Spanning bij clubs onderin HK Dames: het restantprogramma

De slotfase van het seizoen in de Hoofdklasse Dames is aangebroken. Nog vier speelronden en dan zit het reguliere seizoen erop. De tickets voor de play-offs zijn inmiddels verdeeld, maar onderin is de strijd nog ongemeen spannend.

Laren, Victoria en Kampong zijn in gevecht om directe degradatie te voorkomen, maar ook HGC, Oranje-Rood en Bloemendaal kunnen nog in de problemen komen. Dit is het restantprogramma van de clubs uit het rechterrijtje.

Nummer 7 Bloemendaal: 18 punten
15 april: Victoria-Bloemendaal
18 april: Hurley-Bloemendaal
25 april: Bloemendaal-Kampong
2 mei: Pinoké-Bloemendaal

Nummer 8 Oranje-Rood: 16 punten
15 april: Oranje-Rood-Hurley
18 april: Oranje-Rood-Amsterdam
25 april: hdm-Oranje-Rood
2 mei: Oranje-Rood-HGC

Nummer 9 HGC: 15 punten
15 april: Pinoké-HGC
18 april: SCHC-HGC
25 april: HGC-Den Bosch
2 mei: Oranje-Rood-HGC

Nummer 10 Kampong: 14 punten
15 april: Laren-Kampong
18 april: Kampong-Victoria
25 april: Bloemendaal-Kampong
2 mei: Kampong-Hurley

Nummer 11 Victoria: 13 punten
15 april: Victoria-Bloemendaal
18 april: Kampong-Victoria
25 april: Victoria-Pinoké
2 mei: SCHC-Victoria

Nummer 12 Laren: 10 punten
15 april: Laren-Kampong
18 april: Pinoké-Laren
25 april: Laren-SCHC
2 mei: Den Bosch-Laren


31 Reacties

 1. haags-hopje

  Als Laren donderdag a.s niet van Kampong wint, lijkt het me wel beslist ...

 2. Hockeyfeest

  Ik hoop dat ze scheidsrechters indelen/ ingedeeld hebben die de boel een beetje in de hand houden. Inzet mag niet ontaarden in gevaarlijk hockey.

 3. Avdd

  Van alle clubs heeft Laren duidelijk het minst goed beleid gevoerd en heeft qua demografie het minste bestaansrecht om een HK club te zijn.

 4. llinders

  Laren heeft nog 2 wedstrijden om minimaal 3 punten te halen. Tenzij dat ze stunten tegen SCHC en Den Bosch. Victoria heeft nog 1 punt nodig ivm hun doelsaldo...maar waar gaan ze dat halen? Afgelopen zondag had het gekund maar ook dan verliezen ze weer. Pinoké kan wel eens beslissend zijn in de degradatie...spelen nog tegen Laren en Victoria. Normaal gesproken is het zondagavond beslist wie er degradeert.

  1. arthur-linssen

   Dat ene punt voor Victoria ivm hun doelsaldo: gaat het niet om het aantal gewonnen wedstrijden?

 5. cedem

  Misschien dat de bond ook eens door kan komen met een beslissing over de playouts. Bizar toch dat niemand weet hoe het verder gaat nu. Lijkt me toch kansloos dat er nog playouts komen. De competitie kan niet zomaar hervat worden en als ze af gaan op de huidige stand voor playouts hebben de promotieklasse teams geen enkele mogelijkheid om zich enigszins normaal voor te breiden. Lieve bond, hak eens een knoop door alsjeblieft. Ook al die clubs die in de jeugdafdeling willen beginnen met voorbereidingen, planningen en teamindelingen voor volgend seizoen moeten steeds maar afwachten. En hoe moeten clubs het doen met hun trainers als er competitie komt tot aan de zomervakantie, trainers worden meestal in juni niet meer ingehuurd/betaald, nog meer extra kosten voor de clubs dus. En trainers zijn misschien ook wel toe aan even rust na een mentaal zwaar corona jaar. Streep onder het seizoen en hoopvol door naar volgend seizoen. Deze gang van zaken nu slaat echt nergens op.

  1. SanderE

   Reglementen voor promotie en degradatie PK en HK zijn vooraf seizoen gewoon aangekondigd en gedeeld. Of deze reëel zijn in deze situatie is weer een andere vraag. Overigens zijn deze voor de overige senioren teams ook gewoon bekend. Maar omdat het onmogelijk lijkt om tot een halve competitie te komen, zal hier niet veel gebeuren.

  2. Het Muurtje

   Die wachten nog even tot 11 mei hoor, je hebt toch maar 2 weken nodig voor een voorbereiding? In ieder geval dat denken ze op kantoor in theorie..

 6. hockey-coach

  als laren wint van kampong dan degradeerd HGC. Mind my words

 7. rustaaagh

  @cedem, Volgens mij is het best helder. Vwb de playouts. Als er geen eindstand komt in de Promotieklasse dan zijn er geen playouts. Als er wel een eindstand komt in de Promotieklasse dan kan dat alleen door nog competitiewedstrijden te spelen en dan zijn ze dus voorbereid. Vwb de jeugd kan je het net zo aanpakken als in normale seizoenen waarbij clubs vaak spelers al laten meetrainen met andere teams. Als er hopelijk toch nog competitie kan worden gespeeld dan is dat tm begin juli. Daar is dus rekening mee te houden. Er zijn dus scenario's en zo moet je het ook benaderen. Het is geen normaal seizoen en dat moeten we ook accepteren. Liever nog de optie open houden om wedstrijden te spelen dan alles cancelen en er net zoals vorig seizoen achter komen dat we best nog wat hadden kunnen spelen.

  1. cedem

   Ik vraag me echt ten zeerste af of clubs er echt nog op zitten te wachten om helemaal tot aan de zomervakantie competitie wedstrijden te gaan spelen en op dit moment zo lang mogelijk te wachten. Alle trainers/‘professionals’ en clubs die ik spreek zitten daar eigenlijk niet op te wachten en iedereen die ik spreek hoopt dat de bond zo snel als mogelijk duidelijkheid geeft dat de competitie niet door gaat en dat clubs door kunnen schakelen naar volgend seizoen. Dan kunnen teams nog steeds oefenwedstrijden spelen tegen andere clubs als dit weer mag, teams die dit willen kunnen dat zelfs tot aan de zomer doen in plaats van dat iedereen dat in een competitie verplicht moet doen. Maatwerk lijkt me veel beter al naar gelang de behoefte. Misschien spreek ik hele andere mensen/clubs dan jij maar ik krijg weinig geluiden dat mensen echt nog zitten te wachten op de competitie nu. Nog los van de extra betalingen die clubs in juni en juli moeten doen aan trainers die niet begroot staan, naast de financiële verliezen die ze al hebben en extra kosten voor trainers die er in de winterperiode ook al waren. Meeste mensen die ik spreek zijn gewoon klaar met dit seizoen. Door naar volgend seizoen betekent voorbereiden op nieuwe kansen en nieuwe doelen en geeft op die manier een nieuwe dynamiek aan groepen. Maar ja, zoveel mensen zoveel meningen natuurlijk......

  2. SanderE

   We hebben het over 2-4 weken langer doorgaan. Waar hebben we het over? Professionals die hier over klagen zijn geen professionals. Zeker niet als je op de zaterdagen / zondagen weer wedstrijden kan spelen. Als je met de jeugd voor de landstitel zou spelen, met seniorenteams promotie of degradatie zou spelen, zou je ook gewoon spelen tot eind juni playoffs / playouts. De standaard jeugdteams spelen doorgaans ook gewoon tot half juni door.

  3. Boearco

   SanderE helemaal niet waar wat je schrijft. Verenigingen beginnen bijna altijd in juni met hun voorbereiding op volgend seizoen. De meeste kinderen, zeker in de b en a jeugd zijn wel klaar met dit seizoen, net zoals zeer veel senioren. Iedereen wil duidelijkheid en het liefst starten met de voorbereiding op volgend seizoen. We kunnen hier trouwens discussiëren totdat we een ons wegen. Maar 16 juni mag het in het meest gunstige geval weer competitie gespeeld worden. Het is dus nu over en sluiten. En die duidelijkheid moet de knhb nu gaan geven.

  4. SanderE

   Prima, dat ze voorbereiden. Lijkt mij geen probleem. Feit is dat de jeugd tot minimaal begin/half juni competitie zou hebben gespeeld. Dit kan je allemaal netjes terug vinden op de speeldagenkalenders van de Knhb.

 8. Boearco

  Inderdaad knopen doorhakken KNHB. Ieder normaal mens ziet dat tot 16 juni zeker niet gespeeld gaat worden. Veel clubs en teams willen weten waar ze aan toe zijn. En die paar clubjes die de KNHB onder druk zetten zo lang mogelijk te wachten met een beslissing, gewoon negeren. Gevalletje “pech gehad” voor die verenigingen.

  1. SanderE

   Competitie lijkt inderdaad niet meer haalbaar. Maar als de KNHB knopen doorhakt. Wat verandert er dan voor de verenigingen? Einde competitie of nog niet. In beiden gevallen lopen de voorbereidingen voor volgend seizoen toch gewoon? En ik neem aan dat er ook gewoon doorgetraind wordt zoals in de situatie nu? Ook al is het maar 2-4 weekenden. Zeker is dat tienduizenden kinderen deze weekenden nog graag zouden spelen als het mogelijk zou zijn. In plaats van kritisch op de KNHB te zijn, lijkt mij kritisch op de regering zijn voor de hand liggender. Die maken er echt een “feest” van.

 9. rustaaagh

  Het gaat toch niet om de professionals, het gaat om iedereen die nog wil hockeyen. De jeugd die nog supergraag tegen andere clubs zou willen spelen. Dat hoeft niet in een competitie-opzet zoals we altijd hebben, maar kan ook met wedstrijden met beperkte reisafstand. Gewoon nog lekker spelen omdat hockey zo leuk is.

  1. Boearco

   A jeugd wil met examens aan de slag.

  2. cedem

   Ik denk niet dat je namens de hele jeugd spreekt. Met oefenwedstrijden tussen clubs kan je ook verder spelen tot de zomer maar kunnen kinderen die klaar zijn met het seizoen misschien ook zeggen dat zij in juni niet nog een keer aan competitie willen beginnen maar lekker in september weer. Zo kan je maatwerk leveren en geef je duidelijkheid.

  3. SanderE

   Wat een armoe.

  4. Boearco

   Gewoon met nieuwe teams starten. Eerder dan 16 juni mag je toch niet tegen andere clubs spelen. Het is klaar. Na 16 juni lekker een paar oefenpotjes spelen tegen andere verenigingen. Veel beter dan uitstellen en nog eens uitstellen en iedereen daarmee in verwarring en twijfelmodus brengen.

  5. SanderE

   De A kan dan in ieder geval met de examens aan de slag😆

 10. Badwaiter

  @hockey-coach: als Laren van Kampong wint dan heeft het nog altijd 2 punten minder dan HGC. Dan moet het dus nog een wedstrijd winnen van Pinoke, SCHC of Den Bosch. En dan ga je er ook nog vanuit dat HGC helemaal geen punten meer haalt uit de laatste 4 wedstrijden. Let vooral ook op het betere doelsaldo van HGC. Het kan hoor, maar je “mind my words” lijkt me toch wat voorbarig optimistisch. En degradeert schrijf je echt met een t!

 11. misha-van-oostveen

  Laren volstrekt kansloos. Kampong gaat nog 3 of 4 keer winnen. HGC of Victoria gaat voor de een na slechtste positie.

  1. popov0702

   Dan zal Kerstholt wel vertrekken lijkt me. Adank ook trouwens

  2. kees

   Eens. Bij Kampong is het geloof terug met de nieuwe begeleiding en die moet je gewoon inschalen als een goede middenmoter. Ik denk dat Kampong een punt of 9 haalt en nooit meer achterom kijkt. Laren wordt een walk-over en is zondag in theorie gewoon gedegradeerd. “Mark my words” 😉

  3. MMheijen

   Kok, Kerstholt, vd Veldt, Vogel, Knuvers allemaal namen die we nog in de hoofdklasse terug zien.

 12. gerrit-v

  Waarom degradeert er een team uit de Hoofdklasse als je in de Promotieklasse geen kampioen hebt?

 13. misha-van-oostveen

  Op dit moment heeft een club in de PK maximaal 5 wedstrijden gespeeld dus lastig om daar een kampioen aan te wijzen lijkt me.

 14. Badwaiter

  Kampioen is al aangewezen in PK, en wel met slechts 3 wedstrijden .....


Wat vind jij? Praat mee...