Stem op de beste Hoofdklasse-hockeyster van de play-offs 2017/2018

Wie is de beste Hoofdklasse-hockeyster van de play-offs van het seizoen 2017/2018? Die verkiezing houdt de redactie van hockey.nl gedurende de play-offs bij de Hoofdklasse Dames. De keuze is aan jullie. Vorig seizoen werd Caia van Maasakker gekozen tot beste hockeyster van de play-offs.

De genomineerde speelsters zijn:

 1. Frédérique Matla (Den Bosch)
 2. Maartje Krekelaar (Den Bosch)
 3. Margot van Geffen (Den Bosch)
 4. Xan de Waard (SCHC)
 5. Ginella Zerbo (SCHC)
 6. Famke Richardson (SCHC)
 7. Eva de Goede (Amsterdam)
 8. Charlotte Vega (Amsterdam)
 9. Kitty van Male (Amsterdam)
 10. Laura Nunnink (Oranje-Rood)
 11. Yibbi Jansen (Oranje-Rood)
 12. Donja Zwinkels (Oranje-Rood)

Hoe zijn de genomineerden geselecteerd?

Sinds september 2017 zijn in de Hoofdklasse Dames 132 wedstrijden gespeeld. De redactie van hockey.nl heeft een groot deel van al die wedstrijden gezien. Op basis van onze bevindingen, hebben we een longlist gemaakt met kanshebbers. Na een stevige discussie zijn bovenstaande speelsters als genomineerden uit de bus gekomen. Per team zijn drie spelers genomineerd.

Hoe kun je stemmen?

 • Je kunt stemmen vanaf zondag 29 april, als de eerste halve finales worden gespeeld, tot het laatste fluitsignaal van de finale. De polls werken niet in de app.
 • De meeste stemmen gelden. De speelster met het hoogste percentage wint een prachtig aandenken.
 • De redactie van hockey.nl kiest in het geval van een gelijk aantal stemmen de winnaar.
 • De beslissing van de redactie is niet aanvechtbaar.
 • De prijs wordt in de week na de finale om het landskampioenschap uitgereikt.
 • Wie is volgens jou de beste Hoofdklasse-hockeyster van de play-offs 2017/2018?

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Beste Hoofdklasse-hockeyster van de play-offs 2017/2018  Ophalen van gegevens

 


12 Reacties

 1. vostammer

  Het ging bij de selectie niet om de beste speelsters maar om “evenwicht“ naar 4 clubs toe?

 2. lynnBosman

  Dit is een grap toch? Yibbi Jansen? Talent, maar absoluut niet de beste speelster van de hoofdklasse en ook ik heb aardig wat wedstrijden gezien. Had dan voor Magis gekozen. Sowieso belachelijk dat een Welten sr niet instaat omdat er 3 per club gekozen moeten woreen. Totaal ongeloofwaardig. Mijn stem gaat uit naar Nunnink, zorgde persoonlijk dat OR de PO haalde, Vega, Zerbo, Matla of v Male.

 3. rosa1991

  Erg jammer dat er wederom weinig aandacht is voor de sluitpost. Ze mogen misschien niet rond huppelen in het veld, maar hebben wel de meest ondankbare en onzichtbare taak van allemaal. Maken goalies een prachtredding dan is iedereen het voor het einde van de wedstrijd alweer vergeten, gaat het een keer fout, dan moeten ze het weken lang aanhoren. Ook hier op hockey.nl is het scheef. Er is veel aandacht voor topscores, waarvan ieder team er meerdere kan hebben. Maar weinig tot niets voor topreddingen, die door maar slechts één of twee speelsters gemaakt worden. Maddy Hinch, Larissa Meijer, Anne Veenendaal en Josine Koning hebben net zoveel recht (als niet meer) om in deze lijst te staan!!

 4. PatrickBateman

  Precies wat mijn reactie was. Alle playoff-teams hebben keepsters die van wereldklasse zijn en die ervoor gezorgd hebben dat deze teams ook staan waar ze staan.

 5. PatrickBateman

  @lynn: Yibbi heeft er al 11 in liggen dit jaar. Daarmee is ze de topscorer van Oranje-Rood. Niet heel gek dat ze op deze lijst staat dan lijkt me.

 6. PatrickBateman

  Rare gedachte. Iemand die (veel) goals maakt is per definitie belangrijk. Je doet zo net of het een onbeduidend trucje is. En dat is het niet. Daarnaast is ze niet voor niets geselecteerd voor Oranje. Daarmee liet ze ook andere goede strafcornerspecialisten achter zich. Ze kan echt wel meer. Het is gewoon een goede speelster met veel potentie die belangrijk is voor haar team.

 7. lynnBosman

  Jammer dat je dat ervan maakt! Een wereld strafcorner zie je in het dameshockey zelden en Yibbi heeft de potentie een wereldcorner te krijgen. Naar mijj mening maakt je dat geen beste speelster en ik vind dat Yibbi als speelster nog stappen mag maken. Nunnink stak er echt bovenuit met haar acties, coaching en heeft de nominatie terecht verdient. Yibbi hoort zeker in de top 5 van ORs beste speelsters, ik denk ook top 3. Dus in die zin snap ik dat ze in dit rijtje staat aangezien er van elke club 3 gekozen zijn. Kijkend naar het grotere plaatje, is het vreemd dat van elke club 3 speelsters gekozen zijn om als beste speelster gekozen te worden. Had Laren gewonnen dan hadden daar 3 van Laren gestaan en daarmee doe je Nunnink echt tekort. Gewoon de 10 beste hoofdklasse speelsters kiezen en 10 grootste talenten van de HK. Want ook Noor de Baat, Felicie Albers hadden daarin niet mistaan.

 8. pietersmits

  Dit is gewoon leuk toch. Niet te serieus nemen. Het zijn gewoon namen die mensen kennen. In alle 4 de teams zijn gewoon 3 namen genomen. Anderen hoeven zich niet tekort gedaan te voelen.

 9. 2018

  Kitty v Male Veel belangrijke en beslissende acties laten zien. Zij is het hele seizoen een belangrijke steunpilaar geweest mn. voor de jongeren van AHBC dat daardoor evenwichtig kampioen van de competitie is geworden. Kortom een geweldige allround hockeyster individueel en voor haar team. Het zou echt leuk zijn wanneer vele mensen de moeite nemen om haar met deze titel te belonen.

 10. robboomsma

  Lekker appels met peren vergelijken dit......

 11. circlestorm69

  Nou, de dames Play Offs zijn voorbij en de winnaar is bekend. Maar wat moet ik nou met dit lijstje? Ik mis toch wel een paar namen die hier tussen hadden moeten staan. Het lijstje had ook pas na vandaag bekend gemaakt moeten worden, want het gaat om de beste Play Offs speelsters en je nu pas kan zeggen wie dat zijn. Beginnend bij de winnaar, Den Bosch. Waar zijn Lidewij Welten, Ireen van den Assem, Lieke Hulsen (heel veel goeie acties in de 2 wedstrijden tegen Amsterdam), Josine Koning (wat een reddingen in Den Bosch tegen Amsterdam) en misschien wel de belangrijkste, Marlies Verbruggen, die per vandaag gestopt is, in dit lijstje? Haar doelpunt op Hemelvaart in de laatste minuut...hoe gaaf in je laatste thuiswedstrijd, en haar doelpunt vandaag mocht er ook zijn. Naast de twee doelpunten heel veel mooie acties van haar gezien. Echt jammer dat ze stopt. Bij de runner up mis ik namen als Noor de Baat en Marijn Veen. Zoveel goeds gedaan dit jaar en ook in de PO wedstrijden sprongen ze er regelmatig uit. Ik hoop zo dat die meiden het tot Oranje schoppen. Uit dit lijstje kies ik voor Laura Nunnink. Die stak er bij Oranje Rood in de twee wedstrijden met kop en schouders boven uit. Ze verdient het. Een hele harde werker en technisch goeie speelster. Ze zit niet voor niets in Oranje. En toen ik haar meteen na terugkomst van de trainingsstage in de VS mee zag spelen op het NK zaalhockey dacht ik, dan ben je echt een bikkel. Net een dag terug en met een jet lag zo spelen....mijn stem heb je!

 12. lynnBosman

  @circlestorm: Jacques Brinkman (weet niet of het de echte is) gaf bij de heren terecht aan dat je je als sport belachelijk maakt door voor de play offs beginnen als een lijstje te maken met de beste speelsters/spelers van de play offs. Ik begrijp sowieso niet dat je niet gaat voor een beste speelsters/spelers vh jaar en talent vh jaar. Misschien goalie ook wel apart? Maar goed, had voor de beste spelers vd play offs na de finale een week laten stemmen, Welten, Verbrugen hadden zeker niet mistaan, maar uiteindelijk heeft Matla het ook goed gedaan en is ook belangrijk geweest voor DB. Talent vh jaar zou voor mij denk ik Albers zijn geweest.


Wat vind jij? Praat mee...