Weer geen punten voor Rotterdam: ‘Vandaag moest het gebeuren’

Bedroefd stonden ze op het veld, de dames van Rotterdam. De ploeg van coach Brian Vervoort was tegen mede-promovendus Tilburg absoluut de betere, maar stond na zestig minuten toch echt met lege handen (1-0): ‘Op deze manier is het ongelooflijk zuur.’

Een ieder die Rotterdam een warm hart toedraagt, bleef even gedesillusioneerd achter in de Brabantse stad. Hoe kon dit nou fout gaan? En inderdaad, vooral de manier waarop dat gebeurde. Handenvol veldkansen en liefst negen (!) strafcorners, maar geen doelpunten voor de bezoekers. En hoewel Tilburg eigenlijk niks of nauwelijks iets in te brengen had, was het goudhaantje Iris Dominicus die twee minuten voor tijd plots met een stuiterflats vanaf de rand van de cirkel de score opende.  Met haar eerste doelpunt in de Hoofdklasse zorgde ze daarmee voor de volle Brabantse buit.

Twee strafcorners in het eerste kwart, drie in het kwart dat volgde. Bovendien nog in overtal, toen de Tilburgse strafbank met Marloes Timmermans (groen) en Jeske van Bavel (geel) tegelijkertijd goed gevuld was. Rotterdam had voor rust al op voorsprong moeten staan. Aanvoerder Lotte de Heer baalde er als een stekker van. ‘Zelfs met twee man meer maken we ‘m niet. Dan weet je dat ‘ie ook aan de andere kant kan vallen. Maar we domineerden en waren absoluut veel beter dan Tilburg vandaag.’

Aanvoerder Lotte de Heer. Foto: Willem Vernes

Nog altijd geen HK-overwinning voor Rotterdam

De Rotterdamse captain heeft gelijk als je kijkt naar de vier corners in de tweede helft (zelfs nog een in de slotsecondes), een dot van een schotkans voor Amber van den Dijssel en pogingen van dichtbij via de sticks van Rebecca Huijgens en Annebregt Rietveld. De bezoekers waren beter, maar wachten na zes hoofdklassewedstrijden nog altijd op overwinning nummer één.

‘Als het ooit had moeten gebeuren, dan was het vandaag. Dat beseffen we ons maar al te goed’, geeft De Heer aan. ‘We moeten kijken hoe dit fout kon gaan. Of waarom het steeds fout gaat. We doen aardig mee in de Hoofdklasse, maar pakken telkens geen of een enkel punt.’

De havenstedelingen bungelen aan de onderkant van de ranglijst. Staan met twee punten op plek elf en presteerden het – net als KZ – nog niet om een overwinning te boeken. Rooskleuriger is het voor mede-promovendus Tilburg. Zij staan met de derde zege van het seizoen gewoon in het linkerrijtje.

Verslagenheid bij Rotterdam. Foto: Willem Vernes

Rotterdam mist vechtlust

Even terug naar die pijnlijke 58ste minuut. Heel graag blikt de aanvoerder er niet op terug. ‘Noem het een gelukje’, zegt ze. ‘Daar hebben zij goed van geprofiteerd. Dat lukt ons niet. Dat is het verschil. We zijn jong, moeten dit leren. We missen wat vechtlust. Feller zijn, een goal willen maken. Daar ligt het probleem.’

Heeft de club dan wel goed ingespeeld op de promotie? Had het niet – net zoals de tegenstander van zondag – nog meer moeten investeren? Dat vindt De Heer een lastige vraag. ‘Een echte spits erbij was welkom geweest. Maar we willen uitgaan van onze eigen kracht. Dus ja en nee. Het is een kwestie van tijd. We zijn een jonge groep met eigen meiden. Het komt er nu gewoon nog niet uit.’

De Heer is inmiddels bezig aan haar negende seizoen in de hoofdmacht. En zelfs na een zure nederlaag weet ze dat ze hier zo van droomde. ‘Ik geniet van iedere wedstrijd. Zelfs toen wel bij SCHC een pak op de broek kregen. En geloof me. Die punten komen vanzelf.’

Tilburg – Rotterdam 1-0 (0-0)
58. Iris Dominicus 1-0

Feest bij Tilburg. Foto: Willem Vernes