Wéér sleutelrol voor Victoria-speelster Van Eijck: ‘Ik verbaas mezelf’

Victoria heeft zaterdagmiddag de laatste plaats overgedragen aan Laren na een 2-1 winst op Kampong. Eén van de hoofdrolspeelsters was opnieuw Sabine van Eijck, die dinsdag tegen Bloemendaal met twee goals ook de wedstrijd al besliste. Kampong leek dinsdag na de winst tegen Laren de sportieve crisis enigszins te hebben afgewend, maar gaf zaterdag niet thuis en staat nu alsnog elfde, onder Victoria, dat naar de tiende plaats klom.

Middenvelder Van Eijck blinkt normaal gesproken niet uit in scoren. Nu kwam ze in de 37ste minuut dribbelend de cirkel binnen en schoot ze met een laag schot de bal door de benen van Kampong-keepster Ayeisha McFerran (1-0), die juist goed stond te keepen.

Van Eijck weet zelf ook niet wat haar deze week overkomt, zei ze na het laatste fluitsignaal. ‘Het is niet normaal. Normaal scoor ik nooit. Laat staan drie keer in één week. Tegen Bloemendaal maakte ik er opeens twee in één wedstrijd. En vandaag wéér één. Dat contrast is natuurlijk groot. Ik heb mezelf echt verbaasd.’

Sabine van Eijck heeft voor de derde keer in één week gescoord. Foto: Willem Vernes

Vooral in de beginfase was Victoria sterker dan Kampong

Zeker drie goede kansen kreeg Victoria al in het eerste kwart, waarin de thuisploeg op voorsprong had moeten komen. De grootste kans was voor Julie van Putte. Uitblinker aan de kant van Kampong was toen keepster en Iers international Ayeisha McFerran, die alle drie de pogingen onschadelijk maakte. Twee keer deed ze dat met haar voet en één keer zittend op de grond.

Door een groene kaart voor Victoria kwam Kampong in het tweede kwart beter in de wedstrijd. De ploeg van Pieter Bos loste één keer een schot op doel en sloeg ook een keer voorlangs. Dat waren zeker kansjes, maar niet zulke grote als Victoria daarvoor had gehad. Het tweede kwart was als kijker sowieso niet om van te smullen.

Lennard Poillot – coach van Victoria – heeft na de winst een lach op zijn gezicht. Foto: Willem Vernes

Aan het begin van het derde kwart brak de wedstrijd open. Van Eijck – die dinsdag met twee goals tegen Bloemendaal haar ploeg al naar de eerste winst van het seizoen had geleid (0-2) – dribbelde de cirkel binnen en sloeg de bal over de grond door de benen van McFerran. Groot was de vreugde bij Victoria, dat zichzelf eindelijk beloonde.

Wat Kampong daar in het derde kwart tegenoverstelde, waren twee corners achter elkaar en even later wéér een corner. Eén bal werd niet gestopt en een variant mislukte. De uitvoeringen waren onvoldoende om Victoria pijn te doen.

Captain Daphne Voormolen knuffelt keepster Hannah Klunder. Foto: Willem Vernes

 

Prachtig dat we in één week twee keer hebben gewonnen. Hier krijgen we energie van. Sabine van Eijck

Een overtreding van Malou Pheninckx in het laatste kwart, waardoor Kampong even met tien man verder moest, maakte het er niet makkelijker op voor de ploeg uit Utrecht. Even later stond Victoria-captain Daphne Voormolen op door haar ploeg op 2-0 voorsprong te zetten. In een zee van sticks duwde ze de bal in het doel.

Er was toen nog een minuut of tien te spelen. De wedstrijd leek beslist, maar Renée van Laarhoven pushte namens Kampong een strafcorner binnen (2-1). De sterke fase na de 2-0 achterstand kwam veel te laat, waardoor de winst knap naar Victoria ging.

Van Eijck: ‘Tijdens de coronabreak hebben we elkaar diep in de ogen gekeken. We moesten stappen zetten. Dat hebben we nu wel gedaan. Prachtig dat we in één week twee keer hebben gewonnen. Hier krijgen we energie van. We staan nu zelfs boven Kampong en Laren. Dat is precies wat we willen. We gaan er alles aan doen om in de Hoofdklasse te blijven.’


13 Reacties

 1. emmer

  Laren en Kampong...... Foei, ga je schamen!

  1. coach-devries

   Schamen? Het is gewoon niet beter momenteel.. Kampong verliest al jaren hun betere speelsters, en de focus vd club is weer helemaal terug op de mannen gericht. En Laren was voorafgaand aan het seizoen toch al de gedoodverfde kandidaat voor plek 11/12!? Geld op, zwalkend- tot geen beleid, coach vertrokken en ga zo maar door. Hebben ook 3 of 4 jaar op rij elke keer behoorlijk aan kwaliteit ingeleverd..

  2. stekel

   Gaat top bij Kampong ! Zowel Dames als Heren.. flow is goed.

 2. RoelVictoria

  Hoe zo schamen ...? Ik weet niet of je de wedstrijd tegen bloemdaal gezien hebt. Bloemendaal is misschien 5x in de Victoria cirkel geweest zonder gevaarlijk te worden. En dat was de verdienste van Vic. In de wedstrijd vanmiddag was Vic misschien minder dominant maar Kampong heeft weinig gecreëerd. En ook dat lag niet alleen aan het onvermogen van Kampong. Dus je opmerking raakt kant nog wal!

  1. Boearco

   Schamen omdat Bloemendaal en Kampong betere spelers hebben. Absoluut knap van Victoria.

 3. lynnBosman

  De elfde plek voor Kampong met deze selectie is toch ook om te schamen? Ik ga niet zeggen dat ze een play off kandidaat zijn, maar had er wel meer van verwacht. Natuurlijk zijn Oliva, v Wijk en Fillet (hoewel zij vaak geblesseerd was) na het seizoen van 2019 vertrokken, maar volgens mij is de selectie vanaf 2019/2020 intact gebleven. De grote ster van het team is er nog steeds. OR doet het ook niet veel beter zonder Moes en voormalig sterspeelster Nunnink maar winnen wel de wedstrijden die ze moeten winnen. Prima gedaan door Victoria. Laren is vergane glorie met een hele matige selectie. Daar kun je niet veel van verwachten.

  1. coach-devries

   'De grote ster' was uiteraard Oliva. Verder Tidi ook nog vertrokken, en Heerbaart. Eerder natuurlijk Veen al.. opgeteld bij de namen die je zelf al noemt blijft er niet heel veel over lijkt mij. Zet daar dan nog een onervaren begeleiding op, en je kunt zomaar een seizoen als dit hebben.

 4. ericst29

  Kijk eens even, zo kan je dus als team ook uit de hockey lockdown te voorschijn komen! Hulde aan Victoria.

 5. lynnBosman

  coach-devries: ik zeg dan ook niet dat ze een play off kandidaat zijn, maar met nagenoeg dezelfde selectie stonden ze voor de coronastop in 2020 op plek 7. Met deze selectie zou je toch om de plaatsen 5 tm 9 mee moeten doen en is plek 11 echt niets om naar huis over te schrijven. Ze hebben nog steeds naar mijn mening de grote ster Pheninckx, v Laarhoven, Zuidhof, Mosch om er een paar op te noemen. Trouwens ik dacht dat Tiddi nog op de spelerslijst 2020/2021 van Kampong zag staan, maar ik denk niet dat dat het verschil is met vorig seizoen. Qua begeleiding heb je een goed punt. En inderdaad hulde aan Victoria!

 6. AvA

  Leuk voor meisje v Eijck! Dat missen ze bij Laren, niemanddie kan scoren.

  1. opleidenkey

   Iets tegen Laren?

 7. RoelVictoria

  ‘meisje v Eijck’ ?....heeft u het hier over een kleuter? Om oVer de andere zin nog maar te zwijgen: ze missen niemand die kan scoren...???

 8. jobe

  Wat een haat allemaal. Vrede op aarde. We zijn net op een later white Christmas getrakteerd. Geniet van dit geluksmomentje. 😘


Wat vind jij? Praat mee...