Round-up HK (D): SCHC ruim langs KZ, eerste nederlaag Pinoké

De dames van Pinoké hebben hun eerste competitienederlaag geleden. In het Amsterdamse Bos gingen de Steekneuzen zaterdag met 2-0 onderuit tegen de buren van Amsterdam, dat de zesde overwinning op rij boekte. Dat deed ook koploper SCHC. De ploeg van coach Lucas Judge won met 8-0 van hekkensluiter Klein Zwitserland, dat hierdoor nog puntloos is.

Pinoké – Amsterdam 0-2

Pinoké stond in de Bosderby met vertrouwen aan de afslag. In de laatste twee onderlinge competitieduels bleven de Steekneuzen ongeslagen tegen de buren van Amsterdam. Dit keer incasseerde Pinoké een 0-2 nederlaag, de eerste van het seizoen. Freeke Moes en Fay van der Elst bezorgden Amsterdam de zesde overwinning uit zes duels. Samen met SCHC is de ploeg van coach Robert Tigges nog zonder nederlaag.

39. Freeke Moes 0-1
58. Fay van der Elst 0-2

SCHC – Klein Zwitserland 8-0

De strijd tussen de koploper en de hekkensluiter was een ongelijke. SCHC ging met ruime cijfers langs Klein Zwitserland (8-0) en won de zeventiende wedstrijd op rij. Mede hierdoor is de ploeg van coach Lucas Judge al dertig competitieduels ongeslagen (W24 G6). Pien Dicke scoorde drie keer voor SCHC en bracht hiermee haar seizoentotaal op acht doelpunten. Ook Yibbi Jansen was trefzeker. Zij is nog vier doelpunten verwijderd van haar honderdste goal in de Hoofdklasse.

2. Xan de Waard 1-0
8. Trijntje Beljaars 2-0 (sc)
14. Isa Kroot 3-0
25. Pien Dicke 4-0
41. Pien Dicke 5-0
48. Yibbi Jansen 6-0 (sc)
54. Pien Dicke 7-0
56. Isa Kroot 8-0 (sc)

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de zesde speeldag in de Hoofdklasse Dames en het eerste deel van de zevende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren.


Wat vind jij? Praat mee...