Tina Bachmann nieuwe coach SCHC Dames

Voormalig Duits international Tina Bachmann is  de nieuwe hoofdcoach van het eerste damesteam van Stichtsche. Dat heeft de club vandaag bekendgemaakt. Bachmann wordt geassisteerd door Xavier Reckinger en Maike Stöckel.  Stöckel is eind van vorig seizoen gestopt als speelster bij SCHC en blijft dus verbonden aan de club in het begeleidingsteam van de Bilthovense dames.

Bachmann komt over van het HTC Uhlenhorst, waar zij het Heren 1 onder haar hoede had. In Nederland speelde zij jarenlang voor Oranje Zwart, waar zij  als coach van Meisjes A1 3 keer landskampioen werd. Ook voormalig Belgisch international Reckinger heeft ervaring in de begeleiding van jeugd. Naast zijn functie bij SCHC blijft hij bondscoach van België onder 21.

Stephan van der Vat, voorzitter SCHC: ‘Met Tina, Xavier en Maike kiezen we voor gelouterde oud-internationals met een grote wil om te winnen, maar die ook bewezen hebben dat zij in staat zijn talentvolle jeugd naar een hoger niveau te brengen. Dat past bij onze visie dat we willen meedoen om het kampioenschap met een sterk team waarin structureel onze jonge speelsters worden ingepast.’


Wat vind jij? Praat mee...