Round-up HK (D): zege A’dam, geen winnaar HDM-Den Bosch

Koploper Amsterdam blijft winnen. De ploeg van coach Robert Tigges boekte zaterdag In de Hoofdklasse Dames de vijfde overwinning op rij. In het Wagener Stadion werd Bloemendaal met 3-1 verslagen. In Den Haag bleef landskampioen Den Bosch steken op 1-1 tegen HDM.

HDM – Den Bosch 1-1

Voor het eerst sinds 7 november 1993 pakte HDM in eigen huis weer een punt tegen Den Bosch. Destijds bleef het 0-0. Dit keer eindigde het duel in 1-1. Na twee nederlagen op rij van 5-0 was dit een mooie opsteker voor de ploeg van Ivar Knötschke. Good old Pien van Nes zette HDM met een rake strafcorner op voorsprong. De gelijkmaker kwam van de stick van Frédérique Matla. Het was haar tweede competitiegoal van het seizoen en haar 249ste officiële doelpunt in haar loopbaan. Landskampioen Den Bosch leed voor de derde keer in vijf competitieduels puntenverlies.

18. Pien van Nes 1-0 (sc)
39. Frédérique Matla 1-1

Amsterdam – Bloemendaal 3-1

Amsterdam bleef voor 27ste maal op rij ongeslagen tegen Bloemendaal (W26 G1). In de onderlinge duels was de 3-1 zege alweer de achttiende overwinning op rij voor de Amsterdamsen. Bloemendaal kwam nog wel op voorsprong via Nine Rijna, maar mede dankzij twee doelpunten van Michelle Fillet bleven de punten in Amsterdam. Fillet heeft dit seizoen al zes goals gemaakt en is daarmee voorlopig topscorer in de Hoofdklasse. Bloemendaal leed haar derde nederlaag van het seizoen.

14. Nine Rijna 0-1
20. Michelle Fillet 1-1
33. Freeke Moes 2-1 (sc)
35. Michelle Fillet 3-1 (sc)

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de vijfde speeldag in de Hoofdklasse Dames en het eerste deel van de zesde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...