Van den Heuvel (16) helpt SCHC aan punt tegen Den Bosch

Nog altijd zonder vijf geblesseerde speelsters leek SCHC zondagmiddag vijf minuten voor tijd, door een doelpunt van Sanne Koolen (1-2), ten onder te gaan tegen landskampioen Den Bosch. Maar de 16-jarige Maud van den Heuvel redde in de slotfase verdiend een punt voor Stichtsche (2-2).

Een klaterend applaus klonk vanaf het terras voor het clubhuis van de Bilthovenaren, toen de speelsters van SCHC bezig waren aan hun ereronde. Zonder Laurien Leurink, Ginella Zerbo, Pien Dicke, Mascha Sterk en Famke Richardson, en met een absurd hoog aantal van zeven speelsters van achttien jaar of jonger, was het de thuisploeg gelukt een punt uit het vuur te slepen tegen topploeg Den Bosch. Strafcornerkanon Yibbi Jansen – als veldspeelster de laatste tijd enorm gegroeid – nam haar ploeg bij de hand.

Vlak voor het eind van het eerste kwart incasseerde de jonge ploeg van Lucas Judge een klap, toen het vanaf kop cirkel Frédérique Matla was die de openingstreffer maakte, na een sterke fase van Stichtsche. De sleeppush van Matla bleef even in haar krul hangen, waardoor hij een curve kreeg en keepster Alexandra Heerbaart het nakijken had: 0-1.

Frédérique Matla juicht na haar openingstreffer voor Den Bosch tegen SCHC. Foto: Bart Scheulderman

Gelijkmaker Yibbi Jansen

In plaats van dat de Bilthovenaren hun koppies lieten hangen, wat bij hen soms het geval is, versierden ze al snel in het tweede kwart hun eerste strafcorner. Op de kop van de cirkel meldde sleepfenomeen Jansen zich. Met een lage sleeppush zette ze verdiend de 1-1 op het scorebord.

Een paar minuten later was SCHC-speelster Elzemiek Zandee op weg naar de 2-1, nadat Den Bosch een strafcorner kreeg en stopper Pleun van der Plas de bal onder haar stick door liet glippen. De bal kwam in de stick van Zandee terecht, die het hele veld overstak. Er ontstond een drie-tegen-twee-situatie, maar in plaats van de bal af te geven, koos Zandee voor een backhandschot, dat door keepster Josine Koning met haar voet werd gered.

Vervolgens was het aan Alexandra Heerbaart te danken dat het geen 2-1 voor Den Bosch werd. Achtereenvolgens op kansen voor Matla, Joosje Burg en Laura Nunnink bracht de keepster van SCHC redding. Van dichtbij kreeg Lidewij Welten haar stick net niet tegen een voorzet van Pien Sanders, waardoor ook haar kans geen doelpunt opleverde.

Yibbi Jansen (SCHC) trekt de stand gelijk tegen Den Bosch: 1-1 Foto: Bart Scheulderman

Goal van 16-jarige Maud van den Heuvel

Uit een strafcorner flatste verdediger Sanne Koolen vijf voor minuten voor tijd alsnog de 1-2 binnen, een bal die een paar centimeter achter de lijn werd weggehaald door de verdediging SCHC. Het leek de genadeklap te zijn voor de Bilthovenaren, die dapper streden tegen Den Bosch. Maar één minuut voor tijd viel de 2-2 toch.

Een prachtig schot van Jansen vanaf de kop van de cirkel werd bij de tweede paal in de lucht binnengetikt door Van den Heuvel. Voor de neutrale kijker was het de ultieme ontknoping van een heerlijke wedstrijd.

SCHC – Den Bosch 2-2 (1-1)
17. Frédérique Matla (sc) 1-0
21. Yibbi Jansen (sc) 1-1
65. Sanne Koolen (sc) 2-1
68. Maud van den Heuvel 2-2


Wat vind jij? Praat mee...