Victoria nog altijd op nul punten: ‘Het moet een kéér lukken’

Verslagen bleef Victoria-aanvoerder Daphne Voormolen op het veld liggen, na het laatste fluitsignaal tegen Laren (2-1 verlies). Dat een paar seconden daarvoor als laatste stuiptrekking haar strafcorner op de buitenkant van de paal eindigde, kwam hard bij haar binnen.

‘De gifbeker is nog niet leeg’, zuchtte Voormolen, nadat Victoria van de twee ploegen de ongelukkigste bleek. Omdat Victoria in de tweede helft naliet de 2-2 te maken, deden twee tegengoals in het tweede kwart de hekkensluiter uiteindelijk de das om. ‘We geloven er heilig in dat die punten gaan komen. Het moet een kéér lukken.’

Daphne Voormolen vorig seizoen na een doelpunt tegen HGC. Foto: Willem Vernes

Op sommige momenten spelen we beter hockey dan vorig seizoen. Victoria-aanvoerder Daphne Voormolen

Voorzichtig gaan de gedachten van hockeyvolgers al uit naar vorig seizoen. Toen pakte HGC pas na de winterstop voor het eerst een punt. De cijfers van Victoria zijn nu nul uit zes. Vooral de wedstrijd tegen Amsterdam deed de wenkbrauwen fronsen. Ondanks versterkingen als Elin van Erk, Dominique de Vries en de Argentijnse Estefania Cascallares ging Victoria er met 10-1 hard af.

Wat ook niet meehielp, is dat HGC ondertussen van de zes wedstrijden er drie wist te winnen. Victoria houdt de moed erin door niet te veel naar de uitslagen te kijken. Voormolen: ‘We moeten in onszelf blijven geloven. Dat is de enige manier hoe je als team bij elkaar kunt blijven. Natuurlijk zien we heus wel wat de andere uitslagen zijn. Voor ons is het zuur dat HGC al een paar keer gewonnen heeft. De jonge meiden in het team zijn daar misschien meer mee bezig dan ik. De enigen die het kunnen veranderen, zijn wijzelf.’

Vooral de tweede helft van de wedstrijd tegen Laren biedt perspectief. Opvallend was hoeveel ballen Victoria veroverde op de helft van de tegenstander. Voormolen: ‘We zetten superhoge druk. Ik wil het geen blufhockey noemen, maar in de press is het dat wel een beetje. Van tegenstanders horen we dat iedereen daar bang van wordt. Op sommige momenten spelen we beter hockey dan vorig seizoen. Dat is het gekke. Ons mankement is dat we onszelf niet belonen.’

Victoria-coach Lennard Poillot. Foto: Koen Suyk

Zelf voel ik geen druk om te winnen. Zo’n coach ben ik niet. Victoria-coach Lennard Poillot

Ook coach Poillot vindt dat Victoria beter hockeyt dan vorig seizoen. ‘De kwaliteit van ons hockey is de laatste periode bizar gegroeid. We komen vaker in de cirkel van de tegenstander. Vorig jaar kwamen we uit counters vooral uit in een lege cirkel. Nu spelen we beter, waardoor het daar drukker is. In de kleine ruimte moeten we nu beter zien te worden, om te kunnen scoren.’

Desondanks is Laren natuurlijk één van de weinige ploegen tegen wie Victoria punten had kunnen pakken. Met het oog op de ranglijst hebben de Rotterdammers zichzelf geen dienst bewezen door zondag te verliezen. Op de vraag hoe hij de druk bij zijn ploeg probeert weg te halen, antwoordt Poillot:

‘Zelf voel ik geen druk om te winnen. Zo’n coach ben ik niet. Dus hoe houd ik de druk weg? Door te zijn wie ik ben. Als je als speelster je lol op zondag alleen maar haalt uit het resultaat van de wedstrijd, is dit een heel vervelend seizoen. Ik hoop dus dat ze hun plezier ook ergens anders uit halen. Ikzelf doe dat wel in ieder geval. Dat probeer ik ze ook mee te geven. Je moet je plezier halen uit het feit dat je op het hoogste niveau hockeyt en dat je elke week beter wil worden. Winnen is ons tot nu toe niet gegeven.’


11 Reacties

 1. RoelVictoria

  Ik heb er alle vertrouwen in !!!! Jullie gaan zeker punten pakken.

 2. mark-j

  Victoria gewoon je eigen ding blijven doen en niet meegaan in de waan van de gekte van aantal hockeyclubs. HGC moest kort geleden de eigen leden nog " afperste" voor extra contributie . Dames 1 stond het niet afgemaakte afgelopen seizoen op degraderen. Gevolg : nieuw team werd bij elkaar gekocht .Victoria dan maar degradatie met een gezonde clubkas welke er is voor de hele club en niet alleen voor de vaandel teams. Houd vertrouwen en plezier . Succes !

  1. arnoldS

   Nou nou gekocht gekocht. HGC zal eerst investeren in hun heren, maar die staan al jaren los van de club begroting. Het aantrekken van de de nieuwe coach zal wel het verschil zijn geweest. Die heeft besloten de selectie te vernieuwen. Vic is gewoon te matig. Te goed voor de promotieklasse, maar te weinig voor de hoofdklasse. Gewoon accepteren dat je het ene jaar een top jaar hebt en het andere matig.

 3. g-hockeyfan

  Realistisch gezien hoeven ze alleen maar Laren te verslaan in de bijbehorende wedstrijd en het ene punt ergens anders te pakken. Niet onmogelijk. Ervan uitgaande dat Laren geen bonuspunten scoort.

 4. g-hockeyfan

  Ik veronderstel dat ze ook moeten hopen dat de competition na de winter niet wordt afgelast.

 5. GlasHalfvol

  De vraag is alleen of Victoria kan winnen van Laren. Ik heb ze beiden zien spelen en Laren speelt (voor mij) veel beter hockey dan Victoria.

 6. BobVVV

  @Mark-J Quote AD 15 maart 2019: "Victoria verhoogde de contributie eind vorig seizoen al en roept de leden nu op om daarnaast minimaal vijf jaar lang een jaarlijkse gift te doen. Volgens de club heeft ‘een fiks aantal leden’ hier gehoor aan gegeven. ,,Het gaat om een belastingvrije schenking. Die heeft al enkele tienduizenden euro’s opgeleverd’’, zegt Reimers. ,,We verwachten de schuld aan het einde van het seizoen af te lossen. Dan zijn we de gezondste vereniging van Nederland.’’ https://www.ad.nl/rotterdam/hockeyclub-rotterdam-grijpt-in-vanwege-geldzorgen-leden-moeten-50-euro-betalen~ad788b9f/ Boter op je hoofd hebben.......?

 7. mark-j

  @BobVVV . HGC had een groot tekort en zette haar leden voor het blok met een tussentijdse contributie verhoging. Victorie vraagt een vrijwillige bijdrage zoals ik uit jouw tekst lees. Veel clubs in heet Nederland hebben contributies verhoogd en Victoria zal daar ook 1 van geweest zijn. Mijn punt is dat HGC een elftal bij elkaar koopt/kocht terwijl er nog niet zo lang geleden een zeer groot tekort was . Victoria doet dit dus niet , sterker nog men wil gezond worden zo lees ik uit jouw tekst . En neen , ik heb geen Victoria link en ook niets met of tegen HGC. Ik schets de situatie van bijna gedegradeerd naar een volledig gekocht elftal.

  1. Badwaiter

   En wie zegt dat het de leden van HGC zijn die (middels hun contributie) dat elftal hebben gekocht? Ooit wel eens gehoord van rijke investeerders die een club en z’n hoofdklasse team(s) een warm hart toedragen?!

 8. Badwaiter

  Bovendien, waar komt die onzin van “volledig gekocht elftal” vandaan! Vlg mij heeft HGC zeker 8 a 9 meiden spelen die uit de eigen jeugd komen. Herinner me dat MA1 een paar jaar geleden kampioen van Nederland werd door DB en Adam te verslaan. En ook ik heb niks met of tegen HGC.

 9. misha-van-oostveen

  Grappig dat de coach zich absoluut niet druk maakt maar de omgeving wel 😉. Zowel Victoria, Laren als HGC zullen kelderploegen blijven. Geluk en vorm vd dag bepalen of ze HK blijven spelen. Of ze dat moeten willen? Coach Victoria kan wel zeggen dat spelplezier niet vh resultaat afhankelijk is maar geloof me: geen speelster blijft supergemotiveerd van meer dan 20 keer verliezen.


Wat vind jij? Praat mee...