Verschoor schiet Amsterdam naar eerste prijs van dit seizoen

De vrouwen van Amsterdam hebben hun eerste prijs van het seizoen binnen. De ploeg van Robert Tigges won zondagochtend in Rotterdam de finale van het ABN AMRO Hockey Weekend. In de finale werd gewonnen van Klein Zwitserland: 1-0.

Maria Verschoor zorgde vroeg in de wedstrijd – al na zeven minuten – voor de eerste goal in de eindstrijd, waarin Amsterdam het nog moest stellen zonder Lauren Stam en Felice Albers.

De uithaal van Verschoor in de verre hoek bleek dus ook de enige treffer te zijn. Na dat goede begin van Amsterdam zakte het tempo weg en werd het een gezapige en rommelige wedstrijd, waarin de kansen schaars waren.

Foto: Willem Vernes

Dat veranderde in de slotfase waarin KZ nog een keer vol gas gaf. Coach Jorge Nolte haalde z’n keeper eruit en dat resulteerde in spectaculaire laatste minuten, waarin de formatie uit Den Haag twee strafcorners kreeg. Die leverden echter geen resultaat op, waardoor Amsterdam met de schrik vrijkwam en de Jan Hagendijk-trofee in ontvangst mocht nemen.

Overige uitslagen dames:

Plek 3-4: SCHC – Victoria 4-3
Doelpunten SCHC: De Waard (2), Jansen, Homma
Doelpunten Victoria: Jankunas, Van Eijck, Van den Brand

Plek 5-6: Den Bosch – Pinoké 3-0
Doelpunten Den Bosch: Omrani, Matla, Sanders

Plek 7-8: hdm – Hurley 1-2
Doelpunten Hurley: Van Asperen, Martin
hdm: Van Nes

Plek 9-10: Bloemendaal – HGC 0-5
Doelpunten: Chamberlain (2), Gort (2), Schlatmann

Plek 11-12: Kampong – Oranje-Rood 2-0
Doelpunten: Romang, Van der Veldt


4 Reacties

 1. Nvanas012

  Mooie goal was het!

 2. charliejanssen

  Het wordt misschien eens tijd voor OR dames 1 dat ze elkaar flink de waarheid vertellen. Het spel is prima en mooi verzorgd, zo ook vandaag weer, maar hockeyen doe je samen en niet alleen. Samen aanvallen en samen verdedigen. Het is nog maar de voorbereiding, maar de coach moet er snel voor zorgen dat ze voor elkaar door 't vuur gaan!

  1. jobe

   Tina Bachmann wordt gemist.

 3. RoelVictoria

  Doelpunten Victoria: Julieta Jankunas, Sabine v Eijck, Renee vd Brand 😁


Wat vind jij? Praat mee...