Stem op de beste Hoofdklasse hockeyster van de play-offs 20/21

Wie is de beste Hoofdklasse-hockeyster van de play-offs van het seizoen 2020/2021? Die verkiezing houdt de redactie van hockey.nl gedurende de play-offs bij de Hoofdklasse Dames. De keuze is aan jullie. Je kunt vanaf nu je mening laten horen. Breng ook je stem uit op de beste hockeyer van de play-offs

Voor de samenstelling van de top-10 hebben we alle aanvoerders en coaches van de playoff-ploegen Amsterdam, SCHC, Den Bosch en hdm gevraagd naar hun vijf beste spelers van de andere playoff-deelnemers. Met de aanvoerders en coaches is afgesproken dat namenlijsten niet openbaar worden gemaakt. Elke keer dat een speler werd genoemd, levert een punt op.

Op basis van die puntentelling zijn onderstaande tien speelsters genomineerd. Zij maken kans op de titel Beste Hoofdklasse hockeyster seizoen 2020/2021.

De winnaar wordt bepaald aan de hand van de publieksstemmen en de stemmen van de aanvoerders en coaches. Beide bepalen voor vijftig procent de eindscore.

De genomineerde spelers zijn:

 1. Lauren Stam (Amsterdam)
 2. Freeke Moes (Amsterdam)
 3. Josine Koning (Den Bosch)
 4. Laura Nunnink (Den Bosch)
 5. Pien Dicke (SCHC)
 6. Frédérique Matla (Den Bosch)
 7. Marloes Keetels (Den Bosch)
 8. Felice Albers (Amsterdam)
 9. Marijn Veen (Amsterdam)
 10. Lidewij Welten (Den Bosch)

Hoe kun je stemmen?

 • Je kunt stemmen vanaf dinsdag 4 mei, tot het laatste fluitsignaal van de finale.
 • De meeste stemmen gelden. De speler met het hoogste percentage wint een prachtig aandenken.
 • De beslissing van de redactie is niet aanvechtbaar.
 • De prijs wordt in de week na de finale om het landskampioenschap uitgereikt.
 • Wie is de beste speler uit de Hoofdklasse Dames?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Speler van het Jaar verkiezing (D)  Ophalen van gegevens

 


11 Reacties

 1. leon69

  Daphne Voormolen. Niet vanwege haar verhaal....maar omdat ze een heel team op sleeptouw neemt met haar prestaties en gedrevenheid. Beslissende doelpunten maakt. En niet in een team speelt met internationals want dan is het een stuk makkelijker. Maar ja...speelt niet bij een top 4 team dus kun je niet de beste zijn....tenminste volgens degene die er kennis van hebben.

  1. Freekie

   Even gemist dat Victoria play-offs speelt....

 2. rustaaagh

  Speelsters uit de teams die play-offs spelen. En dan geen hdm-speelsters erbij zetten. Lekkere diskwalificatie van hdm.

 3. AvA

  Jullie gaan hier toch ook niet over in discussie he???? Alles in subjectief....🤔🤔🤔😩😩😩👍👍👍

 4. Nvanas012

  Lauren Stam! Zij heeft dit jaar bewezen hoe goed ze is. DE leider achterin bij Amsterdam. Maar ze zal het vast niet worden omdat ze een verdediger is en geen ballen in de kruising schiet🤣.

 5. hockeyliefhebber12

  Mijn voorkeur gaat uit naar Dicke, Albers of Moes. Talentvolle speelsters die dit seizoen zich goed hebben laten zien en veel progressie hebben gemaakt. De 10 genomineerde speelsters zou ik ook graag in de EK selectie willen zien.

 6. lynnBosman

  @rustaaagh wat is daar dan zo diskwalificerend aan? Aan coaches en aanvoerders is gevraagd de vijf beste speelsters te benoemen van de PO kandidaten. Dat HDM de play offs gehaald heeft is echt teamwork, ik zou niet één iemand eruit kunnen pikken. De beste speelsters zitten daar niet. Eva De Goede kon niet op gestemd worden omdat zij niet mee kan doen in de PO?? Alleen Dicke van SCHC is ook veelzeggend. Fortuin had er van mij ook bij kunnen staan. Maar goed, het is natuurlijk allemaal subjectief. @leon69 klopt, nog voor haar interview dacht ik: verdorie die schiet er wel een paar belangrijke in.

 7. KarinvanOdijk

  Xan de Waard staat er ook niet bij. Wereldspeelster maar nu geblesseerd...Dus geen play offs voor Xan. Maar nu al stemmen op iemand terwijl de play offs nog moeten beginnen...🤨?

 8. lynnBosman

  @claire011 er staat toch daat de coaches en aanvoerders van deze 4 clubs ieder 5 speelsters konden nomineren uit de andere PO kandidaten. @KarinvanOdijk ja inderdaad. Zal wel een voorwaarde zijn geweest ofzo dat de speelster niet geblesseerd mocht zijn.

 9. olgakroese

  Kinderlijke manier om de beste speler te kiezen zo. Waarom niet zoals vroeger na iedere zondag de coaches van de HK vragen punten te geven aan de top 3 van de tegenstander? Zo bepaal je aan het einde van 24 wedstrijden wie de beste speler is van het seizoen. #bringbackBorchetsVoorhaarAben

 10. geronisoli119

  N o u dan.mis ik toch wel mila.muyselaar die het eerste play offs doelpunt ooit voor HDM maakte !!!


Wat vind jij? Praat mee...