Round-up HK (D): Den Bosch op schot, Tilburg verslaat KZ

Hekkensluiter Klein Zwitserland leek zaterdagavond op koers voor het eerste punt van het seizoen, maar Tilburg trok in de slotfase alsnog de zege naar zich toe. Eerder op de dag boekte Den Bosch een ferme overwinning op Bloemendaal. Op ’t Kopje was de landskampioen met 9-1 te sterk.

Bloemendaal – Den Bosch 1-9

Na zes speelronden had Den Bosch ‘slechts’ zes doelpunten gemaakt. Daarmee behoorde de landskampioen tot de minst scorende ploegen in de Hoofdklasse. Maar op ’t Kopje was de Bossche formatie flink op schot. Bloemendaal werd met 9-1 verslagen, daarmee incasseerde de thuisploeg de grootste nederlaag ooit voor eigen publiek. Met drie doelpunten verdubbelde Frédérique Matla in een klap haar doelpuntentotaal. De international kwam in haar laatste zes optredens telkens tot scoren. Talent Lauren van der Geld maakte haar eerste hoofdklassedoelpunt. In de laatste 24 ontmoetingen tussen beide ploegen maakte Den Bosch een totaal van 128 goals, een gemiddelde van 5,33 treffers per wedstrijd.

3. Joosje Burg 0-1
19. Frédérique Matla 0-2 (sc)
21. Teuntje de Wit 0-3
23. Frédérique Matla 0-4
25. Frédérique Matla 0-5 (sc)
29. Joosje Burg 0-6
32. Laura Nunnink 0-7
33. Maartje Krekelaar 0-8
38. Demi Hilterman 1-8 (sc)
56. Lauren van der Geld 1-9

Joosje Burg schiet op doel tijdens Bloemendaal-Den Bosch (1-9). Foto: Koen Suyk

Klein Zwitserland – Tilburg 0-1

Klein Zwitserland was dichtbij het eerste punt van het seizoen, maar de ploeg bleef met lege handen achter. In de slotfase benutte Marlena Rybacha een strafbal voor Tilburg. Het was voor de Poolse alweer haar derde doelpunt vanaf de strafbalstip. Tilburg boekte zodoende haar vierde zege van het seizoen. Klein Zwitserland is nog altijd zonder punten na zeven speelronden.

54. Marlena Rybacha 0-1 (sb)

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de zevende speeldag in de Hoofdklasse Dames en het eerste deel van de achtste speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


1 Reactie

  1. peter_vergeer

    KZ-Tilburg, wat een draak van een wedstrijd. Hoop wel dat blessure Pepita meevalt. Zag er slecht uit


Wat vind jij? Praat mee...