haar contract bij de club uit Utrecht met één jaar verlengd. De 94-voudig international was afgelopen jaar met zestien doelpunten een belangrijke kracht achter de ontwikkeling van de ploeg van Santi Freixa.

Vanwege verplichtingen met de nationale ploeg was het lang onduidelijk of Bray bij Kampong kon blijven. ‘Ik ben heel blij om nog een jaar bij Kampong te spelen en ga graag mee in de breedgedragen ambitie binnen de club en het team. Ik voelde me hier direct welkom en wil graag iedereen bedanken die daaraan heeft meegewerkt, in het bijzonder mijn teamgenoten. Ik kijk uit naar het volgende seizoen’, aldus de 27-jarige Bray, die afgelopen zondag in het duel van Engeland tegen de Oranje Dames (2-2) één keer scoorde.

‘Een speelster van de buitencategorie’

Coach Santi Freixa beschreef eerder op hockey.nl zijn topscorer als volgt: ‘Los van haar doelpunten brengt Sophie vertrouwen bij ons. We hebben een jong team en hebben ervaring nodig om te groeien. Sophie heeft die ervaring. Zij is een speelster van de buitencategorie.’

Kampong streed afgelopen seizoen met Oranje-Rood en Laren om de vierde plaats. De domstedelingen sloten het seizoen af als zesde.


Wat vind jij? Praat mee...