Verschoor schiet Amsterdam naar eerste prijs van dit seizoen

De vrouwen van Amsterdam hebben hun eerste prijs van het seizoen binnen. De ploeg van Robert Tigges won zondagochtend in Rotterdam de finale van het ABN AMRO Hockey Weekend. In de finale werd gewonnen van Klein Zwitserland: 1-0.

Maria Verschoor zorgde vroeg in de wedstrijd – al na zeven minuten – voor de eerste goal in de eindstrijd, waarin Amsterdam het nog moest stellen zonder Lauren Stam en Felice Albers.

De uithaal van Verschoor in de verre hoek bleek dus ook de enige treffer te zijn. Na dat goede begin van Amsterdam zakte het tempo weg en werd het een gezapige en rommelige wedstrijd, waarin de kansen schaars waren.

Dat veranderde in de slotfase waarin KZ nog een keer vol gas gaf. Coach Jorge Nolte haalde z’n keeper eruit en dat resulteerde in spectaculaire laatste minuten, waarin de formatie uit Den Haag twee strafcorners kreeg. Die leverden echter geen resultaat op, waardoor Amsterdam met de schrik vrijkwam en de Jan Hagendijk-trofee in ontvangst mocht nemen.