Victoria zet grote stap naar lijfsbehoud na zege op Kampong

Victoria heeft een enorme stap gezet naar lijfsbehoud. De ploeg van Lennard Poillot boekte een zwaarbevochten zege bij Kampong: 0-1. De winnende treffer viel vlak na rust, via Daphne Voormolen.

Victoria toonde in de eerste minuten absoluut geen ontzag voor Kampong. In tegendeel zelfs. De Rotterdamsen probeerden Kampong meteen bij de keel te grijpen en kregen binnen de minuut een reuzenkans op de openingstreffer. De thuisploeg had het aan Ayeisha McFerran te danken dat een pijlsnelle 0-1 werd voorkomen. Victoria toonde dus haar spierballen, zette heel hoog – Australisch hoog – druk en gaf leuke kaatsballetjes. De toon was dus gezet voor een dampende degradatiekraker.

Pas na een minuut of tien ontworstelde Kampong zich aan die greep van Victoria. De Utrechters werden gevaarlijker, kregen een corner – die vrij zacht werd gepusht door Renée van Laarhoven – maar imponeerden niet. Het aantal kansjes was op een paar vingers te tellen. Ondertussen kreeg ook Victoria nog een aardige mogelijkheid, toen de Argentijnse Estefania Cascallares de eerste corner voor de Rotterdamsen haalde. Helaas voor de bezoekers zat topschutter Daphne Voormolen juist op dat moment op de bank en leverde die mogelijkheid – mede daardoor – niets op.

‘We moeten eruuiitt’

‘Kom dames! We moeten eruuiitt!‘, jutte de vocaal zeer aanwezige Poillot zijn ploeg op. Een aanwijzing die zijn vrouwen na rust ter harte namen. Want na vier minuten in het derde kwart zorgde een curieuze situatie voor de openingstreffer van de ploeg uit Rotterdam. Een schier ongevaarlijk schotje van Voormolen glipte zo langs de legguards van McFerran waardoor de 0-1 een feit was.

Daphne Voormolen juicht na haar treffer. Foto: Bart Scheulderman

De beer was daarmee los. De wedstrijd werd, zoals je ‘m verwacht in de onderste regionen. Fysieke duels. Harde klappen. Knokhockey. Niet inhouden, maar pompen. ‘Slim, slim, slim!’, probeerde Kampong-assistent Marieke Dijkstra haar ploeg bij te sturen. De aanvalsdrift van Kampong leverde in dat derde kwart onder meer een serie van drie corners op, maar die zorgden allemaal niet voor het gewenste resultaat. Luna Fokke was er het dichtst bij, maar haar schot spatte uiteen op de paal.

Schor

Hij komt eraan‘, riep Waasdorp twaalf minuten voor tijd hoopvol vanaf de bank, na een mislukt schotje van Mabel Brands.  Poillot was toen allang niet meer de enige die zijn stembanden schor schreeuwde. Victoria piepte en kraakte, maar had nog net genoeg energie om Kampong-aanvallen te ontregelen. Net dat stickje ertussen. Net die overtreding. Net die ros over de zijlijn.

Drie minuten voor tijd ramde Alma Fenne de laatste Kampong-kans voorlangs het doel van Victoria. Het was zoals Kampong dit seizoen zo vaak, ook voor de komst van Waasdorp en Dijkstra, speelde. Net niet. Weer net niet. Daardoor overleefde Victoria de stormloop, die liefst twee kwarten duurde.

Daphne Voormolen, Marise Weijschede en Elin van Erk vieren de zege op Kampong. Foto: Bart Scheulderman

Na het laatste fluitsignaal vielen de Rotterdamse dames elkaar in de armen. Lijfsbehoud is met zeventien punten en plek acht nu heel dichtbij.


6 Reacties

 1. llinders

  Proficiat Victoria heel erg verdiend en geen gekke dingen gedaan zoals de coach vervangen. Gewoon doen waar ze goed in zijn. Er zijn geen play-outs maar misschien lukt het zelfs om boven die streep te blijven. Een voorbeeld voor andere verenigingen. Volgend seizoen spelen de dames van Victoria wel hoofdklasse.

  1. kunstgrasisnep

   Verdiend was het natuurlijk niet. Dat doe je als je speelt om te winnen...... en dan wint. Kampong gaf nagenoeg geen kans weg, speelde om te winnen maar zoals het verslag terecht stelt, het was zoals eigenlijk al het hele seizoen; net niet. Als kampong er 3 had gemaakt, met alle strafcorners en cirkelmogelijkheden die er waren, had het ook een goede afspiegeling van krachten en mogelijkheden geweest, Maar het was net niet. Het houdt het spannend onderin. Voor laren lijkt het doek gevallen met nog wedstrijden tegen schc en den Bosch. De rest zou nog wat kunnen rouleren van plek maar zullen het wel gaan redden

  2. aleksfiege@me.com

   Goed gedaan, hard gewerkt en daarvoor beloond. Mooie tweede seizoens helft!

  3. urge

   Ben het niet helemaal met je eens, Kampong was overduidelijk beter, alleen de afronding zat er niet in, de verschillen waren niet heel groot. Kijk dat ze winnen zegt natuurlijk ook wat in positieve zin, maar het kwartje kon 2 kanten op vallen. Daarnaast dat kampong de coach heeft vervangen zegt denk ik meer over de club, dan de prestaties van een team...

  4. Avdd

   Dus Victoria speelde om te verliezen? Spelen om niet te verliezen is ook om te winnen.


Wat vind jij? Praat mee...