Vogel over haar backhand: ‘Had niet verwacht dat hij er zó in ging’

Een solo vanaf eigen helft van verdediger Vanessa Blockmans en een heerlijke backhand van aanvaller Djoeke Vogel leidden vrijdagavond in de eerste minuten van de wedstrijd tegen HGC de hockeyshow van Laren in. Aan het aantal van vijf competitiegoals, gemaakt in dertien wedstrijden, voegde de hekkensluiter opeens vier doelpunten toe (2-4 winst).

De twaalf verliespartijen van de afgelopen maanden hadden er ingehakt, gaf de kleine aanvaller Djoeke Vogel (23) vrijdagavond toe in het clubhuis van HGC. ‘Op een gegeven moment denk je: waar moet je het nog vandáán halen?’, verzuchtte ze.

Vervolgens brak in haar gezicht de zon door. ‘Nou, uit dit soort wedstrijden dus. We hebben verdiend gewonnen.’

Djoeke Vogel maakt de 1-4. Foto: Bart Scheulderman

Heerlijke solo van Vanessa Blockmans ook het terugkijken waard

Kort na de wedstrijd verzamelde zich buiten de lijnen een groepje speelsters van Laren rondom een mobiele telefoon. Allemaal wilden ze het doelpunt van Vogel terugkijken, de 0-2 gemaakt in de derde minuut, na een fantastisch begin van Laren. Uit een moeilijke hoek schoot Vogel de bal met haar backhand steenhard en hoog in de hoek, langs HGC-keepster Anke van Goudoever.

‘Ik had niet verwacht dat hij er zó in zou gaan. Ik hoopte eigenlijk op een rebound’, zei Vogel. ‘Ik had dit niet durven dromen. Dit is goed voor mijn zelfvertrouwen.’

Ook de 0-1 van verdediger Vanessa Blockmans was een pareltje. De Belgisch international zette vanaf eigen helft een dribbel in die zou uitmonden in de 0-1. Een heerlijke solo, waarbij ze op snelheid vijf tegenstanders passeerde.

‘We hadden op video gezien dat HGC in het midden veel ruimte weggeeft’, zei de 18-jarige Blockmans. ‘Daar wilden we gebruik van maken. Ik dacht: ik zet het gewoon op een lopen en ik zie wel waar ik uitkom. Haha. Ik denk dat dit het mooiste doelpunt is dat ik ooit heb gemaakt.’

Laren viert de 2-4 winst op HGC. Foto: Bart Scheulderman

‘We zijn altijd positief gebleven’

Dat Laren uitgerekend nu behoorlijk efficiënt was, is voor de ploeg zelf niet iets dat uit de lucht kwam vallen, vertelde Vogel. De afgelopen weken heeft Laren veel getraind op het maken van doelpunten. Ook is oud-topspits en ex-international Kim Lammers aan de technische staf toegevoegd.

‘De afgelopen weken zijn we echt aan de bak gegaan met scoren. We hebben vooral hard gewerkt om de bal voor het doel te kunnen krijgen. Dat was één. Twee was om er vervolgens iets mee te doen. Eindelijk worden we nu beloond’, zei Vogel, die zelf behalve de 0-2 ook de 1-4 maakte, een typische spitsengoal: wachtend op de doellijn om te kunnen tippen.

Door de winst is de achterstand van Laren op Kampong verkleind naar één punt. Zondag wacht Hurley. De week daarna Victoria. Vogel: ‘We zijn altijd positief gebleven. Hier krijgen we een enorme boost van. Het kán nog.’