Topper SCHC – Den Bosch uitgesteld vanwege coronagevallen

De topper in de Hoofdklasse Dames tussen SCHC en Den Bosch gaat zondag niet door vanwege coronagevallen bij de thuisclub. De competitieleiding van de KNHB heeft, na een verzoek van SCHC, vastgesteld dat minimaal zes spelers ontbreken vanwege een positieve test op het coronavirus en/of quarantaines. 

De wedstrijd tussen de huidige nummers een en drie van de ranglijst kan pas worden ingehaald op donderdag 22 april, vanwege het drukke competitieprogramma en de EHL-deelname van Den Bosch in het paasweekeinde.

Het duel tussen SCHC en Den Bosch is na de hervatting van de hoofdklassen eind januari het eerste duel dat vanwege coronagevallen moet worden afgelast. De KNHB maakte onlangs bij monde van directeur Erik Gerritsen nog bekend dat slechts 0,1% van alle coronatesten bij de Hoofdklasse-team, die nu verplicht voor elke speelronde alle spelers en begeleiders moeten testen, positief was.

De vereniging SCHC werd onlangs overigens ook al getroffen door een coronabesmettingen. Dat was voor het bestuur van de club Bilthovense club reden een week lang alle trainingen stil te leggen. Het eerste damesteam van de club trainde die week overigens wel gewoon door.

SCHC trad vrijdagavond ook al met een gehavende formatie aan tegen Hurley. De ploeg van coach Lucas Judge verloor met 2-0. 

Ziggo Sport naar Kampong – Amsterdam

Vanwege de afgelasting van SCHC- Den Bosch zet Ziggo Sport zondag haar camera’s neer bij het Hoofdklasse-treffen tussen Kampong en Amsterdam. In verband met de live-uitzending wordt die wedstrijd vervroegd van 12.45 uur naar 12.10 uur. De uitzending op Ziggo Sport begint om 12.00 uur. De presentatie is in handen van John van Vliet. Hij doet het commentaar bij dit duel samen met Tim Steens.

Renée van Laarhoven aan de bal, op de achtergrond Ilse Kapelle van Amsterdam tijdens de onderlinge oefenwedstrijd in januari. Foto: Koen Suyk

Ook hockey.nl zou naar Bilthoven afreizen. Wij kiezen nu zondag voor het interessante duel onderin de Hoofdklasse Dames tussen Victoria en HGC. In ons liveblog vanaf 12.45 uur kun je alle ontwikkelingen volgen. Ook wordt deze wedstrijd online via hockey.nl gestreamd.

 


12 Reacties

 1. lynnBosman

  Minimaal 6 vanwege corona, vandaag nog eentje bijgekomen? Volgens AD speelden Dicke, Zerbo, Roosen, Jansen en Richardson niet mee door corona. Maar goed, een topper is natuurlijk leukerr om naar te kijken wanneer dit echt een topwedstrijd is. Daar hebben we in de Hoofdklasse al te weinig van. Wel fijn dat Ziggo ons toch een wedstrijd laat zien :)

 2. nicovisch

  SCHC - Hurley overspelen

 3. kees

  Met terugwerkende kracht wedstrijden gaan benoemen die moeten worden overgespeeld?! En waarom dan? Omdat Schc verliest? Doe effe normaal man.... wees blij dat er nog een beetje wordt gespeeld, het is maar hockey.....

  1. conegut

   Omdat hurley in de basis slechter is. En omdat dit nu dus geen representatief beeld is van een normale krachtsverhouding.

 4. unplugged

  Belachelijk dat ze zo' n wedstrijd door laten gaan , pure competitie vervalsing . Pipi zal wel van Hurley zijn , triest .

  1. triple-double

   Triest? Belachelijk? Het is hoe het is met Corona. Teams weten dit van te voren en daar moeten ze het mee doen. Vervelend dat het gebeurd en fijn dat ze de topper hebben kunnen uitstellen met goedkeuring van Den Bosch, anders was het nogmaals vette pech.

 5. hockeyliefhebber12

  Als SCHC vrijdag ook min. 6 Corona-gevallen hadden gehad, dan was SCHC-Hurley ook niet doorgegaan, maar waarschijnlijk was dat dus nog niet het geval.

  1. Boearco

   Ze hadden zeker geen toestemming nodig van Den Bosch om uit te stellen. Daar gaat de KNHB over. Tot op heden heb ik geen klaagzang van SCHC gehoord, dat ze tegen Hurley moesten spelen. Je kunt daar wel grote vraagtekens bij zetten. Was dit wel veilig?

 6. nicovisch

  Hurley gefeliciteerd. Eindelijk gewonnen van SCHC.

 7. jobe

  Een competitie die zwaar vervalst is en waar ploegen die knokken om er niet uit te vliegen genaaid zijn als er teams geluk hebben met een goede uitslag. Wat een stupide gang van spelen van competitie. Het is inderdaad maar hockey. Dus gewoon kappen met die nep competitie.

  1. jebentzelfeenhockeyer

   Neem nog een glas azijn :)

 8. p-smits

  Op zich weer een mooie gelegenheid om de oorzaak van zeer matig spel en presteren extern te leggen. Of hadden de dames tegen Pinoke ook al corona?


Wat vind jij? Praat mee...