Speelster van het Jaar: Pien Dicke krijgt meeste stemmen

Pien Dicke is verkozen tot beste speelster uit de Hoofdklasse Dames, over de play-off-deelnemers van het  seizoen 2020/2021. De spits van SCHC was unaniem de beste. Niet alleen kreeg zij de meeste punten van de coaches en aanvoerders van de play-off-deelnemers, ook het publiek gaf haar de meeste stemmen.

Dicke werd als enige speelster door alle coaches en aanvoerders in hun top 5 van de beste speelsters van dit seizoen van de play-off-deelnemers genoemd. Van het publiek kreeg ze 33 procent van de stemmen. In totaal brachten 4365 bezoekers hun stem uit. De Haagse spits speelt pas voor het tweede seizoen bij SCHC. Eerder kwam zij uit voor hdm.

Dit seizoen viel Dicke op door haar negentien goals, waarmee ze tweede werd op de topscorerslijst. Liefst achttien treffers waren veldgoals, het hoogste aantal van de Hoofdklasse.

Pien Dicke. Foto: Koen Suyk

De meest onklopbare keeper van de competitie, Josine Koning, is tweede geworden in de verkiezing. De goalie van Den Bosch hield de beste schutter van de Hoofdklasse, haar teamgenoot Frédérique Matla, achter zich. Matla, dit seizoen in alle competities goed voor 38 doelpunten, pakt daarmee het spreekwoordelijke brons.

De shortlist werd dit jaar bepaald door alle aanvoerders en coaches van de ploegen uit de play-offs. Zij verkozen voorafgaand aan de play-offs hun vijf beste spelers van de competitie van de andere drie ploegen. Aan de hand van dat overzicht heeft de redactie van hockey.nl een shortlist opgesteld van de meest genoemde namen.

De totale top 5:
1. Pien Dicke (SCHC)
2. Josine Koning (Den Bosch)
3. Frédérique Matla (Den Bosch)
4. Felice Albers (Amsterdam)
5. Lauren Stam (Amsterdam)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door hockey.nl (@hockeynl)

 


15 Reacties

 1. circlestorm69

  Leuk voor Pien en verdiend! Ook leuk dat het eens geen Malta is. Ik had het Josine ook heel erg gegund. Zou ze het geworden zijn als ze in April niet opeens van HDM, SCHC en HGC tegen doelpunten had gekregen.....? 🤔

 2. Hockeyfeest

  Hartelijk gefeliciteerd. Nog opmerkelijker omdat ze als enige van de top 5 zelf niet in de finales stond. Mooi dat hockey kwaliteiten en veld doelpunten op deze manier gewaardeerd worden!

 3. adrievandeparel

  Allereerst felicitaties aan Pien Dicke maar ik kan en ben het helemaal niet eens zijn. Er is er maar 1 die de allerbeste is. Die al voor de 5e keer op rij topscoorder is en hiervoor al gekozen is als beste speelster van de Hoofdklasse. Ze is dus door 1 van de 6 : Eva de Goede/Tigges of Caia van Maasakker/Judge of Tessa Clasener/Knotschke niet gekozen bij de beste 5 van HCDENBOSCH. Dus bewust gesaboteerd om iemand anders te laten winnen. Ik hoop dan ook dat Frederique volgend seizoen nog meer gaat scoren en vooral die saboteur een extra pak rammel gaat geven. Dit seizoen 2x goed gewonnen van SCHC (4-0 en 3-2, 1 goal gescoord), 4 van de 5 wedstrijden gewonnen van Amsterdam (1-1 en winnende shootout, 0-1, 0-1 en 1-0) en 3 winnende goals gescoord tegen Amsterdam en 3 van de 4 wedstrijden gewonnen van HDM (0-2, 0-4 en 3-1), 6 goals gescoord). Volgend seizoen weer topscoorder worden en laten zien wie echt de ALLERBESTE IS : FREDERIQUE MATLA.

  1. ronald

   Je gaat wel voorbij aan het feit dat Matla een heel team om zich heen heeft dat maar één doel heeft: ballen bij Matla en Welten krijgen. Buiten haar doelpunten is haar spel vaak niet denderend. Dicke heeft geen geoliede machine om zich heen; creëert enorm veel zelf en heeft geen corner nodig om tot doelpunten te komen. Loopt haar benen onder haar lijf vandaan. Ik kijk er van op als ik Matla een sprint zie trekken als ze zelf de bal niet heeft.

  2. sachab

   Lijstje aangedragen door spelers en coaches en gekozen door mensen op dit forum. Blijkbaar is niet iedereen het met jou eens. Fijn dat JIJ haar de beste speelster vind(mag), maar helaas voor jou delen velen jouw mening niet. Daarentegen voor mij: gelukkig delen velen jouw mening niet

 4. RobV

  Mooi voor haar. Heel goed seizoen gedraaid en erg veel gescoord. Ze is zeker de speelster van het jaar, gezien haar opvallende prestatie. Beste speelster van de Hoofdklasse vind ik overigens wat anders. Dat lijkt me Frederique Matla.

 5. marijeknuvers

  Hartelijk gefeliciteerd, verdiende winnaar wat mij (en vele anderen dus) betreft.

 6. marijeknuvers

  @adrievandeparel. Feitelijk onjuiste en wat paranoïde reactie. Niet prettig.

 7. SanderE

  Pien is een speelster die je de titel bezorgt. Is zusje Jip inmiddels ook geslecteerd voor jong oranje?

 8. adrievandeparel

  Er is niets onjuist aan mijn constatering en aangedragen feiten. Dat zo'n Knuufke daar zo misselijk op reageert zegt nu alles over zijn minderwaardige vaak irriterende voorgaande opmerkingen. Dat hij geen kenner is van tophockey en waarschjnlijk ook zelf geen topsporter is geweest. staat al veel langer vast. Voor de duidelijkheid ik heb helemaal niets tegen Pien Dicke zelf, ze is goed maar nog lang niet van het niveau Maartje Paumen, Lidewij Welten en Frederique Matla. En dan lees ik Pien is een speelster die je de titel bezorgd. Hoeveel titels heeft ze al ? Hoeveel titels hebben Fredrique, Lidewij en alle andere speelsters van HCDENBOSCH ?

  1. hansasscheman

   Wat een sneue reactie. Jammer, iemand iets gunnen lijkt een hele opgave

  2. sachab

   @PietjeBell: hij is denk ik verliefd op Matla of alle speelsters van DB.....

  3. Boearco

   Ongelofelijk deze reactie. Mensen stemmen op wat ze zien of op basis van gevoel. Niets mis mee. Jammer dat de speelsters van JOU Den Bosch het niet zijn geworden. Pien terecht gewonnen. Op deze jonge leeftijd zoveel scoren en moois laten zien, helemaal gaaf.

 9. lynnBosman

  Het is mooi om te zien hoe je begaan bent met Hc Den Bosch Adrievandeparel! De kwaliteiten van Matla staan buiten kijf, maar doen we dan een verdediger of keeper niet te kort wanneer we alleen goals gaan meten? Ik vond bijvoorbeeld Stam ook echt geweldig dit seizoen. Het kan ook prima zijn dat iemand gekozen heeft voor het rijtje Dicke, Welten, Veen, Koning en Stam. Ook een prachtig rijtje. Het is natuurlijk ook zo dat Matla de winnende kon maken, omdat het achtertin dicht stond. Laten we ook niet vergeten dat op De Waard en De Goede niet eens gestemd kon worden. Ik denk dat Matla het Dicke van harte gunt. En ik ook. Gefeliciteerd Pien! Op naar nog meer goals voor Oranje!

 10. Hjvanalschat

  Dicke in oranje!!!!!


Wat vind jij? Praat mee...