HK Dames PO 2.2: DEN BOSCH LANDSKAMPIOEN

Op een tropisch warme dag speelden Den Bosch en Amsterdam om 15.30 uur het tweede duel in de finale van de play-offs om het landskampioenschap gestart. Ook deze wedstrijd werd een prooi voor Den Bosch. Het werd 2-1 in het Stadion Oosterplas.

’70 Afgelopen. DEN BOSCH IS LANDSKAMPIOEN.

’69 Bij het uitverdedigen van de achterbal wordt Ellen Hoog hard geraakt. Hoog moet naar de kant.

’69 Julia Müller met misschien wel de laatste kans voor Amsterdam. Mislukt schot van Hoog belandt bij de Duitse, die ziedend uithaalt. Voorlangs.

’66 Lauren Stam als vliegende keeper. Amsterdam heeft nog vier minuten.

’62 Müller verliest de bal aan Keil, voor wie de weg naar het doel van Veenendaal vrij is. Haar flats richting de kruising wordt gered.

’59 Strafcorner Amsterdam! Welten pakt Thompson hard aan en dat wordt bestraft. De bedoeling leek een hard schot op Koning voor de rebound. Die komt niet, bal blijft liggen en nieuwe corner. Nummer 6. Knal van Müller via legguards Koning over zijlijn.

’56 Van der Hoek pikt een bal op in de cirkel. Haar push eindigt op de zijkant van het doel.

’53 En Charlotte Vega scoort uit de variant! Müller rechts van de paal op de ingerende spits. Bal rolt langzaam in het Bossche doel: 2-1.

’52 Direct daarna sticht Amsterdam gevaar in de Brabantse cirkel. Het levert ze hun derde strafcorner op. Schot Hoog komt vast te liggen onder doelvrouwe Josine Koning. Corner nummer 4 volgt.

’50 Marlies Verbruggen met de 2-0! Na balverlies van Kimberly Thompson loop Verbruggen richting cirkel. Müller maakt een overtreding in een poging de Bossche aanvaller te stoppen. Scheidsrechters geven voordeel en Verbruggen flatst binnen.

’48 Paumen staat weer en lijkt gewoon mee te blijven doen. Luid applaus.

’47 Strafcorner voor Amsterdam. Kitty van Male wordt buiten de cirkel onrechtmatig afgestopt door Pien Sanders. Snoeiharde geschoten bal van Julia Müller belandt op lichaam van Maartje Paumen, die kermend naar de grond gaat. Fysiotherapeut is erbij.

’40 Lidewij Welten versiert na een solo over de achterlijn de tweede strafcorner voor Den Bosch. Push Paumen te veel naar links. Aangever Keetels kan er niet bij.

’36 Tweede helft is van start!

RUST. Den Bosch leidt met 1-0 dankzij een doelpunt van Imme van der Hoek

’27 En de eerste corner van Den Bosch, terwijl Lidewij Welten net buiten het fluitsignaal nog op de lat slaat. Sleep van Paumen richting de rechterkruising en Veenendaal redt weer eens.

’23 Weer Imme van der Hoek met een kans, maar dit keer verdwijnt haar inzet naast het doel.

’22 Marloes Keetels mag twee keer met haar backhand uithalen, maar Veenendaal redt.

’19 Direct na de waterpauze tikt Imme van der Hoek een voorzet van rechts glijdend binnen: 1-0.

’18 Gigantische kans voor Sian Keil, die komt inglijden op een voorzet van Frederique Matla. Anne Veenendaal komt op tijd haar doel uit en redt. Meteen daarna waterpauze.

’10 In één aanval kansen voor Kitty van Male en Maria Verschoor, maar hun inzetten missen nog kracht.

‘8 Sian Keil wordt met groen naar de kant gestuurd na een overtreding op Felice Albers.

‘4 Amsterdam haalt de eerste strafcorner na een zorgvuldige aanval. Ellen Hoogs inzet gaat via een Bossche verdediger over de achterlijn.


Wat vind jij? Praat mee...